Bouw dag 16. in Mexico 2007Alweer de 2e zaterdag dat wij hier zijn. En ook vandaag staat er veel op het programma. De offerte voor de bovenverdieping wordt opgegeven door de elektricien. Deze valt binnen de begroting en kan dus worden afgewerkt.

Er zou ook een offerte binnen komen voor de toiletten, maar de beste man nam ons denk ik niet serieus. Hij kwam weer niet opdagen zodat zijn kansen hier zijn verkeken. Een vervanger is gevonden en hoopt maandagmorgen 08:00 uur uitsluitsel te geven.
De ijzeren balk wordt ook helemaal gestuukt
Tempex wordt aangebracht met daar omheen gaas zodat beton beter blijft zitten.
Miquel: Een erg fijne harde werker.
Jose: Werkt alleen hard wanneer je naar hem kijkt.

De bekisting is eraf gehaald en nu beginnen de vormen nog beter uit te komen. Het wordt een pracht bouwwerk. Het is een brok beton van jewelste, zodat de afgebouwde kerk ook dienst kan doen als schuilplaats voor huricanes.


Een pracht van een bouwwerk
Hoezo ik ben niet kinderachtig.
Een raampje wordt gestort
Tja en nu?
En niet gezekerd
Kippengaas wordt bevestigd
Manuel (Timmerman)
Manriques (IJzervlechter)
Er is vandaag verschrikkelijk hard gewerkt
Timmerman
Timmerman / Tegel legger
1000-poot
Nog een klein stukje beton
Ja zegt u het maar
Wat een bouwwerk
De elektricien

Ook kwam vandaag de beloofde en toegezegde hijskraan. Weliswaar ruim 2 uur te laat, maar hij was er. Het was nog een hele onderneming om deze betonbalken omhoog te krijgen. Ondanks dat er niet zou worden overgewerkt, zijn de jongens tot drie uur doorgegaan totdat de klus was geklaard. Echte toppers


Klik op afbeelding voor website kraanbedrijf


Hijskraan wordt opgesteld
Lub kijkt toe
De eerste balken worden bevestigd
Iedereen uit veiligheid van de vloer
De eerste stapel gaat omhoog
De jongens zijn hier erg blij mee
Beetje sturen
De eerste stapel ligt
Vandaag heeft Mike ook gesproken met de betonleverancier. Deze hoopt a.s. woensdag te komen om het hele dak te voorzien van ongeveer 7 cm beton. Dit zal worden gedaan door een betonpomp wagen zodat de jongens dit niet handje voor handje naar boven hoeven te sjouwen. Dit zou tevens niet kunnen want hier is snelheid bij geboden om de constructie een geheel te laten zijn tijdens de uitharding.

Mike in gesprek met betonleverancier
Contract wordt getekend
Begint al een aardige constructie te worden
Ik heb in een circus gewerkt. (echt waar)
Klaar voor deze week
Zoals is te lezen en te zien is er deze week erg veel gebeurd en is er hard gewerkt. We liggen nog steeds op schema en hopen dit uiteraard zo te houden. De opening is definitief gepland op de 16e december 2007.

Vandaag kwam ons ook nog ter oren dat er waarschijnlijk de 19e of de 20e een bruiloft zal zijn. Een van de dochters van Manuel hoopt te trouwen en zij zal de 1e zijn in de nieuwe kerk. Met een beetje geluk mogen Lub en Mike dit ook nog meemaken. Het zou natuurlijk prachtig zijn.

Fijn weekend allemaal een goede zondag en naar wij hopen tot volgende week. Morgen (Zondag) neemt Mike een dag vrij m.b.t. het dagboek, dus trouwe lezers even geduld tot maandag.