Waarom Actie;

Danny van Boven is 16 jaar oud, woonachtig in Creil, en heeft de ziekte van Duchenne. Omdat Danny deze ziekte heeft, is hij gebonden aan een rolstoel. Wat is de ziekte van Duchenne:


      

Zoals geschreven is Danny afhankelijk van vervoer middels een rolstoelbus.

Zijn vader dacht daar wat op gevonden te hebben, legde de laatste eindjes aan elkaar, en kocht een overjarige invalidenbus. Niet wetend wat hem verder te wachten zou staan, is hij met diverse bekenden vol goede moed aan het lassen geslagen, en heeft met veel pijn en moeite deze bus door de keuring heen weten te krijgen.

Of dit een tweede keer gaat lukken........? Niemand durft daar 1 Euro op in te zetten.

   

Iemand die zijn/haar ogen een beetje gebruikt, kan zien dat hier geen verdere expert voor nodig is om het antwoord NEE te rechtvaardigen. Afgezien van de veiligheid, mankeert er echt van alles aan deze bus.

Omdat de ouders van Danny van alles hebben geprobeerd via de gemeente Noord-Oost Polder, officiële instanties, en zelfs brieven naar Hart van Nederland met de vraag om hulp, is dit tot op heden op niets uit gelopen en blijven alle deuren gesloten.

Omdat de mening is toegedaan dat een financieel aspect nooit een blokkade mag vormen m.b.t. vooruitgang en uiteraard gezondheid is er besloten een vervangende bus op de banden te zetten voor Danny.

Conclusie: Dan gaan wij het toch met alle inwoners van Creil zelf doen. Ofwel ........ het project "Rolstoelbus voor Danny van Boven" is van start gegaan.