Bouw dag 35. in Mexico 2007Even een paar dagen bij elkaar op één pagina.

Zondag was de laatste kerkdienst onder een afdakje achter het nieuwe kerkgebouw in de buitenlucht. Voor de gemeenteleden een gedenkwaardig moment. Vanaf volgende week hopen zij kerk te kunnen houden in een volledig afgebouwd en nieuw gebouw. En dat is net voor de kerstdagen een prachtig iets.
Glas staat klaar
om te worden geplaatst
Mooi donker, goed tegen de zon
De eerste ramen zijn geplaatst

De ramen hopen a.s. woensdag allemaal geplaatst te zijn. Op zich nog een hele klus met al die rondingen. Het is mooi donker van kleur wat mooi afsteekt tegen de witte kerk en het houd de warmte buiten van het zonlicht.


Laatste preek buiten denkt de Pastor
Vrouwen genieten van de ruimte
En het wordt echt netjes
Mr. Blanco de organist
Heeft ook wel iets

Helaas hadden we te maken met een enorme lekkage wat aan het licht kwam na een hevige regenbui. De beton op het dak heeft nog geen afwerklaag gekregen en dat was het grootste probleem. Dit hoopt men a.s woensdag aan te pakken. Helaas was een geverfde muur het haasje en moest deze worden overgeschilderd vanwege de waterschade.

Waterschade
Glasplaten worden gezet
Ze passen toch maar mooi
Aan het schilderen

De plavuizenvloer wordt voorzien van een 7 cm hoge plint. Dit maakt het geheel af en houd de muren schoon als men de vloer schoonmaakt.

Daarnaast moesten er nog een hoop kleine klusjes worden gedaan. Daar is men met z'n allen aan begonnen. Om de ramen pas te maken was er veel breekwerk nodig wat naderhand weer werd opgevuld met beton, brokken puin en cement.

Opzet rand wordt geplaatst
Ramen schoonmaken
gaten worden opgevuld
Elektriciteit
Het 1e complete raam is af.
Pilaren entree worden afgestuukt
start van de toiletten
Het eerste resultaat
Rustig aan hoor
De enige tot nu toe die keurig werk aflevert, zich aan de gemaakte afspraken en tijd houd is de elektricien. Het is een fijne jongen die zijn werk erg serieus neemt. Hij heeft ook laten weten belangstelling te hebben zich aan te sluiten bij deze gemeente. Dat zijn erg fijne berichten.

Zeg het maar
de opzetrand plavuizen bijna klaar
Tja een van de vele meetfoutjes
Plafon is nu ook klaar.

Ananias blijft de vloer aanvegen want de werklui blijven alles van zich afgooien.
Oeps ......een kleine verrassing in de vorm van een schorpioen.
2e toilet is betegeld op de vloer.
En dit hoort zo niet
En dit ook niet.


De vakmanschap m.b.t. de plavuizen laat noch wel te wensen over. Je moet er echt bovenop zitten en bij herhaling precies vertellen hoe het nu echt moet anders gaan de werklui met je op de loop. Jammer van de verloren tijd en energie, maar we hebben de wens een kwalitatief goede kerk te bouwen. Conclusie......Heel makkelijk, over doen.
Lub laat zien dat hij van Urk komt
Even een visje schoonmaken
De restanten waar bouillon van wordt gemaakt
gewoon op een houtvuurtje in de olie gebakken.
En het resultaat was Hmmmm, kauw, kauw, smak, smak en verbaasd opkijken toen het allemaal op was.


Maandag en dinsdag is Mike nog druk bezig geweest met een revalidatiecentrum net buiten Cancun om daar een patiënt geplaatst te krijgen. Dit meisje is met de geboorte enigszins ruw behandeld waardoor zij spierverklemmig heeft en een probleem heeft met haar linker schouder. Helaas hadden de mensen geen geld om het revalidatie traject te kunnen bekostigen en was het zeer moeilijk voor hen het ziekenhuis te benaderen.
Genieten
Om dit meisje ging het
Even een klein cadeautje uitpakken

Na enige gesprekken met de arts, behandelend zuster en directie van het ziekenhuis was de zaak rond na het voldoen van de kosten voor deze behandeling. Erg fijn dit te kunnen en mogen doen. Om het te vieren zijn we naar een grote winkelketen gegaan waar nagenoeg elk soort kant en klaar voedsel is te verkrijgen tot groot plezier van de kinderen.


Omdat het geheel nu zijn voltooiing nadert is er besloten niet elke dag weer met een heel verhaal te komen. Vandaar dat er een paar dagen op één pagina zijn geplaatst. Dit zal deze week nog wel eens een keer gebeuren dus wees niet verbaasd als het wat langer duurt.