Bouw dag 20. in Mexico 2007Donderdag, en de betonwagen was keurig op tijd. Dit was voor ons nog wel even spannend gezien de mentaliteit van de Mexicanen. We hebben ons voor niets zorgen gemaakt want ook de betonmixer liet niet lang 0p zich wachten. De verwachting het dak deze week dicht te krijgen werd overtroffen door nog twee dagen winst. De planning was zaterdag en het is vandaag donderdag. We zijn hier erg dankbaar en blij mee.


Betonpomp
Zelfs de architect aan het werk
Alles moet een 1e keer zijn.

De jongens van het pompbedrijf wisten van wanten en opschieten. Binnen de kortste keren stond de installatie gereed en ging men beginnen. Een man of 14 op het dak met eigen gemaakte "harken"
om het beton glad te trekken wat een zwaar karwei was.


Opstelling gaat beginnen
Pomp rekt zich uit
Erg mooie techniek
En een hoogte.
Pracht gezicht
De mixer er achter
en beginnen maar
Alle werklui staan te wachten
Laatste handelingen
En daar komt de eerste beton
Met z'n allen erbij
Gelijkmatig verdelen
Even aflossen
En glad maken

Er werd eerst een hoop beton gegoten op het dak, vervolgens werd de zaak zoveel mogelijk glad getrokken om daarna met een plankje de oneffenheden glad te strijken.

Eigen gemaakte harken
1/4 zit er nu op
En toen een klein foutje
Wat zeer vakkundig werd opgelost
Door onze timmerman Victor
De bestuurder van de pomp.
Er kwamen vandaag 2 betonmixers van elk 8 m³ . Hiervan is het meeste op het dak terecht gekomen en een klein gedeelte bij het voorportaal van de kerk. Ook dat is nu gelijk getrokken. De pomp begon op 08:00 uur en om 10:00 uur was het dak finaal dicht. Een heerlijk gevoel.

2e betonmixer
De Pastor komt kijken
En foto's maken
Het schiet al mooi op.
We willen tijdens de officiële opening diverse zaken aanbieden waaronder een CD voorzien van alle gemaakte foto's van dit project als aandenken.

Bijna dicht
Teveel wordt met een emmer verplaatst.
Even de rug strekken
Het laatste beetje
Nog maar een foto
En bijna klaar
Dit was het laatste stukje
Ook het voorportaal kreeg aandacht
Even sturen
Rek en strek oefeningen
En gewoon op gympies
Ook dat is weer klaar
Het restbeton per kruiwagen
En toen een klein feestje
Met z'n allen op de foto
Toffe jongens hoor
En helemaal dicht
Binnen de planning
Ook het podium wordt gevoegd
Waterton gaat omhoog
Pastor aan het eten
Tja,.... Ook hier kan Mike het niet laten.
Met z'n allen aan tafel
Nog even glad strijken in de middag
Dan met een bezem erover
En met een spatel.


Zoals is te zien was het een heerlijke dag. Vanmorgen ook nog even gecheckt waar of de zending Bijbels blijft en het blijkt dat deze in Mexico-City zijn aangekomen bij de Douane. We moeten dus nog even geduld hebben.Als klap op de vuurpijl krijgen wij 65 zaken cement geleverd door El Dorado Royale. Tevens is definitief bevestigd dat de catering geheel wordt verzorgd door El Dorado Royale. Dit Nieuws was een zeer fijne dagafsluiting. We willen dan ook Jeroen Hanlo heel erg bedanken voor zijn inzet.

Inge heeft nogmaals de moeite gedaan om alle bedrijven aan te schrijven die over een bijdragen zouden nadenken alsook bedrijven die een keiharde toezegging hebben gedaan maar Tot op heden nog niets van zich hebben laten horen. Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven zegt men wel eens. Persoonlijk vind ik dit erg onzakelijk en zonde van Kosten en moeite om al deze bedrijven nogmaals te moeten benaderen. Laten we hopen dat het zin heeft en dat het openstaande gat wordt gesloten.
Klik hier voor de verzonden brief


Ook de officiële uitnodigingen zijn klaar. Deze gaan naar diverse centrale punten in Cancun en naar bedrijven die zich hebben ingespannen voor dit project. De verwachting is dan ook Dat er ongeveer tussen de 200 en 300 man zal komen.
Klik hier voor de uitnodiging.

Allemaal tot morgen bij gezondheid.