Dag 2. Verbouwing Tembisa 2009:


Datum: 13/12/2009

   

   

   

De aankomst in Johannesburg (Zuid-Afrika) was mooi op tijd. Echter bij de lopende band waar onze koffers zouden aankomen hebben we bijna een uur gestaan. Bijna koffers zoek, maar gelukkig viel dit achteraf erg mee. Ze hadden per ongeluk een bagagewagen niet afgeladen, en jawel daar waren onze koffers dus ook bij. Paspoort controle gehad en we stonden daarna ook maar zo buiten. Peter Pzaros die stond ons op te wachten conform afspraak.

   

   


Peter wilde echter pas woensdag naar de Church annex opvanghuis toe van Pastor Mandla, maar daar dachten wij anders over hetgeen achteraf zeker geen slecht idee was gezien de indrukken die we hebben gemaakt.

   

(Deze materialen zijn voor het opvanghuis opgespaard )
Na een bak koffie en een paar sigaretten zijn we de auto gaan opzoeken en naar de Biker Church gereden. Daar hebben we meerdere mensen ontmoet die ons zouden gaan bijstaan en vandaar uit naar de plaats waar het allemaal om gegaan is

   

Het "cement" bleek van een zeer slechte kwaliteit te zijn. Je kon het met een pijpje ijzer zo tussen de stenen weghalen.

   

   

Uiteindelijk aangekomen, hebben we een eerste inspectie gedaan waar we al gauw pijn in ons buik van kregen. De muren waren ronduit slecht opgemetseld en stonden op instorten als je er te hard tegen aan zou duwen. Kortom, het besluit genomen dat hetgeen al was gebouwd, gaat volledig tegen de grond.

   

(In een erg slechte staat wat erg zorgwekkend is.)

   

   

Hoofdzakelijke reden is dat er kinderen mee gemoeid zijn ofwel de veiligheid. Helaas brengt dit wel extra kosten met zich mee, maar een andere mogelijk is er gewoonweg niet.(Mike maakt notities en een plan van aanpak)

   

De "stenen" (blokken) leken wel van poedersuiker. Je kneep ze zo in elkaar.

   

   De Pastor was wel een beetje bezorgd over de plannen want hij had hier lang voor gespaard en veel tijd in gestoken.

   

Tijdens ons bezoek aan de Bikerchurch hebben we een dienst mogen meemaken waar ook Mandla bij aanwezig was.   

Mike neemt hier meteen de leiding en laat weten wat de bedoeling is en hoe we het gaan oppakken. Dit liet niets te wensen over. Duidelijk werd er meegedeeld dat de huidige muren plat zouden gaan en dat er uitsluitend een veilige situatie zou worden gecreëerd voor de kinderen. Vanaf maandag morgen zou dit meteen worden aangepakt. Hier had menigeen een erg zwaar hoofd in.

   Na deze meeting werden we uitgenodigd om te gaan eten. Dit was heerlijk en absoluut gezellig. Wel kenbaar gemaakt dat wij dit absoluut niet elke dag zouden willen omdat we dit thuis ook niet doen. Kost ook teveel kostbare tijd.

   

   

Na een enerverende dag zijn we naar ons tijdelijke home gegaan. Een keurig verzorgde woning met zowaar een zwembad. Wat een luxe. Dankbaar maar vermoeid mochten we deze dag(en) afsluiten en gaan slapen. Er wacht ons een redelijk zware dag morgen omdat er veel geregeld moet worden.

Project Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 12 & 13 December 2009
Dag 1 en dag 2 van het project.
Film 1.
Privé opnamen Mike van de BeekProject Tembisa Zuid-Afrika 2009
Opgenomen 12 & 13 December 2009
Dag 1 en dag 2 van het project.
Film 2.
Privé opnamen Mike van de Beek
Uiteraard zijn wij te bereiken. Heb je vragen, opmerkingen en/of suggesties, aarzel niet en laat even een berichtje achter. Mail beantwoord ik in de regel binnen 12 uur en telefoon beantwoord ik in de regel meteen. Hieronder treft u de gegevens aan.


Email: Mike VanDeBeek:

Mobiel: +31 (0)6 48.95.06.18