Bouw dag 14. in Mexico 2007Vandaag schrijven we alweer donderdag. De dagen gaan snel en er gebeurt echt een hoop. Er wordt door de meeste mensen van de ploeg erg hard gewerkt, ondanks dat het gemiddeld 27 graden is.
De hele houten constructie dient ervoor om beton te kunnen storten
Het zijn me nogal bouwwerken
Lub blijft uiteraard de zaak scherp in het oog houden

Ondanks fijne berichten werden we vandaag opgeschrikt door een sterfgeval. Een van de schoonzusters van Antonio is overleden zodat hij de bouwplaats meteen heeft verlaten. Hij wilden zaterdag alweer verschijnen, maar hij mag niet eerder terug komen dan maandag. We wensen hem en de zijnen uiteraard veel sterkte toe.

De twee verlichting doet het ook al
Op kleine smalle plankjes loopt men
Hoera, het 1e raam wordt gepast

De ramen worden allen op maat gemaakt en dienen een tweeërlei functie. Niet alleen raam maar ook protectie tegen de eventuele banditos. De maten waren goed opgenomen zodat dit voorbeeld is goedgekeurd.

Iedereen kwam uiteraard even kijken
En helpen passen
De bekisting aan de buitenzijde
wordt ook aangebracht
Sleuven voor elektriciteit worden met het handje gehakt
En jawel, ook deze zit erin.
Het hoogste punt
Deze doorgang wordt een raam.

Het kost een paar dagen voor dat deze reuze bekisting helemaal gereed is. Daarna gaat hier een gigantische hoeveelheid beton in. Het is knap hoe deze mannen het allemaal voor elkaar krijgen met summiere middelen. Als een Nederlandse bouwvakker dit eens zag, was het meteen gedaan met: IK HEB RECHT HIEROP- en DAAROP.

Stelletje jongleurs
Het wordt een pracht gebouw
Deze muur is bijna helemaal gestuukt
Deur wordt raam
Poortje is ook klaar voor beton
Gaat het nog goed?
Dit deed Mike denken aan zijn Opa
Pffff..... effe siësta

Na de lunch, die wederom erg goed verzorgt was, liet Lub vol trots zijn kinderen en huis zien aan de bouwvakkers. Daarna hebben we buiten een groepsfoto gemaakt als herinnering.

Lub en de foto's
Even een groep maken
Een poging om te zitten
En jawel ook dat is gelukt
Toen kwamen de betonbalken
Ook die loeders werden met het handje gelost
En denk eraan dat deze zwaar zijn
En binnen worden ze neergelegd.

Omdat deze loeders allemaal met de hand naar boven gehesen moeten worden is Mike erop uitgegaan om een kraanwagen te zoeken. En zowaar, in Mexico lukt het ook, de eigenaar heeft deze gratis en voor niets ter beschikking gesteld. A.s. zaterdag hoopt deze kraan te arriveren en worden Omdat deze loeders allemaal met de hand naar boven gehesen moeten worden is Mike erop uitgegaan om een kraanwagen te zoeken. En zowaar, in Mexico lukt het ook, de eigenaar heeft deze gratis en voor niets ter beschikking gesteld. A.s. zaterdag hoopt deze kraan te arriveren en worden deze betonstaven op het dak gelegd.

Dit is het bedrijf
die ook de staalbalk heeft geleverd.

Mike met de 1e Mexicaan van formaat op de foto. Hij wilde wel groter zijn dan Mike en ging daarom op een stoel staan. De twee broers zijn de eigenaren en we kunnen het erg goed samen vinden.


De linkerhoek is bijna klaar voor het storten van beton.
Helaas was het voor deze man na 4 uur EXIT. Hij bakte er echt niets van.

We mogen deze dag als een zeer geslaagde en gezegende dag ervaren. Ook hier ervaren we aan alle kanten de zegeningen. Dit geeft rust en vertrouwen in de volgende stappen die we nog moeten ondernemen.