Bouw dag 29. in Mexico 2007Dinsdag 04 december 2007 en het is vandaag ongeveer 29 graden geweest.
En dan te bedenken dat het in Nederland erg fris is volgens de berichten.
Nog even geduld hoor
Een mierennest vandaag

Vandaag een grote groep mensen, we telden er maar liefst 32 man. Dat was te merken ook want er is erg veel gedaan. De toog boven de entree is voor een groot gedeelte gestuukt en de ronding voorzien van beton. Morgen hoopt deze te worden afgestuukt. Dit is ook de planning voor de gehele voorgevel van het kerkgebouw.

Bij aankomst vanmorgen waren wij verrast want de vierramen waren volledig pas gemaakt hetgeen vandaag een hoop werk scheelde. Dat was een prettige aankomst en begin van de dag.

Volop beton maken
plavuizen en plafon tegelijk
Tja,... ik wacht wel tot het hokje klaar is.
De toog vanaf het dak gezien

Mentaliteit is Mexico blijft verassend. Terwijl de ene persoon zijn best doet om het elektriciteitshokje voor elkaar te krijgen, gaat de ander op z'n gemakje de krant zitten lezen totdat het klaar is.

Volop aan het stuken
Ook aan de achterkant.
De zandberg mindert zienderogen
Ach, het schiet al op......
Toog bijna op hoogte
En toch was het lekker volgens velen
Vanaf de galerij

Tja, we kregen wat t drinken aangeboden wat eruit zag als chocomelk met veel klontjes en ijs. Als een Mexicaan er op kan leven kan Mike het ook en nam dus een beker. Het was verfrissend, maar wat het is/was kwam ook Mike niet achter. Wel dat hij een half uur later nog klontjes tussen de tanden had. Het was dus weer tijd voor een kauwgom.

Bovenraam
Lub doet het even voor.
Op gesprek bij secretaris Lorenzo
op kantoor van dhr. Martinez

Om 1 uur hadden wij een afspraak met de secretaris van dhr. Martinez. Samen met alle leveranciers van plafon, toiletten, toiletdeuren, balustrade, sanitair en orgel. De rekeningen werden ingediend en we zouden om 16:30 uur telefoon krijgen hoe de zaken geregeld zouden gaan worden. Helaas hebben wij vandaag nog geen reactie ontvangen en wachten in spanning morgen af.

Op weg naar de kerk
Stadsverkeer Cancun
Ook de achterdeur wordt geplaatst
Wordt erg mooi
En een protectiedeur in de zijkant
Plavuizen schiet al aardig op
Even overleg Pastor, Rodolfo en Ananias
Er is vandaag wederom een hoop gebeurt en veel werk verzet. Ook hebben wij helaas een werknemer (Medardo) de laan uit moeten sturen omdat die steeds langzamer begon te werken, overal commentaar op had en zaken begon tegen te spreken. Na hem nog een dag de kans te hebben gegeven was het verhaaltje voor hem vandaag uit. Toen de beslissing genomen was kregen wij de volledige ondersteuning van zowel de Pastor als de voorman Ivan.

Victor de timmerman
Toog in de beton
Kolosaal
Nog even nagenieten na het werk
We hopen morgen een groot gedeelte klaar te zijn met het stuukwerk aan de voorkant. Dan kunnen de verfjongens erover heen met de roller en de kwast.

Het wachten is op 30 m³ beton voor om- en achter de kerk om de zaak glad te maken. De bekisting is al een gedeelte klaar en daar hopen wij morgen mee verder te gaan.

De jongens van het plafon gaan vanavond door zodat volgens planning het middenschip er morgenvroeg in zit zodat ook de Electro jongens morgen hun klus kunnen doen.

Kortom, genoeg gedaan voor vandaag. Wij hopen samen met u,
bij gezondheid tot morgen.