Mannenkoor ENEAS

Relax time

Dominee Bela

Donderdag: 2004 Project Roemenie

Donderdag 20 mei 2004: Vanmorgen hebben wij kunnen uitslapen zoals gepland. Na ons te hebben opgefrist zijn we aan tafel geschoven en hebben genoten van een ontbijtje.


Vervolgens heeft dominee Bela ons de kerk laten zien die in zijn dorp Biharia staat. Er zijn 3000 inwoners, waarvan er ongeveer een duizend Christen zijn. Er wordt hard gewerkt aan verbetering m.b.t. accommodatie voor het geven van lessen. Dit is hard nodig, want het communisme heeft in het verleden de leslokalen geconfisqueerd en zins kort pas weer helemaal vervallen en uitgeleefd terug gegeven.

   

Na deze uitleg zijn we rustig terug gewandeld naar huis en hebben afscheid genomen van deze lieve mensen.

   

Als u deze dominee en zijn parochianen zou willen helpen, kan dat natuurlijk altijd. Kijk dan even op:
www.bihar.ro of www.lazarus.ro

Het adres van dominee Bela is:

Cernak Bela
Strada Principala 52
3744 Biharia
(Parohia Reformatus)
Roemenie
Telf: 0040-259-369690
Mob: 0040-744-396-370


   

Een kaartje sturen kan natuurlijk ook. Mocht u kleding over hebben en eventueel een klein bedrag, dan kunnen wij (Stichting HUN) een pakketje samenstellen en dat aan hen toesturen.
Heeft u hier vragen over, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

   

Vervolgens zijn we gaan rijden richting huis. De grens Roemenie/Hongarije duurde ongelooflijk maar waar, maar 5 minuten.
We zijn via de oude route naar Budapest gereden, hebben daar een klein stukje de M0 gepakt en vervolgens via de M1 richting de grens gereden.

   

Net voor de grens zijn we binnendoor gereden. Dit was van ouds de weg naar Budapest, en in het verleden bestond de mogelijkheid hier veel rieten manden en beeldjes te kopen. Wij hebben hier voor een paar mensen in Nederland een rieten mand gekocht zoals is te zien op foto.

   

De reis verliep zeer voorspoedig, en wij waren ondanks twee pauzes en onze inkopen om 15:10 aan de grens Hongarije/Oostenrijk. Ook deze passage verliep zeer vlot, en wij konden onze reis na ongeveer 8 minuten voortzetten.

   

Bij Rasthof Rosenburg in St. Polten (Oostenrijk) hebben wij ons te goed gedaan aan een feestelijk maal, om daarna onze reis voort te zetten richting Stadt HAAG (Oostenrijk) om de nacht door te brengen.
Wij arriveerden daar om 19:00 uur, en hebben even een beetje vocht tot ons genomen alvorens met een tevreden gevoel te gaan slapen.

   

We hebben die dag ruim 1000 km gereden en alles is zeer voorspoedig verlopen.
Helaas crashte de laptop, vandaar dat het thuisfront even heeft moeten wachten op nieuws van onze zijde.

Wederom willen wij een ieder bedanken die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.
Niet alleen de sponsors, maar ook diegenen die de verzorging op zich namen m.b.t. de huisdieren, planten, post e.d. van Inge & Mike.
Erg lief, en erg gewaardeerd.

Met vriendelijke groet
Stichting HUN.
Inge & Mike van de Beek