Bouw dag 10. in Mexico 2007


Vandaag mochten wij "uitslapen" tot wel 08:00 uur. Het is zondag. We hebben gisteren een calculatie gemaakt en daar is het volgende
uit naar voren gekomen.

We kunnen onderstaande zaken realiseren, mits de beloofde financiën ook daadwerkelijk binnen komen.

Compleet dak
Staalconstructie dak
Ramen
Kozijnen
Glaswerk
Hoofddeur voorzijde
Deur achterzijde
Alle elektriciteit beneden verdieping
Alle elektriciteit bovenverdieping
Airco systeem
Plavuizen
Stuucken binnenmuren
Stucken buitenmuren
salaris voor de komende 5 weken voor de werkers

Kortom, dit is een hele lijst en qua planning moet dit uiterlijk over 5 weken gerealiseerd zijn. Dit is haalbaar wanneer er geen vertragingen komen en de toezeggingen worden voldaan.

Vervolgens hebben we eindelijk weer e-mail zodat we weer kunnen schrijven naar elkaar. Dit heeft even op zich laten wachten door instellingsproblemen, maar dat is dankzij Remco Angioni opgelost. Hiervoor uiteraard onze dank. Dit heeft er mede aan toe gedragen dat er weer een korte herinnering/oproep is verzonden m tijdig de beloofde betaling te voldoen.

Vanmorgen zijn we naar de kerk gegaan. Tja,.... niets vreemder dan andere dagen als alleen iets andere kleren aan.


Kerkdienst
Zondagschool kinderen
Wat is geleerd wordt voorgedragen
beidde groepen laten horen wat is geleerd

Na de dienst heeft Mike de gemeente gevraagd om haar medewerking. Dit is in goede aarde gevallen want meteen ging de pet rond en werden er toezeggingen gedaan. Dit zal inhouden dat er elke dag een maaltijd wordt bereid voor de ruim 19 werkers. Komende week zal uitwijzen in hoeverre dit wordt waargemaakt maar daar mogen we vertrouwen in hebben.
Geld wordt opgehaald
Namen opgeschreven
Lub belt jarige Lucel
Toen naar het huis van de pastor
Zo voelt een sardientje zich nu ook
Hier woont men (onderweg genomen)

Na de dienst werden we bij de PASTOR thuis uitgenodigd om te komen eten. Er zat echter een klein hiaat aan, we moesten met z'n vijven in die kleine kever die kreunde en steunde om ons op plek van bestemming te brengen. Lub zat ook erg "Comfortabel".

Ook in Cancun is het markt
een veelvuldig gebruikt vervoermiddel
Van alles staat langs de weg
Aangekomen bij de Pastor
Gezellig aan tafel
heerlijk gegeten
Keuken bij de Pastor
Vrouw Ananias en Pastor

Er zijn weer diverse filmpjes geplaatst zodat u ook nog bewegende beelden kunt zien aangaande dit project. Deze filmpjes zijn te vinden via MEDIABERICHTEN (zie rode balk) gevolgd door 2007 KERK ACTIE MEXICO.

Op weg naar huis
Veel winkels zijn dicht, maar ook veel winkels open. Dit wordt verplicht door de eigenaren van diverse ondernemingen die ook bepalen welke dag je vrij bent. Wat hebben wij het toch goed.

Vuilnis hangt men aan een paal zodat straathonden er niet bij kunnen
Ananias zijn huis
Achter de linkerdeur slapen wij

We hebben goede bedden toegewezen gekregen die, naar achteraf blijkt, speciaal zijn aangeschaft. Zelf slapen Ananias en zijn vrouw in de woonkamer in een hangmat.

Links Mike - Rechts Lub
Ons tijdelijk "Kantoor"
Douche/toilet (alleen koud water)
De keuken

Ons onderkomen is zeer geriefelijk te noemen. Wat je nodig hebt is er. s' morgens staat het ontbijt klaar en de Pastor komt ons meestal ophalen. Wat willen we dan nog meer. Uhe misschien af en toe wat warm water.....? Vanmorgen wilde Mike gaan douchen, maar helaas,....... het water was op. Dus tja, zeg het maar wil je het warm of wil je het helemaal geen water.

Woonkamer van de familie
Koelkast en keukenkast

We hopen morgen bij gezondheid met goede moed te beginnen. Extra mensen erbij als het goed is, de elektriciteitsman komt om 08:00 uur dus we wachten maar af.