Bouw dag 23. in Mexico 2007De gang zit er vandaag weer goed in en dit is ook nodig als we de geplande openingsdatum willen halen.

Het begint echt ergens op te lijken. Alle stutten zijn vandaag verwijderd en de meeste muren zijn nu van binnen gestuukt. Wanneer er volgens planning wordt gewerkt, kan volgende week begonnen worden met het verven van de binnenmuren.

Stuukwerk bijna klaar
1e gedeelte plafon is klaar.
Elektriciteit ook bijna klaar.
het laatste stukje stuukwerk beneden.
Afdak bij voordeur klaar voor beton.

Vandaag kwamen ook de eerste protectieramen. Deze zijn erg mooi geworden. Er is dan ook meteen begonnen met het inzetten van deze ramen wat nog een hele klus op zich is.

Voor morgen staat het storten van de betonvloer op het programma. De gehele benedenverdieping is nagenoeg opgeruimd en alle hoogtes zijn uitgezet. Wanneer de betonvloer is gestort, kan er de volgende dag begonnen worden met de plavuizenvloer.

Protectieramen worden aangeleverd
De laatste steiger wordt afgebroken.
De laatste stutten worden verwijderd
Geleverde protectieramen
Hoogte wordt gezet voor de beton morgen
Ramen worden geplaatst.
Een hele klus
Lub controleerd.
Het wordt al erg mooi.
Nog een paar weken
Overal is men bezig.
Morgen de beton.

De tegenstrijdigheden zijn hier enorm. De kerk staat weliswaar in een gettobuurt, waar wij overigens tot op heden nagenoeg geen last van hebben ondervonden, maar in Cancun zie je dure auto's en tegen over de kerk waar de vuilstort is, wordt elke dag naar dingen gezocht die eventueel nog enige waarden hebben. En dan word echt alles minutieus nagezocht.

Wat zit er vandaag tussen
Even zoeken
En opladen
Vanmiddag zijn Ananias en Mike naar El Dorado Royale geweest en hebben een meeting gehad met de vice-president Dhr. Edilbrando Pérez.
Dit was te danken aan Jeroen Hanlo die ons met vele zaken helpt. Ook hij was erg begaan met de situatie en het project. We hebben een donatie gehad van $ 3000,= Dollar om het gat te dichten. Een geweldig fijn gebaar hetgeen naar wij hopen vele doet volgen.

Bij El Dorado
Bijna op vacantie
Wat is de natuur toch mooi
Ananias zit in spanning

Mike zit te wachten
Dhr. Edilbrando Pérez en Ananias
Samen op de foto

De brieven die Inge heeft verzonden naar ruim 70 bedrijven bij wie Mike langs is geweest tijdens de SPONSOR-LOOP, heeft tot nu toe een bedrag van € 250,00 Euro opgeleverd. We zijn dankbaar, want het is uiteraard beter dan niets. Toch hopen en hebben wij de wens dat deze of gene alsnog een bedrag overmaakt. Wij zijn er nog niet en hopen toch het project te kunnen en mogen afronden.

De Heere weet wat goed is voor ons en voor deze gemeente. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat HIJ ons bijstaat en zal uithelpen. Tijdens dit project hebben wij al diverse malen ZIJN helpende hand mogen ervaren. Een betere leidsman bestaat er niet en wij hopen aan ZIJN hand te mogen volgen. Bid u met ons mee?

Tot morgen bij gezondheid.