Bouw dag 9. in Mexico 2007Ook vandaag om 06:50 op de bouwplaats aanwezig. Wij willen zelf een voorbeeld zijn door op tijd te zijn. Dit begint ook zijn vruchten af te werpen. De werkers waren allen op tijd wat als zeer prettig wordt ervaren.

Lub doet de de briefing elke morgen aan de hand van een presentlijst. Dit werkt erg prettig en overzichtelijk. Vandaag werkt de ploeg tot twaalf uur want dan begint voor hen het weekend. Er waren vandaag 9 mensen die wilden overwerken tot 16:00 uur.

Omdat het betaaldag was, moest Mike de lonen bereken aan de hand van de gemaakte uren en de overuren. Een leuke klus als er op een gegeven moment ruim 16 man loopt te sprinten.

Lub doet de briefing
Mike maakt de loonzakjes klaar
Het lijken wel Euro's die Peso's
Veel gebruikt transport
Hard aan het werk
En dat is te zien
Er is veel gedaan deze week
De stapel stenen staat bijna op het dak
Het wordt steeds hoger
Op weg naar de bank

Cancun is een bruisende stad. Soms is de weg weg, jawel u leest het goed WEG. Het stopt gewoon of het asfalt is verdwenen. Het kan voorkomen dat je voorwiel van de auto in een gat verdwijnt, maar dat is maar een detail. Nagenoeg alles kan en mag.


IJsje.....?
Een grote drukte downtown
En dit zijn ook winkeltjes
Mike is aan het pinnen


Terug gekomen van de bank was het bijna twaalf uur. Betaling voor diegene die niet wilden overwerken. Er was alweer een bekisting klaargemaakt en volgestort met beton. Dit is hard nodig want a.s. dinsdag hoopt de gehele staalconstructie te komen voor het dak


Op weg naar de kerk
Bekisting wordt gevuld

Een voor een worden de namen afgeroepen en wordt het loon uitbetaald. Er moet echter door de werknemers wel even een handtekening worden gezet voor ontvangst van het bedrag zodat dit thuis weer verantwoord kan worden. Mike heeft deze lijsten gemaakt ter controle en het werkt prima.


Na gedane arbeid is het goed rusten
Even een kruisje of handtekening.
En dan de centjes waar hard voor is gewerkt
Wij doen niet zo moeilijk

Helaas heeft een van de werknemers ervoor gekozen volgende week niet terug te komen. Erg jammer voor hem, maar hij melde zich niet ziek, hield zich niet aan de afspraken en was net iets sneller dan een schildpad. Aankomende maandag hopen we versterking te krijgen van 4 man extra. Dat maakt het gelukkig goed.


Zo kan ik er ook bij
Even rekken en dan past het toch...?
Zo worden steigers gebouwd
Een plank erop en je kunt staan

Tevens wilde een werknemer de volgende week maar twee dagen werken. Hij had de keus, een hele week of niet. Hij koos voor de hele week. :-) Dit was van te voren allemaal met de werkers doorgenomen. Wij willen voorkomen dat het een ratjetoe wordt en moeten gewoon weten waar wij aan toe zijn om het schema te kunnen volgen en te halen.


Ook deze muur is bijna klaar.
De elektriciteitsman

Vandaag hebben wij door veel gepraat en onderhandelen ruim 8.000,= Peso's uitgespaard. De protectieofferte is geplaatst. Er komt een siersmeedijzer raamwerk voor het glas/ramen van de kerk. Dit wordt zo gemaakt dat er ook glas in gemaakt kan worden. Levertijd is 3 weken.

Ook de achterdeur offerte is geplaatst met als cadeautje een mooie steunplank voor het cadeau wat aan de gemeente wordt overhandigd wanneer de kerk klaar is.

De tekening / offerte wordt besproken

Als klap op de vuurpijl is ook de elektriciteitsofferte ondertekend en hoopt de elektricien a.s. maandag te beginnen met de bekabeling. Volgens planning is de benedenverdieping eind volgende week klaar.

Echt een week waarin veel is gebeurd, veel is gepasseerd en waar naar volle tevredenheid op terug kan worden gezien.

Ook diverse filmpjes zijn inmiddels te bekijken via MEDIABERICHTEN gevolgd door 2007 KERK ACTIE MEXICO.

Allemaal een goede zondag, GOD's zegen en naar wij hopen tot aankomende week.