Bouw dag 31. in Mexico 2007Donderdag 6 december 2006. De dag begon al weer als een gift. We mochten allemaal opstaan. Bij binnenkomst van de kerk was de eerste blik naar het plafond. En dat zat er conform afspraak nagenoeg geheel in. Ook aan de plavuizen op de trappen is men al begonnen.

De eerste trap zit er bijna in
Plafon nagenoeg klaar

Het is gewoon niet te bevatten wat er tot nu toe in 4 weken is gerealiseerd. En alles met de hand, geen machines als alleen de
kraan voor de ijzeren balk en de betonmixers.

Wat een ruimte
Richting toiletten, douche en buiten
Laatste stuukwerk
Boom even verwijderen, staat in de weg.

We hadden vandaag diverse afspraken gepland staan. De betonfabriek, Lorenzo, de secretaris van Dhr. Martinez, De huidige president van Cancun en Carmen m.b.t. het vernieuwen van de straat voor de kerk.

Vervelend is dat.... wachten
De betonleverancier
Waterleverancier

Ook de man voor het glas in de protectieramen is vandaag langs geweest. Hij hoopt morgen langs te komen om de zaak allemaal op te meten en volgens zijn zeggen zal alles er aankomende zaterdag in zitten.

Victor hangt de achterdeur af.
Even afschaven
Slotje erop
En Ananias vindt het prachtig
Damian met Ariel en Lub

Aan de toiletten zal morgen worden begonnen. De rustpotten staan er al maar tegels en materialen moeten nog worden gekocht. Offertes zijn allemaal geregeld en zitten inmiddels bij de prijs inbegrepen die is gemaakt met de man die het gaat uitvoeren.

Ik wil echt niet op de foto
Och wat is papa groot
Een beeld om nooit te vergeten
Samen met Oma aan de afwas
Deze toren is klaar
Het was vandaag voor het laatst met een grote groep. Aan het einde van de dag was het afscheid nemen van de eerste drie personen. Met voor allemaal een uitnodiging in het loonzakje hebben we elkaar de hand geschud en bedankt voor alle inzet. Er was gelukkig begrip voor en er werd toegezegd dat men zou komen. Laten we het hopen.

Drie voorbeelden
Mike bestudeerd deze aandachtig
De toog boven de voordeur van de kerk hoopt volgende week met de hand te worden beschilderd. Echt schitterende afbeeldingen kreeg Mike vandaag te zien. Als dit zo op de kerk komt is het wel echt af.

Schilderwerk buiten
Hoezo nieuwe schoenen
ff een stuk beton weghalen
Bijna geheel uit de steigers
Wat hier komt is een verrassing. Het begin hangt inmiddels aan de muur.
Blijf het project volgen en u krijgt het te zien.
Een fijne dag, nagenoeg geen complicaties en erg veel gebeurd. Dit ondanks dat het vandaag erg warm was. Ongeveer 32 graden. Morgen zullen wij wederom afscheid moeten nemen van een koppel fijne jongens omdat daar gewoon geen werk meer voor is. En zo wordt de groep steeds dunner en naderen we steeds meer de eindstreep.

Fijn dat u allen zo betrokken bent bij dit project. Blijf het volgen, blijf ons steunen en vergeet ons niet in uw gebed.

Met vriendelijke groeten Lub Loosman en Mike