Bouw dag 37. in Mexico 2007Via deze pagina is dag 36 & 37 te lezen.

Het waren wederom hectische dagen. 3 man werd zomaar weggehaald en achteraf blijkt dat zij op een ander project waren gezet zonder enig overleg. Vervolgens bleek de schilder "heel erg" ziek te zijn zodat dit een geldig excuus was dat hij niet kon komen. Tijdens het hijsen van de definitieve cement laag op het dak werd de hele geschilderde muur onder geklad met klodders cement en als klap op de vuurpijl werden speciaal bestelde vloertegels voor het toilet maar tegen de wand geplakt. Als laatste tegenvaller, de beloofde cheques zijn nog steeds niet ondertekend ten kantor van dhr Martinez wat gewoonweg frustrerend is. Kortom, absoluut een test om je zelfbeheersing te behouden.

Dak wordt waterdicht gemaakt
Alles wat over is ligt nu op het platte dak.
Het staat toch niet echt gek
Lub veegt het dak aan

Als je moe bent, enige weken samen op hebt gewerkt, de cultuurverschillen meemaakt, wordt je wel eens moedeloos als je de werkwijze ziet en hoe een gemiddelde Mexicaan ermee omgaat. Alles is gewoonweg niet onder woorden te brengen, want dan bleef je schrijven. Aan de andere kant gezien is de uitdaging steeds mooier.

Ivan leegt weer een kruiwagen
De helft is gedaan
Watertonnen zijn aangesloten
Gewoon met een liertje en emmertje voor emmerte.
Zoon van Pastor komt af en toe ook eens kijken.

Wat gewoon zonde is, is de muren die net geschilderd zijn er helemaal onder zitten vanwege de omhoog gehesen cement in emmers. Op die punten wordt absoluut niet gelet.

Schade aan de muur
vouwen aan de schoonmaak
totale opruiming

Ook de veiligheid deur voor het elektrische hokje is men vergeten in de begroting. Zet je deze deur er niet voor en doe je deze niet op slot, dan kun je er zeker van zijn dat de komende nacht de ingebouwde apparatuur is geleend op lange termijn. Een paar platen hout doen dienst als enige afscherming voor dit moment.

Even uit het zicht
De toiletten beginnen nu ook op te schieten. Nog even voegen en hier en

daar een tegeltje en dan de ruststoel plaatsen en even uitproberen.

De opstaande tegelrand zowel op de traptreden als op de vloer is nu ook klaar. Was op zich nog een hele klus en 4 dagen over de afgesproken tijd.


Toiletten
Opstaande randjes
Hier en daar schilderen.
Planten buitenom
In de gaten die daarvoor waren
Het resultaat
Aan honden heb je hier geen gebrek en soms tot grote ergernis. Heb je net een betonvloertje gestort en dan banjeren deze "lieve" beestjes er doorheen.

Het is New York niet
Even voegen
Daarna schoon poetsen
Hier kun je toch prima vertoeven

Nog even een buitenlamp monteren
Op weg door Cancun
Om de tafel met 6 leveranciers
Met een kopje koffieHet dak is vandaag, donderdag helemaal waterdicht gemaakt dus ook van de lekkage zijn we af. De kerk zal morgen, vrijdag. worden schoongemaakt door de vrouwen van de gemeente voor de aankomende opening.
Voor ons (Lub & Mike) zit het meeste werk er nu op en we hopen maandag 17 december thuis te zijn. De tickets konden worden omgeboekt dus dat is erg fijn.

De check van dhr. Martinez zijn uiteindelijk ook getekend waar wij erg blij mee zijn zodat we de laatste zaken ook nog kunnen regelen.

Foto's en filmpjes m.b.t. de opening zullen komende week bij gezondheid op de website worden geplaatst.

Een ieder alvast heel hartelijk dank zover.