Bouw dag 19. in Mexico 2007Alweer woensdag en ook vandaag weer veel mogen bereiken. De morgen begon met het standaard ontbijt bij Ananias thuis. Het is en blijft een Mexicaan die alles op z'n dooie akkertje doet. Verslapen of niet, dat maakt niet uit. Hij zal nooit een hartverlamming krijgen.

Bij aankomst kerk troffen we drie gezellige werkers aan hun ontbijt op de galerij. Mike mocht meteen eten en de gastvrijheid is enorm bij deze harde werkers.
Lub en Mike aan het ontbijt
Even gezellig keuvelen
Het eerste gedeelte van de plavuizen vloer
Mike in onderhandeling met de loodgieter

De loodgieter kwam nu voor de 3e keer en had weer geen totaalprijs. Deze moest ter plekke even worden uitgerekend. Met een vriendelijk bedankt hebben we de beste man weer huiswaarts doen keren. Dit was een verstandige beslissing, want die middag hebben we met nog een andere loodgieter gesproken en die kon het voor ruim $ 30.000,= Peso's minder doen. Jawel u leest het goed en het is geen drukfout.


Alles wordt nog eens nagerekend
Plavuizenvloer begint op te schieten
En ook het dak komt aardig dicht te liggen
Er wordt dan ook met man en macht gewerkt door ruim 11 man.
En het ging vandaag lukken
Ook de voorbereidingen elektrisch ging erin
Tja, dronken en toen ruzie
Pastor met een donatiebox voor de opening
En de eerste giften gingen erin
Voorlopig uitgewerkt op de galerij
En Lub blijft maar controleren
Laatste bekisting voor dakbeton
Systeemplafond wordt ook aangebracht
Onderkant dak
Hoezo vliegen..... Pffff
Bijna klaar.

Er is vandaag hard gewerkt door de jongens om het dak helemaal gereed te krijgen zodat morgen rond een uur of 09:00 uur beton kan worden gestort. Deze klus tegen de klok is kaar, waar wij erg dankbaar en blij mee zijn.


Aanbrengen bekisting rand
Je kunt ver kijken vanaf het dak
Ja jou kennen we
En jou ook.
Ook nog gesproken met Jeroen Hanlo van El Dorado Royale. Hij had helaas minder goed nieuws dan verwacht. Het benodigde bedrag met een verwachting in het vooruitzicht zal niet worden gehaald. Dit heeft als mede reden de overstroming in Mexico waaraan ook al is bijgedragen. Toch zal hij zijn best doen om benodigde materialen te leveren waar wij uiteraard vol verwachting naar uitkijken.

Het plafon begint al ergens op te lijken
En ook de plavuizen vloer.
Wordt echt mooi.
Dit was de buurman van Ananias aan het bakken bij thuiskomst.
De Pastor had eindelijk de uitnodigingen klaar voor de officiële opening van 16 december 2007 om 12 uur. Deze kunnen dus ook de deur uit.

Vandaag weer veel mogen bereiken. De loodgieter hoopt binnen 1 week klaar te wezen, de verf kan worden gekocht, en we hopen alle zakken cement voor het stuukwerk. Dit is ook nog een bere klus. We hebben nogal wat steigermateriaal nodig om te huren om op hoogte te kunnen werken. We hopen in vertrouwen te mogen opzien naar HEM en verwachten dat er geen half werk wordt geleverd.

Het eind van de financiën begint al aardig in zicht te komen. Dit is mede te danken aan een waardeloze calculatie waar al enigszins rekening mee is gehouden. We hopen er samen met u uit te komen.

Goede nachtrust en tot morgen bij gezondheid.