VW-Caddy

VW-Caddy

Na lange tijd weer terug op honk zoals ze wel eens zeggen. Persoonlijk was ik altijd erg content en heb ik nagenoeg altijd Duitse auto’s gereden. Punktlig und Gründlich is bij de Duitsers altijd het uitgangspunt geweest. Ik (wij, Inge en Mike) zijn daarom dan ook erg blij met deze nieuwe aanwinst uit 2012 met maar 44.656KM op de teller. Deze bolide is gekocht bij: Frank Schotman auto’s, op (21-09-2018) en aangepast aan onze noodzakelijke wensen, DIESEL en AUTOMAAT.

  

Deze VW-Caddy is voorzien van een ruime laadruimte wat nodig is voor het vervoer van de scootmobiel. Deze keer voorzien van een losse stevige aluminium opvouwbare rijplaat die los achterin de ruimte kan worden gelegd. Dit is met medewerking van: Salders Motoren en/of Paul Salders te Luttelgeest tot stand gekomen waarvoor heel veel dank.

  

Vervolgens hebben wij weer het hele traject doorlopen m.b.t. de aanspraak op een gedeeltelijke vrijstelling m.b.t. de wegenbelasting. Weer zijn we een lange weg ingeslagen met allerlei formulieren, instanties, medici en ga maar door. Uiteindelijk “gered” door medewerking van een lieve medewerkster van de belastingdienst (dezelfde van ruim 2 jaar geleden) zijn we op het goede spoor gezet en hebben wij uiteindelijk deze gedeelte vrijstelling ontvangen. Erg blij met deze handreiking en medewerking.

  

En alles past keurig en veilig in de laadruimte. De losse opvouwbare aluminium rijplaten (er licht overigens) kunnen plat of op hun zijkant naast de scootmobiel worden neergezet. Het voordeel van deze rijplaten is dat ze erg licht zijn en de toegang via de achterdeuren niet blokkeren zoals de opvouwbare rijplaat die wij in de Fiat Doblo hadden.

Ook de Bullbar, sidebars and steps, bumperbescherming achterzijde en dakdragers zijn gemonteerd. Een heel ander gezicht ineens. Maakt de auto compleet en af. Ook hier zijn we erg blij en dankbaar mee. Dit is tot stand gekomen met medewerking van: Best Carstyling Lelystad. Ik ken dit bedrijf al vanaf 2001 door één van de hulpacties 2001 Project tweeling Lelystad. Een zeer indrukwekkende actie te noemen. Deze actie staat compleet omschreven in dagboekverslag op deze website onder PROJECTEN.

  

  

Met medewerking van Paul Salders hebben we twee goede setjes velgen met banden gerealiseerd (zowel voor de zomer- als de winter) zodat wij veilig op weg kunnen gaan. Ook hiermee zijn wij erg blij.

  

 

Vervolgens voor het rijgemak een DAB+ radio ingebouwd die wij hebben aangeschaft via: Inbouwnavigatie.com, (Ik heb voor dit model gekozen: vw rns 510 radio navigatie carkit usb android 8.1 carkit 32 GB DAB+), en een stevige armsteun die wij hebben aangeschaft via: Bila Shop die nagenoeg onontbeerlijk is geworden. Het is een auto geworden met van alles er op en er aan. Gewoon compleet.

Nog 1 wens te gaan. We missen de bediening op ons stuur voor radio en telefoon enorm. Onze huidige stuur (foto 1.) willen wij graag vervangen. Op onze zoektocht naar mogelijkheden zijn wij het bedrijf Cartronic tegengekomen. CarTronic is de specialist in originele af fabriek opties voor de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Zij zullen het multifunctionele stuur in onze VW-Caddy van 2012 gaan inbouwen.

  

De wagen wordt van een volledige grote beurt voorzien. Alles wordt nagekeken en daar waar nodig vervangen om deze VW-Caddy in topconditie te brengen. Als eerste is er begonnen de hele onderkant schoon te maken wat met deze prachtige dagen (Lees nu oktober 2018) uitstekend te doen is. Vervolgens is alles met een staalborstel en lucht schoongemaakt en daar waar nodig oppervlaKte roest verwijderd. Toen een egale laag bitum tectyl aangebracht onder de hele auto. De wagen is nu klaar voor de winter en van onderen compleet nagezien. Om dit te realiseren mochten we gebruik maken van de brug van Salders Motoren en/of Paul Salders te Luttelgeest waar we erg blij en dankbaar mee zijn.

  

Hierboven is de oude situatie onder de auto te bekijken. [Klik op afbeelding voor een vergroting] Nu nog alle vloeistoffen raam- en deurrubbers nakijken en als laatste alle steenslag en een paar kleine delletjes in de lak bijwerken. Dan staat deze VW-Caddy er weer als nieuw bij.

 

Het multifunctionele stuur, wat een absolute wens van ons was, is er ook ingebouwd. Volgens de VW-Dealer behoorde dit niet tot de mogelijkheden. Tja,….. hoezo NIET? Het was nog geen uurtje werk en alles doet het zelfs meer dan dat. Karim de eigenaar van Cartronics heeft alles uitgelegd.

 

 

Het stuur is van leer, voorzien van alle functionaliteiten om de radio, telefoon en volledige audio te bedienen. Daarnaast de boordcomputer en het stuur heeft flippers zodat we kunnen op- en terugschakelen met de automaat. 1 woord GEWELDIG.

 

Ook een dashboard cam is inmiddels geïnstalleerd en het eerste ritje mee gereden. Een leuk hebbedingetje, waarvan wij hopen deze nooit in te hoeven zetten.

 

We zijn nu bezig met de mistlampen voorzijde en de deurlichten aan de binnenzijde van de deuren die aan gaan als je de deur open doet. Ik weet helaas niet hoe dit moet worden aangesloten. De mistlampen heb ik in het welbekende China gekocht. We hebben een e-mail uitstaan aan een schitterend bedrijf wat mij eerder heeft geholpen dus wachten we af.

Mocht je verder nog vragen hebben of opmerkingen, dan hoor ik dit uiteraard erg graag. Met een hartelijke groet en misschien gaan we elkaar ontmoeten.

Mike

 

quote:  Om de kracht van het anker te voelen, moet men de storm trotseren. 

 

WhatsApp chat