Bouw dag 24. in Mexico 2007Vandaag een heerlijke dag gemaakt en veel gedaan.

Als eerste de vloer klaargemaakt omdat de betonmixer om 09:00 uur voor de deur zou staan. Dit werd een half uurtje eerder en er werd met man en macht gewerkt om het allemaal voor te bereiden. Dit lukt uiteindelijk op de valreep.

Ramen zijn erin gezet
Loodgieter is nagenoeg klaar.
Deze deur moest er uit vanwege de hoogte vloer.
Hoogtes zijn uitgezet en de betonmixer kan komen..
Ook de nieuwe koelkast voor in de keuken is geplaatst.

De loodgieter heeft vandaag zijn werkzaamheden opgeleverd conform afspraak. Alleen de kranen en wc potten moeten nog worden geplaatst, maar dat gebeurd wanneer de vloer volledig is uitgehard. Alle benodigde materialen zijn inmiddels op voorraad.

Sanitaire voorzieningen
De vloer wordt nat gemaakt.
Nog even wat hoogtes uitzetten
De pompwagen arriveerde om 08:00 uur
Ivan in gesprek met betonman
Victor en Manuel zijn met de ramen bezig.
Medardo zet hoogtes
Alles klaar voor de stort
Pompwagen wordt in gereedheid gebracht
Daar moet ik het mijne van weten
Er is begonnen met het storten van het afdak. Met twee man sterk en een betonpomp medewerker ging dit aardig lukken en zat het er binnen de kortste keren in.
Even rusten
En er weer tegen aan.
En toen de vloer van het kerkgebouw
Met z'n allen stonden de werkers klaar om de beton mooi uit te egaliseren. Dit was erg belangrijk want morgen wordt er begonnen met de plavuizenvloer. Na twee uur zweten en zwoegen zat ook deze vloer met drie verschillende hoogtes erin.

Tussendoor werden de plafonplaten voor het systeemplafon gebracht en aanverwante materialen. Deze zijn zowel op de galerij al op het podium veilig weggezet. Hier is men vandaag ook mee begonnen. De planning is dat we volgende week woensdag klaar willen zijn met het plafond.
Slangen worden gekoppeld
En de machine begint te draaien
Plafonplaten worden gebracht
Hoezo laarzen.....?

Dat is toch niet nodig......?
Met z'n allen aan de gang
Uhe,... wie belt de ARBO.....?


Na de stort was er een klein "feestje" wat werd gevierd met een glas cola. Dit is een ongelofelijke lekkernij voor deze mensen waar je ze een groot plezier mee doet.
Beton wordt glad gestreken
Beton mixer en pomp
Het overige werd in de sanitaire voorzieningen gebruikt
En toen het feestje met een glas koude cola.
Hmmmm... het begint ergens op te lijken.
HELP..... ik wil er uit
Bij het postkantoor
2 pakketten uit Nederland
De buitenmuren worden gestuukt

De zending Bijbels uit Leerdam zijn inmiddels ook aangekomen. Deze zijn wij deze middag op het postkantoor gaan ophalen waar wij uiteraard erg blij mee zijn. De eerste komen op een goede plek terecht. De elektricien vroeg wat hij moest doen om bij deze kerk te mogen komen alsook een van de stuukers. Wat is het toch mooi dat de eerste vruchten waarneem baar zijn van de bouw van deze kerk. Alle eer aan de HEERE uiteraard. Dat ZIJN koninkrijk maar zoveel als mogelijk mag groeien.

Tot morgen bij gezondheid.