Bouw dag 32. in Mexico 2007Vandaag een dag met erg veel kleine klusjes wat uiteindelijk toch een groot geheel maakte. Schoon- en opruimwerkzaamheden, beton storten, zandberg verplaatsen, grind opruimen, alle overbodige hout en staal naar het kleine dak van de kerk en ga zo maar door.

Hier gaan we maar flexen
Alle verlichting is klaar.
Beton was precies op tijd (08:00).
Op wacht..
En storten maar.

De beton kwam deze keer exact op tijd aan zodat er meteen begonnen kon worden. Het bordes voor de entree en de twee zijvlakken voor de kerk. Toen het er eenmaal inzat, knapte de aanblik zienderogen op. Even een paar emmers met zand op afgemeten plaatsen geplaatst en deze na een uurtje verwijderd. Inde gaten komen een paar struiken die de kerk als geheel zullen aankleden.
Lub op de achtergrond aan het filmen
Bordes bijna klaar.
Emmertje zand geplaatst
En na een uurtje verwijderd.
Laatste stukje voor de zijdeur wordt glad gemaakt
De toog wordt opgemeten voor iets moois. Blijf kijken en u komt het te weten.
overbodig materiaal wordt opgeruimd
Begint er strak uit te zien
Het ruimt gelijk op
Overal is men bezig.
De boel aan het opruimen.

Omdat we vandaag nog met een beste koppel mensen waren, zijn we met z'n allen na het storten van de beton aan het opruimen gegaan. Vandaag gaan er weer 5 mensen uit om de kosten te drukken. Allemaal uiteraard met een uitnodiging op zak voor de komende opening. Zo blijft er nog een klein koppeltje voor komende week over, die waarschijnlijk niet eens de hele week zal worden ingezet.

Plavuizen worden gevoegd
Mooi of niet?
Wordt al aardig ruim achter de kerk
Er moeten nog diverse kleine klusjes worden gedaan zoals pleisterwerk, schilderen, Electro, trappen leggen met plavuizen, toiletten en de deuren voor de toiletten. Als laatste het glas in alle ramen. Dit hoopt komende week allemaal op tijd klaar te zijn, prognose is rond woensdag.

En deze weegt zwaar
Het laatste raam
Ariel, Mike zijn grote vriend
Wouw
En schoon
En bijna geverfd

Er komt ook nog 22 kuub beton komende week voor de achterplaats van de kerk. Mede daarom is er voor gekozen vandaag aan de grote opruimklus te werken.

Lub en Mike zijn de twee komende dagen niet bereikbaar want zij zitten dan op een eiland (half uurtje varen vanaf Cancun) waar men schitterend kan snorkelen en zwemmen. Het is de bedoeling daar mooie foto's van te maken die wij nadien ook zullen plaatsen.

Volgende week zijn we uitgenodigd bij de deuren timmerman Victor waar wij echt Mexicaans eten krijgen voorgeschoteld en nadien gaan we een bezoek brengen aan zijn kerk.

Allemaal fijn weekend en tot maandag bij gezondheid.