Bouw dag 30. in Mexico 2007Woensdag 5 december. Voor vele van ons beter bekend als Sinterklaas.
En wij, Lub Loosman en Mike zitten in Mexico in de warme zon met ongeveer 29 graden.

Alleen de bekisting al is een kunstwerk
Even steigertje bouwen

De toog boven de entree is keurig uit de bekisting gekomen.
Ivan en Viktor zijn meteen begonnen met het verwijderen van de bekisting en vervolgens met het stuken van deze toog. Het eindresultaat is schitterend aan het einde van de dag,


Achterkant kerk
De toog wordt gestuukt
Alsook de rechter toren van de kerk
1e stuk is al bijna klaar

Door de meeste mensen is vandaag uitsluitend gestuukt. De reden hiervoor is dat wij volgende week (laatste week) met nog maar 4 mensen door willen gaan. De geldbeurs is nagenoeg leeg.


Raam moet nog worden geplaatst
Trapleuning is ook klaar
Schilder is volop aan de gang
Plafon duurde iets langer dan gepland
Trappen worden voorzien van plavuizen

Gelukkig kregen wij vandaag het verlossende antwoord van Lorenzo, de secretaris van dhr. Martinez. De ingediende nota's worden voor 60% vergoed. Dit houd in dat wij onze planning bij moeten stellen alsook de prioriteiten. Stoelen en een orgel zitten er helaas niet meer in.

Deuren voor de toiletten, plafon, balustradehek voor de galerij en het volledig betegelen van de toiletten kan worden gedaan zij het met een klein tekort.


Even een Hollands sjekkie draaien
Lukt heus wel hoor
Kerk op afstand
Mocht iemand zich alsnog geroepen voelen het orgel en de stoelen te vergoeden, ongeveer 200 stuks, laat het ons dan weten. Dit zou fantastisch zijn voor de komende opening. Ondanks het geringe
budget en tijd is er fenomenaal veel gebeurt. Wij zijn hier absoluut dankbaar voor en zien het als een regen van zegeningen.

Nog een paar steigers erbij
Z-raam is ook geleverd
Tja, zeg het maar.......
Lang leve de ARBO
Bijna klaar
maakt het wel af
Het wordt een prachtige kerk die zeker niet zou misstaan in ons Holland. Als we het voor elkaar krijgen nemen we een kopie van de tekeningen mee. Mocht u er belang bij hebben horen wij het graag.

De elektriciteit op de galerij is vandaag ook actief gemaakt. De losse bedrading is verwijderd en de meterkast aan de straat gestuukt. Deze hoopt te worden voorzien van de juiste apparatuur.

De toog is klaar voor de schilder
Galerijverlichting werkt nu ook
Zoals is te lezen en te zien is er ook vandaag weer een hoop gebeurd. Het wordt nog een stevige eindsprint naar komende zaterdag. We willen graag gebruik maken van de vele mankracht die wij hebben op dit moment en het hele achterplein ontruimen en opruimen alsook de bekisting klaar hebben rondom de kerk zodat de beton gestort kan worden.

We mogen ook hier in vertrouwen opzien dat wij met z'n allen daar de kracht voor mogen ontvangen.

Wij hopen samen met u,
bij gezondheid tot morgen.