Dag 7. Verbouwing Tembisa 2009:


Datum: 18/12/2009

Ook vandaag weer een jarige en wel de zus (Henriette) van Mike. Uiteraard even gefeliciteerd vanuit een zonnig Zuid-Afrika.

Ook vandaag weer mooie dingen te melden. Ga er lekker voor zitten en geniet net als ons.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   Vanmorgen eerst de welbekende telling gehouden. Doe je dit niet, dan werken er ineens een hele hoop mensen meer, (die er uiteindelijk niet zijn) die dan uiteraard ook betaald willen worden.

   

   

   

Als eerste is het stalen frame verwijderd zoals gepland. Dit nam nog redelijk veel tijd in beslag. Alvorens hier aan te beginnen is eerst het tentdoek verwijderd.

      

   

Vervolgens is het dak verwijderd van de kinderopvang. Dit was in dermate slechte staat dat je het niet aandurft je kinderen daar te laten. Kortom als je iets doet dan doe je het goed.

   

   

   

   

Diverse vrijwilligers van de CMA Zuid-Afrika waren aanwezig vandaag om een helpende hand uit te steken in de brandende zon. Bewonderenswaardig en dankbaar dat dit allemaal kan.

   

   

   

   

Veel puin moest er geruimd worden en dat is goed aangepakt vandaag. Mede door de diverse vrijwilligers. (Hoofdzakelijk members of the CMA South-Africa) Thanks for that.Dit heeft niemand gedaan, echt waar niet………? Grrrrr……. jammer.....!   

Een hele gewaarwording voor onze Pastor. Wat die man niet allemaal doorstaat. Het gaat zijn pet ver te boven maar is ontzettend dankbaar en vooral naar God toe.Tja, dat kun je wel eens hebben op die leeftijd.

   

CMA members zoeken even de schaduw op. Het was vandaag dan ook ruim over de 30 graden.Hier wordt op een oud orgeltje geoefend.

   

De vrouwen die voor de koffie en het eten zorgen voor de werkmensen.

   

   

   

Tja, wat moet je nu zeggen, daar doe je het toch voor. Ook dit kleine mensje heeft recht op een kans.

   

   

Ook de jeugd werkt hard mee aan de opbouw. Ze hebben flink wat stenen verzet vandaag en met ontzettend veel plezier.

   

En toen kwam vriend Russel met de sanitair. Russel ook jij bedankt voor je inzet man; respect daarvoor.

   

   

   

   

   

   Wat is dit fijn. De kinderen zijn echt blij en een vrolijke noot wanneer ze op de werkvloer zijn.   

We dachten dat we vandaag de laatste stenen geleverd zouden krijgen. Echter er moeten er nog eens 8000 komen om de zaak af te krijgen.

   

Russel and Ollie / Peter, Russel and Ollie

   

   

   

Peter kwam vandaag een gesponsorde oven brengen voor de nieuwe keuken. Ook jij bedankt Peter.

   

   

   

      

Russel and Ollie - Russel and Mike.

Heb geen medelijden met ons, dit is ons verblijf de eerste week in Zuid-Afrika. (Eigenaren, dank voor het gebruik). Geen verkeerde plek om te vertoeven.

   

   

Zondag verhuizen we naar een woning dicht bij de Bikers Church.

   

Zo goed Greetje - Onze leenauto

   

En dan te bedenken dat het in Nederland sneeuwt. Hier was het vandaag ruim over de 30 graden ofwel erg heet en warm.Nou, zoals je ziet een bewogen dag. Ook emoties kwamen om de hoek kijken, zeker als je naar de foto's met de kinderen kijkt. Officieel is het nu vakantie, dus zijn er gelukkig erg weinig kinderen op het bouwterrein. Stel je voor, al die kinderen om je heen en wij maar sjouwen met planken, platen, gooien met stenen. We hebben onze EHBO spullen niet eens bij ons en die zijn ook niet ter plekke aanwezig. Eén van de werkers kreeg een plank voor zijn kin. Beetje schoon gemaakt, vloeitje er op en de boel stolde weer.

Tevens komen we er steeds meer achter, hoe God in deze zaak aanwezig is. Het werd ook vandaag steeds duidelijker, dat het niet zomaar het opknappen van een kerk en een kinderhuis, maar gaandeweg komen we er in gesprekken met aanwezigen steeds meer achter dat het bouwen is aan Zijn koninkrijk. Het zijn Zijn mensen, Zijn kinderen waar het voor gedaan wordt.

Samen met U/Jou die zich hier voor inzetten. Dank jewel.

Project Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 18 December 2009
Dag 7.
Film 1.
Privé opnamen Mike van de Beek


Project Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 18 December 2009
Dag 7.
Film 2.
Privé opnamen Mike van de Beek


Project Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 18 December 2009
Dag 7.
Film 3.
Privé opnamen Mike van de Beek

Uiteraard zijn wij te bereiken. Heb je vragen, opmerkingen en/of suggesties, aarzel niet en laat even een berichtje achter. Mail beantwoord ik in de regel binnen 12 uur en telefoon beantwoord ik in de regel meteen. Hieronder treft u de gegevens aan.


Email: Mike VanDeBeek:

Mobiel: +31 (0)6 48.95.06.18