Bouw dag 40. in Mexico 2007 - OPENINGVandaag is de opening van de kerk. Dit is nagenoeg het einde van "Project Kerk Actie Mexico 2007" waar zovele mensen, bedrijven en instellingen aan hebben meegewerkt. Fantastisch dat dit samen met u tot stand is gebracht.

In 40 dagen het bedrag bij elkaar en in 40 dagen de kerk kant en klaar opgeleverd. Alles zonder ongelukken en in goede harmonie. Het doel is bereikt. Net voor de kerstdagen 2007 heeft deze gemeente een volwaardig kerkgebouw.

]
Net voor de opening
Fotocollage van de bouw wordt getoond.
Openingstijden naast de deur
Ook het wie wat en waar.

Een persoonlijk klein minpuntje is dat wij helaas niet mochten slagen voor de nieuwe stoelen/banken. De rest is ver boven verwachting en naar volle tevredenheid gerealiseerd. Een schitterend resultaat.


Naambord boven de deur
Totaal plaatje
Klaar voor de openng
Eerste gasten komen al aan.

De verwachting was ongeveer 150 tot 180 mensen. Dit werd overtroffen want de opkomst bestond uit meer dan 240 mensen. De belangstelling was enorm. Mede daar in de verre omtrek nergens zo'n gebouw is te vinden. Dit zou absoluut ook niet misstaan in Nederland.

Het wordt steeds drukker
Pastor knipt lint door
Kerk loopt vol
Ananias

Er waren verschillende mensen die een voordracht deden. Ook andere kerkafgevaardigden waren aanwezig en deden hun zegje. Er waren diverse Gospel uitvoeringen. De akoestiek klinkt absoluut geweldig.


Jeroen Hanlo in gesprek met Lub Loosman
Vrouwen koor
Inclusief grote vriend Ariel
Gospel
Doet me denken aan psalm 150
Jong talent aanwezig
Diverse afgevaardigden
Er werd goed meegezongen en dat was erg mooi om te horen. Diverse korte meditaties tussendoor. De kerk was erg vol en dat was meteen een test. Er kunnen ruim voldoende mensen in de komende tijd.

Solo + zang (erg mooi)

Na een korte uitleg hoe dit project tot stand is gebracht, kregen Lub Loosman en Mike van de Beek een aandenken overhandigd.De gemeente is erg blij met hetgeen samen met u tot stand is gebracht. Hiervoor onze hartelijke dank.

Pastor legt de gemeente uit
Volle kerk
Lub Loosman en Mike krijgen het aandenken overhandigd
Wordt op kantoor opgehangen

Vervolgens waren er vele mensen erg nieuwsgierig wat er nu op dat kleine lege plankje zou komen. (zie dag-31). Als verrassing voor zowel de Noord Oostpolder alsook URK hebben wij als aandenken een Urker Bottertje meegenomen. Deze is door Lub Loosman als Urker van oorsprong overhandigd aan de gemeente in Cancun. Zo is ook hier de traditie overgebracht en is deze kerk voorzien van een Urker Bottertje.

Jeroen Hanlo deed de vertaling voor Lub Loosman en Mike
Alles werd gefilmd
Lub plaatst botter op het plankje
En jawel, daar staat hij dan.
Lub Loosman samen met het Bottertje
Samen met de uitleg zowel in het Nederlands als in het Spaans in een schilderijtje aan weerskanten van het Bottertje.
Volle kerk

Cancun. Zij kreeg het voor elkaar dat de vuilnisbelt werd verwijderd en dat de weg van- en naar de kerk zou worden verbeterd. Tevens kreeg Stichting HUN de kans om een meisje onder te brengen in een revalidatiecentrum waar al lange tijd voor werd gevochten. Het was erg fijn dit te mogen en kunnen doen.

Jeroen vertaald
Mike roept de kinderen

Als aandenken kregen de kinderen een cadeautje. Een blij gezicht en een stralende lach was de beloning voor Mike. Fijn om dit te mogen en kunnen doen.


Mike bedankt Carmen voor haar inzet.
Vervolgens kreeg Mike uit handen van de Pastor die de gemeente vertegenwoordigde die dag, een brief waaruit uit blijkt de dankbaarheid die zij ervaren nu dit kerkgebouw klaar is. Mike heeft deze brief mee naar huis genomen en zal een ieder die aan dit project heeft meegewerkt voorzien van een kopie, tezamen met de dankbrief. U kunt deze binnen niet al te lange tijd tegemoet zien.


Mike krijgt brief overhandigd


Zoon en vrouw
Jeroen Hanlo.

Jeroen Hanlo heeft de vertaling op zich genomen deze dag waarvoor wij hem, zijn vrouw en kinderen heel hartelijk willen danken. Jeroen werkt al 15 jaar in Mexico en momenteel voor El Dorado Royale in Cancun. Dankzij Jeroen Hanlo mochten de gasten deze dag volop genieten van een uitstekend buffet wat tot in de puntjes is verzorgd.

Jeroen & El Dorado Royale, Nogmaals onze hartelijke dank voor jullie inzet.


Het buffet
werd druk bezocht
Was erg goed verzorgd
iedereen was rijkelijk voorzien
lange rij
gezellige drukte
Mike's big friend
Ariel met nieuwe auto
Kleindochter van Ananias


Om 5 uur was het tijd van afscheid nemen. We zijn richting Airport van Cancun gebracht alwaar ons vliegtuig vertrok om 20:00 uur. De reis verliep deze keer vlot en met een tussen stop in Madrid kwamen wij volgens schema aan om 18:30. Vervolgens met de trein naar Lelystad waar wij om 20:15 aan kwamen. Daar stonden Geke en Inge ieder met een auto ons op te wachten en zijn we naar huis gereden.

Airport Cancun
Madrid

Rest ons niets anders dan het administratieve gedeelte van het project af te ronden en de website volledig klaar te maken. Dit vergt enige dagen en zal zo vlug mogelijk van een Update worden voorzien.


Een ieder die aan dit project heeft meegewerkt op welke wijze dan ook
heel hartelijk dank. .