Bouw dag 28. in Mexico 2007Maandag, en wat voor één. 4 man kwam niet opdagen ondanks dat zij dit hadden toegezegd. Dus de dag begon goed.

Pastor voor de nieuwe deuren
En ze zijn echt mooi

Gelukkig was er een nieuwe ploeg die de plavuizen wilden leggen voor een aannemelijk bedrag. Ditmaal echter met de afspraak "wanneer gelegd, wordt er betaald" en ook nog eens een termijn hieraan vast gelegd.

Drie man bezig met de plavuizen vloer
De achterdeur.
WC-deuren worden opgemeten
Trapgat wordt geschilderd

Het kozijn (van beton) bij de achterdeur, wat jl. vrijdag nog juist op maat was gemaakt, moest weer een stuk vanaf worden gehakt. Zonde van alle arbeid, tijd & geld. Het was/is helaas niet anders.

Plafonrand galerij
Raampje wordt afgewerkt
Ze hebben hard gewerkt vandaag
Bijna 40 meter gelegd.
De deur wordt helemaal geschuurd
Toog boven voordeur wordt gemaakt
En hij blijft maar bezig aan de deur

Aan de voordeuren is de hele dag gewerkt door 1 persoon. Met een kwastje, schuurpapiertje een dotje poetskatoen een penseeltje en vermoedelijk een hoop zin..

Lub werkt plekjes bij
Buitenmuur wordt gestuukt
Vordert aardig maar niet snel genoeg
Ja en....? ik ben pas 74 ja!

Ook de ramen (protectie) was een en al probleem. Ondanks diverse malen opmeten bleken deze niet te passen en moest er zelfs tot wel 10 cm beton worden afgehakt met hamer en bijtel. Op zich is dit niet leuk als je een strak schema hebt en binnen het gestelde budget wilt blijven. Er waren echter 5 vrijwilligers die vanavond wel over-time wilden maken. Dit is toegezegd onder voorwaarden dat de 4 ramen van de galerij dan ook vanavond zouden passen. We zullen het morgen bij gezondheid zien.

Buitenkant wordt geschilderd
Met een penseeltje
Ook hier moest weer een stukje af
Tjonge........tot wel 10 cm
En het werd voor 5 man overtime
Op weg naar huis
Rodolfo
Rodolfo heeft er inmiddels vele kilometers opzitten voor de bouw van de kerk. Elk moment denk je "Dit wordt de laatste rit" want zijn auto is een rijdende schroothoop. Een harde werker die al veel heeft gedaan voor de kerk. Hij brengt ons vaak 's avonds naar huis als de Pastor is verhinderd. De Pastor haalt ons meestal 's morgens op. (tenminste als hij op tijd is, anders gaan we met een taxi).

Tjonge, dat was het weer voor vandaag. Veel gedaan, veel chagrijnig geweest over het onnodige werk en de miscalculaties, en dankbaar dat we hier niet elke dag mee te maken hebben. Ook dankbaar dat we tot nu toe eigenlijk alleen maar de wind in de zeilen hebben gehad. We ervaren dit als een zegen.


Welterusten voor straks