Bouw dag 12. in Mexico 2007Dinsdag en een topdag als het gaat om prestatie. Alle bekisting van gisteravond verwijdert, de nieuwe gemaakt. Het noodafdak verwijdert en tot laat door gegaan.

Op weg naar het werk per vrachtauto
Betonbekisting wordt verwijderd.
Noodafdak wordt verwijderd
De boogramen worden gemaakt
Een mooi systeem. Met een ijzerdraadje wordt een boog gemaakt. vervolgens wordt binnen de boog gemetseld. Over de boog een triplex plaatje en vervolgens bekisting en ijzerwerk. Dan storten en de stenen tussen de boog worden weer verwijderd als de beton is uitgehard.
Lub kijkt of het goed gaat
De eerste plaat gaat eraf
Ananias loopt een plaat weg.
Het eten wordt alweer klaar gemaakt
De waterwagen komt 15.000 liter brengen
De Pastor bekijkt het van boven

De oproep jl. zondag aan de gemeente werpt echt zijn vruchten af. De gemeenteleden werken goed mee en de maaltijden tot nu toe zijn niet kinderachtig. Het is tevens bevorderlijk voor de werklust van de werkers.
Nog een klein stukje
Ijzerwerk is alweer klaar.
De laatste worden verwijderd
Platen allemaal verwijderd
Meeting met de glasleverancier
binnen twee dagen geplaatst.
Nog een klein stukje bekisting
Wij kijken van een hoogte neer
Er zijn weer diverse filmpjes geplaatst zodat u ook nog bewegende beelden kunt zien aangaande dit project. Deze filmpjes zijn te vinden via MEDIABERICHTEN (zie rode balk) gevolgd door 2007 KERK ACTIE MEXICO.

De laatste vlechthandelingen zijn hier klaar
Ook boven de deur wordt hard gewerkt
De oproep aan de kerkgemeente ook een bijdrage te doen heeft vruchten afgeworpen. Een heerlijke pan met eten werd klaargemaakt waar wij met ruim 24 man heerlijk van hebben gesmuld. Fijn dat dit verzoek zo wordt opgepakt. We staan er voor ons gevoel dan ook niet alleen voor.
Het wordt mooi
Een steigergat wordt opgevuld
De blokken die worden gemetseld zijn hol van binnen. Dus heeft met een steiger nodig, slaat men een gat erin, propt er een stuk hout in (dwarsligger) en knoopt deze met ijzerdraad aan de staander. Nadat deze zijn functie heeft gehad wordt deze verwijderd. Het gat wordt opgevuld met restpuin en dan wordt er een stuuklaag over aangebracht.

We doen niet kinderachtig
Allemaal erg lenig en niet bang
Ook dit is nu klaar
Elektricien aan de gang

Net voor de siësta kwamen de kraanwagen en de grote ijzeren balk. Het bedrijf had toch maar een eigen generator en lasapparaat meegenomen. Een fijne man in de omgang die ook een goede duit in het zakje heeft gedaan voor deze kerk. Hij is nog op zoek naar een 120 tons kraanwagen, dus als u iets weet laat een bericht achter aan Mike.

De eerste nieuwe lampen branden
De ijzeren balk komt eraan
Ook de kraanwagen kwam om de hoek
Oud maar functioneel
Even aanwijzingen geven
2e boog wordt geplaatst
En het hijsen kan beginnen
klein maar fijn
even proefdraaien
Nog 1 te gaan
Balk wordt vastgemaakt
het hijsen gaat beginnen

Kolosaal
Mooi of niet?
Bijna op de plek
Een dag waarin veel is bereikt. Morgen hoopt men aan het stuken van de muren te beginnen, de bekisting van de bogen te maken inclusief het vlechtwerk wat een hoop werk is. De betonnen dakliggers zijn inmiddels opgemeten en worden morgen besteld.
En de balk ligt
Lub kijkt of het goed gaat
Overleg Lub & Mike
Nog een klein stukje verschuiven
Yep,....aanvallen
En natuurlijk COLA
Vastlassen
Laatste handeling
Elektricien gaat rustig door
Twee bogen klaar
Ook hier wordt de bekisting gemaakt
Even rusten
triplex wordt aangebracht
Wat een ruimte
Mike krijgt rug massage
Om 19:00 uur waren wij klaar
Er is veel gedaan vandaag door de diverse bedrijven en ingehuurde mensen. Prachtig dat het allemaal zo fijn verloopt. Wij zijn de HEERE hier dan ook zeer erkentelijk voor en hopen dat HIJ met ons wil zijn tot het einde van deze mooie klus.