Dag 5. Verbouwing Tembisa 2009:


Datum: 16/12/2009

Opgestaan rond 05:30u en jawel rond 06:00u als eerste mijn (Mike's) dochter gebeld. De lieverd was vandaag jarig en verwachte al een telefoontje. Kon het niet laten dit te melden.

We arriveerden om 07:15 op de site en een grote ploeg mensen stond te wachten volgens afspraak. 8x metselaar en 12 helpende handjes. Gewoonweg perfect. Helaas moest er wel in de buidel worden getast want deze mensen wilden uiteraard betaald worden voor hun diensten. En terecht als u leest wat het resultaat van vandaag is.

   

Met deze ploeg mensen zijn duidelijke afspraken gemaakt. Er wordt pas betaald op zaterdag a.s. wanneer de muren overeind staan en een gedeelte van het dak. Er wordt gewoon gewerkt van 07:00u in de morgen tot rond 17:30u in de avond.

   

Ook een paar mensen van de CMA Zuid Afrika hebben even geholpen wat uiteraard een fijn gevoel geeft.

   

Ollie, ofwel Date de Witte heeft vandaag eerst de 100 gebakken bolletjes (soort donut) opgehaald en deze hebben we met een bakkie koffie uitgedeeld aan de werkers. Een goede start is het halve werk.

   

   

Om 08:00u stonden alle neuzen dezelfde richting op en werd er meteen aangepakt. Het was vandaag fantastisch weer zodat we nagenoeg geen last hadden van overtollig water.

   

De oude toiletten werden voorzichtig afgebroken en maken plaats voor goed werkende nieuwe genotstoelen.

   

   

Het werk vorderde met sprongen. Vandaag al een groot gedeelte van het metselwerk gedaan. De deurkozijnen gekocht, geplaatst en gesteld alsook de raamkozijnen. Veel overleg vandaag wat ten goede komt aan het project.

   

   

   

   

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Vandaag stond er een Afrikaans menu op de kaart wat ontzettend goede voeding geeft (we zeggen ook wel machtig)De enige wateroverlast vandaag was een lekkende slang waar absoluut niet moeilijk over werd gedaan. Dan maar gewoon dwars door de modder heen. Wat zou het ook.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Omdat zowel afvoer als gehele toilet niet werkt is het een versmering van jewelste. Dit zal dus in steen worden opgetrokken voorzien van stalen deuren.

   

   

   

De achtermuur is al nagenoeg op hoogte. Een dankbaar gevoel dat dit allemaal in zo'n korte tijd kan en mag gebeuren.

   

De overblijfselen van een niet werkend toilet. De oude pot is heel gebleven en gaat naar een nieuwe eigenaar in een van de huizen in de krottenwijk.

   

Dit is tenminste een stevige muur die nog wel een jaar of 20 minimaal mee kan gaan. Hier kunnen de kinderen tenminste veilig in vertoeven. Het water zal morgen wel zijn opgedroogd want het was vandaag erg warm.

   

Dat de auto onder het cement en zand is gekomen wordt ook geen probleem van gemaakt.

   

Deze jongedame houdt bij wie er de hele dag is geweest. Gaat iemand er tussendoor stiekem vandoor dan ontvangt deze persoon geen geld. Vandaag hebben wij mede gezien de gemaakt afspraken daar geen last van gehad.

Toch zijn we er vandaag weer lijfelijk tegen aan gelopen, dat er in ieder geval iemand is, die niet wil, dat we zaken voor God doen. Bouwen aan een kerk en een kindertehuis? Wie doet dat nou. Zoiets kan en mag niet gebeuren. Stel je voor dat er mensen in contact worden gebracht met het geloof…….

Maar zoals we al afsloten in het verslag van dag 4, zo zijn we de dag ook weer begonnen. Juist, met gebed. Was vandaag weer hard nodig en zie dan het uiteindelijke resultaat!!!!!


Project Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 16 December 2009
Dag 5.
Film 1.
Privé opnamen Mike van de BeekProject Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 16 December 2009
Dag 5.
Film 2.
Privé opnamen Mike van de Beek


Uiteraard zijn wij te bereiken. Heb je vragen, opmerkingen en/of suggesties, aarzel niet en laat even een berichtje achter. Mail beantwoord ik in de regel binnen 12 uur en telefoon beantwoord ik in de regel meteen. Hieronder treft u de gegevens aan.


Email: Mike VanDeBeek:

Mobiel: +31 (0)6 48.95.06.18