Sponsorloop Dag 11.Vandaag hebben wij een hoop te melden. Dit heeft o.a. te maken met de ontwikkelingen van het afgelopen weekend. Zaterdagavond jl hebben wij ruim een half uur gebeld met Ananias in Mexico.

De vertaling werd gedaan doorFelicia Vallejo, die uit Equador afkomstig is en de Spaanse taal
uiteraard goed machtig is. Felicia heel hartelijk dank voor je inzet.

Alle stukken zoals begroting, brief met verzoek financiele bijstand ,tekeningen van de architect zullen vandaag naar ons worden
toegezonden. Ananias heeft het er druk mee gehad de afgelopen
week, want er hebben veel gesprekken plaatsgevonden van verschillende aard.

Het was deze dag erg vroeg, want Mike moest om 07:00 bij de visafslag zijn waar een kistje vis werd afgeslagen voor deze actie.

Dit bracht een fijn bedrag op van in totaal € 1.901,= Euro.
Teun Visser heeft het bedrag in totaal afgerond op
2.300,= Euro.
Een ieder die hier aan heeft bijgedragen heel hartelijk dank[klik op afbeelding voor vergroting]Vervolgens hebben wij Bas Hoekstra van Nieuws TV aan de lijn telefoon gehad. Bas & Mike zijn "oude" bekende van elkaar van diverse acties
vanuit het verleden. Morgen, dinsdag, hoopt Bas Mike te bellen.
Misschien dat deze actie via Nieuws-TV wederom een succes mag worden. We wachten af.

Het bestuur van Stichting HUN wordt versterkt door
dhr. Joop van Eijndt.
Joop is/wordt de Financieel controleur van genoemde stichting.Joop, hartelijk welkom en alvast bedankt voor je inzet


Ook vandaag mogen wij de lijst deelnemers weer uitbreiden met de volgende personen/bedrijven:
[*] betekend: Wel toezegging maar nog geen bedrag bekend.

Alvast heel hartelijk dank voor al jullie medewerking.
Naam bedrijf/persoon:Adres:Contactpersoon:Plaats:
Frankema Multivloeren BVNoordermiddenweg 6-2F & S FrankemaCreil
Piet de JongDe Meute 19Piet de JongCreilOp de valreep kregen wij vandaag nog een e-mail van Auke Schipper, redacteur van de Flevopost. Hieronder treft u een kopie van het bericht:
Dhr. Van de Beek,
hieronder vindt u de tekst zoals deze woensdag in de krant verschijnt.

Met vriendelijke groet,
Auke Schipper (FlevoPost)
---------------------

Stichting HUN komt in actie
voor Mexicaans kerkgebouw
FLEVOLAND – De Stichting HUN (Help Uw Naasten), bekend van acties als 'blinde tweeling naar Amerika' en 'rolstoelbus in Creil', heeft een nieuwe hulpactie op touw gezet. Deze keer gaat het om een multifunctioneel kerkgebouw in de sloppenwijken van Cancun in Mexico.


Eind augustus vertrokken Mike en Inge van de Beek uit Bant, de drijvende krachten achter de Stichting HUN, voor een reis naar Mexico. In hun hotel kwam het stel in contact met een kelner, die tevens diaken bleek van de Bethania-gemeente van de Presbyterian Reformed Church in Cancun. Hij vertelde enthousiast over zijn gemeente en het in aanbouw zijnde kerkgebouw. Dat bestaat na vier jaar nog slechts uit een betonnen vloer en een afdakje van golfplaten, dat als tijdelijk dak dienst doet. Er staan acht kerkbanken die elk aan maximaal vijf personen plaats kunnen bieden. Daarbij nog wat losse stoelen voor meer bezoekers. Voor de kinderhoek waren nog helemaal geen attributen beschikbaar. Het deed echter niets af aan het enthousiasme waarmee de gemeenteleden het Flevolandse stel een welkomstlied toezongen. Hierdoor kregen Mike en Inge van de Beek de ingeving om geld in te zamelen om dit kerkgebouw te laten afbouwen en inrichten. Hiervoor wordt een 'sponsorloop' gehouden langs Flevolandse bedrijven.
Tijdens de eerste tien dagen van de inzameling is er al meer dan 10.000 euro toegezegd van de benodigde 45.000 euro. De hele actie is te volgen op de website
Actie mexico 2007. Wie ook wil helpen, is van harte welkom een bedrag te storten op rekeningnummer 960160329 (ovv Kerk Actie Mexico). Voor meer informatie, tel. 06-48950618 of mail naar project@mikevdbeek.nl. De Stichting HUN heeft de vaart er goed in, want zij hoopt de Mexicaanse gemeente hun Kerstfeest dit jaar in een afgebouwd kerkgebouw te kunnen laten vieren.


Wat is het toch geweldig als zoveel mensen zich inzetten voor deze gemeente en straatkinderen. Enorm. Zo zie je maar weer, als je je hoofd
er niet voor wegdraait wat er allemaal tot stand kan komen. SAMEN is
nog steeds het toverwoord. Boven alles uiteraard de zegen van de HEERE.Met vriendelijke groet, Inge & Mike