VW-Caddy

VW-Caddy

(VERKOCHT) Na lange tijd weer terug op honk zoals ze wel eens zeggen. Persoonlijk was ik altijd erg content en heb ik nagenoeg altijd Duitse auto’s gereden. Punktlig und Gründlich is bij de Duitsers altijd het uitgangspunt geweest. Ik (wij, Inge en Mike) zijn daarom dan ook erg blij met deze nieuwe aanwinst uit 2012 met maar 44.656KM op de teller. Deze bolide is gekocht bij: Frank Schotman auto’s, op (21-09-2018) en aangepast aan onze noodzakelijke wensen, DIESEL en AUTOMAAT.

 

Deze VW-Caddy is voorzien van een ruime laadruimte wat nodig is voor het vervoer van de scootmobiel. Deze keer voorzien van een losse stevige aluminium opvouwbare rijplaat die los achterin de ruimte kan worden gelegd. Dit is met medewerking van: Salders Motoren en/of Paul Salders te Luttelgeest tot stand gekomen waarvoor heel veel dank.

  

Vervolgens hebben wij weer het hele traject doorlopen m.b.t. de aanspraak op een gedeeltelijke vrijstelling m.b.t. de wegenbelasting. Weer zijn we een lange weg ingeslagen met allerlei formulieren, instanties, medici en ga maar door. Uiteindelijk “gered” door medewerking van een lieve medewerkster van de belastingdienst (dezelfde van ruim 2 jaar geleden) zijn we op het goede spoor gezet en hebben wij uiteindelijk deze gedeelte vrijstelling ontvangen. Erg blij met deze handreiking en medewerking.

  

En alles past keurig en veilig in de laadruimte. De losse opvouwbare aluminium rijplaten (er licht overigens) kunnen plat of op hun zijkant naast de scootmobiel worden neergezet. Het voordeel van deze rijplaten is dat ze erg licht zijn en de toegang via de achterdeuren niet blokkeren zoals de opvouwbare rijplaat die wij in de Fiat Doblo hadden.

Bullbar, sidebars and steps, bumperbescherming achterzijde en dakdragers:
Ook de Bullbar, sidebars and steps, bumperbescherming achterzijde en dakdragers zijn gemonteerd. Een heel ander gezicht ineens. Maakt de auto compleet en af. Ook hier zijn we erg blij en dankbaar mee. Dit is tot stand gekomen met medewerking van: Best Carstyling Lelystad. Ik ken dit bedrijf al vanaf 2001 door één van de hulpacties 2001 Project tweeling Lelystad. Een zeer indrukwekkende actie te noemen. Deze actie staat compleet omschreven in dagboekverslag op deze website onder PROJECTEN.

  

  

Velgen & Banden:
Met medewerking van Paul Salders hebben we twee goede setjes velgen met banden gerealiseerd (zowel voor de zomer- als de winter) zodat wij veilig op weg kunnen gaan. Ook hiermee zijn wij erg blij.

  

 

 

Multimedia systeem:
Uiteindelijk na lang zoeken en e-mailen en uiteraard veel reviews gelezen te hebben, heb ik besloten met de jongens van All Car Products in zee te gaan.

Op vrijdag 28 januari 2019 hebben Bob en Reinout de volgende componenten van Kenwood DNX518VDABS ,Kenwood CAW-CKIMVW1, Kenwood CAW KIMUN1, Kenwood DRV-N520, Calearo Shark 2 Antenne DAB / DAB+ / AM / FM / GPS en de Antenne verlengkabel 5 meter HC97 op ISO ingebouwd.


Filmpje dashcam: Kenwood DRV-N520

Geen gezeur, zeer professioneel ingebouwd en als service het full option en zeer geavanceerde alarm systeem weer aangesloten zoals het hoort wat de VW-Dealer gemakshalve maar even had losgemaakt en zo gelaten vanwege een storing. Dit alarm was al ingebouwd vanaf levering auto. Jongens een dikke pluim en dank voor alles. Absoluut tevreden.

   

   

   

Een stevige armsteun die wij hebben aangeschaft via: Bila Shop die nagenoeg onontbeerlijk is geworden. Het is een auto geworden met van alles er op en er aan. Gewoon compleet.

Tectyleren onderkant:
De wagen wordt van een volledige grote beurt voorzien. Alles wordt nagekeken en daar waar nodig vervangen om deze VW-Caddy in topconditie te brengen. Als eerste is er begonnen de hele onderkant schoon te maken wat met deze prachtige dagen (Lees nu oktober 2018) uitstekend te doen is. Vervolgens is alles met een staalborstel en lucht schoongemaakt en daar waar nodig oppervlaKte roest verwijderd. Toen een egale laag bitum tectyl aangebracht onder de hele auto. De wagen is nu klaar voor de winter en van onderen compleet nagezien. Om dit te realiseren mochten we gebruik maken van de brug van Salders Motoren en/of Paul Salders te Luttelgeest waar we erg blij en dankbaar mee zijn.

  

Hierboven is de oude situatie onder de auto te bekijken. [Klik op afbeelding voor een vergroting] Nu nog alle vloeistoffen raam- en deurrubbers nakijken en als laatste alle steenslag en een paar kleine delletjes in de lak bijwerken. Dan staat deze VW-Caddy er weer als nieuw bij.

 

Multifunctionele stuur:

We hadden nog 1 wens te gaan. We misten de bediening op ons stuur voor radio en telefoon enorm. Onze huidige stuur (foto 1.) willen wij graag vervangen. Op onze zoektocht naar mogelijkheden zijn wij het bedrijf Cartronic tegengekomen. CarTronic is de specialist in originele af fabriek opties voor de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Zij zullen het multifunctionele stuur in onze VW-Caddy van 2012 gaan inbouwen.

  

Het multifunctionele stuur, wat een absolute wens van ons was, is er ook ingebouwd. Volgens de VW-Dealer behoorde dit niet tot de mogelijkheden. Tja,….. hoezo NIET? Het was nog geen uurtje werk en alles doet het zelfs meer dan dat. Karim de eigenaar van Cartronics heeft alles uitgelegd.

 

 

Het stuur is van leer, voorzien van alle functionaliteiten om de radio, telefoon en volledige audio te bedienen. Daarnaast de boordcomputer en het stuur heeft flippers zodat we kunnen op- en terugschakelen met de automaat. 1 woord GEWELDIG.

 

Mistlampen:
De mistlampen voorzijde en de deurlichten aan de binnenzijde van de deuren die aan gaan als je de deur open doet + de stoelverwarming is inmiddels allemaal werkend. Dit is gedaan door Darrel van V.A.S. Technics . (Klik op afbeelding om website te bezoeken.)

 

 

 

 

Stoelen vervangen & Bekleden:
De stoelen zijn eind februari 2019 van leer voorzien. Dit wordt uiteraard gedaan door Eddie van der Weide te Emmeloord gedaan. Ik heb de “oude stoelen” Vervangen door VW-TOURAN stoelen. Deze zijn voorzien van een lade onder de stoel.

  

Zo kregen wij de stoelen binnen.

 

En zo zijn de stoelen geworden. Weer een stukje vakmanschap door Eddie van der Weide te Emmeloord gedaan. Super tevreden en nogmaals bedankt.

Koplamp Verlichting:
We zijn bezig met de koplamp verlichting van onze VW-Caddy. We zijn er nog niet helemaal uit, maar de huidige verlichting laat te wensen over. We hebben de wens dit een stuk helderder te maken wanneer mogelijk. Diverse vragen hebben we uit staan waaronder of de binnenzijde van de huidige koplampen niet gaat bubbelen vanwege de warmte van de lampen. Wij denken zelf om de Philips 12972WHVB1 H7 Bleu Light White vision aan te schaffen. Wie heeft er een advies? We horen graag alsook eventuele ervaringen.

 

Deurverlichting:
Ook aan de deurverlichting wordt gedacht. In beide voordeuren is een LED lampje aangebracht. Wanneer de deuren opengaan gaan deze branden en wanneer de deuren sluiten gaan deze automatisch uit. Inclusief VW-Logo op de grond als het donker is.

 

Achterspoiler:
De achterspoiler heb ik zelf gespoten en gemonteerd. Eerst een paar lagen primer, vervolgens in de rode kleur en daaroverheen diverse lagen blanke lak. Gelijmd met zogeheten zwarte ruitenkit en dat moet voldoen. Het smoelt al meteen weer een stuk anders.

 

 

Hulpveren:
Op donderdag 9 mei 2018 zijn er bij Paul Salders hulpveren onder de Caddy gezet. Dit is het behoud voor onze VW-Caddy wanneer de caravan er achter hangt. Na een uurtje sleutelen zat het veren pakket er onder.

 

Airco:
Ook het Airco-systeem is weer volledig Up-to-Date vandaag 03-09-2019. IJS & IJKOUD

 

Mocht je verder nog vragen hebben of opmerkingen, dan hoor ik dit uiteraard erg graag. Met een hartelijke groet en misschien gaan we elkaar ontmoeten.

Mike

 

     

 

 

quote:  Om de kracht van het anker te voelen, moet men de storm trotseren.  WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »