Mannenkoor ENEAS

Relax time

Dominee Bela

Woensdag: 2004 Project Roemenie

Woensdag 19 mei 2004: Vanmorgen wederom vroeg, om 2:30 uur, opgestaan en om 03:00 gaan rijden conform planning. We hebben goed geslapen, en zijn dus goed uitgerust op weg gegaan. Vanuit Stadt HAAG via Wenen (Oostenrijk) naar Nickelsdorf gereden, en daar de grens Oostenrijk/Hongarije gepasseerd.


Dit was even een vreemde gewaarwording, want het was voor het eerst dat er eigenlijk geen grens meer was in het kader van de ??nwording van Europa. Er was uitsluitend een paspoortcontrole en dat was alles. Dit heeft hooguit 10 minuten geduurd.

   

We konden de reis dus voorspoedig voortzetten en zijn bij een benzinestation op Hongaarse bodem eerst even koffie en thee gaan zetten.
Het is er niet beter op geworden langs de weg, want een kopje koffie en thee samen met een krakeling kost nu 5,10 EURO. We zijn dus blij met onze omvormer naar 220 volt in de auto en ons koffiezetapparaat.

   

Na even te hebben ontspannen, hebben wij onze reis voortgezet richting de grens van Hongarije/Roemeni?.
Hier kwamen wij om 11:00 uur aan, en hebben moeten wachten tot 14:30 eer de papieren in orde bevonden waren. Dit was volgens de douane erg veel werk, en hebben we de aloude manier maar weer eens toegepast en de beste man 50,00 EURO betaald.

   

Alle deuren gingen vanaf dat moment meteen helemaal open inclusief alle benodigde adviezen van zijn kant. Het was even wennen, maar ook deze man begonnen we aardig te vinden.
Vervolgens in Dominee Csernak Bela ons komen ophalen en zijn we naar zijn huis gereden in BIHARIA, ongeveer 20km over de grens, alwaar wij allerhartelijkst werden ontvangen.

   

We hebben eerst even gegeten, bjgepraat en wat gedronken en hebben vervolgens de keuken uitgeladen.
En wat waren zij er blij en dankbaar mee. Hij en zijn gezin alsook parochie wil dan ook via deze weg een ieder bedanken die hieraan heeft meegewerkt en dit heeft mogelijk gemaakt.

   

We hebben nog even de ruimte mogen bewonderen waar lessen worden gegeven aan de jeugd van zijn parochie. Dit heeft hijzelf met vele hulp tot stand kunnen brengen.
Ook hebben we nog even zijn muziek kwaliteit magen aanhoren op het orgel. En dit is absoluut niet slecht te noemen.

   

Vervolgens deze pagina klaargemaakt, de foto's uitgewerkt en verzonden, en toen was het tijd om weer te gaan slapen na een douche die op ons staat te wachten.
Morgen hopen we wat later op te staan, dus het wordt uitslapen voor ons.
Een ieder bedankt voor de e-mail en telefoontjes zover, en naar wij hopen tot morgen.

Met vriendelijke groet
Stichting HUN.
Inge & Mike van de Beek