2002 Project Turkije

Homepage | Contact

Welcome

 

Yolova mei 2002:

Deze maand was een korte trip mogelijk naar Turkije.

D Het doel van de reis van het episch centrum van de aardbeving van 1999.

      

Parantez:
Het TV programma ATV-parantaez heeft deze korte actie verfilmd, en dat is uitgezonden via de duitse afdeling van parantaez in:
- Duitsland
- Belgie
- Frankrijk
- Oostenrijk
- Turkije
Het was allemaal te volgen via CANAL-D

Doel van de reis:
Het doel van deze korte trip is een brandweerman en een epileptisch kindje.
De brandweerman is met het uitoefenen van zijn werk tijdens de aardbeving onder vallend puin terecht gekomen. Vanaf die tijd is hij gekluisterd aan zijn rolstoel, en heeft hij te maken met hevige spierverkramping.

      

Verzekerd was hij niet voldoende, en hij wordt aan zijn lot overgelaten. Met ingezameld geld kon hij naar een ziekenhuis worden gebracht en daar een behandeling ondergaan die het leven dragelijker maakt.

Vervolgens zijn we naar de andere zijde van Yolova gereden. De aanblik was troosteloos. Het is niet te bevatten dat 3 jaar geleden hier een aardbeving heeft gewoed. Het lijkt wel gisteren. We komen mensen tegen die in papieren huisjes wonen, de daken zo lek als een mandje.

      

We zijn gearriveerd bij mensen waar de koelkast leeg is, en geen vooruitzicht op een volgende maaltijd. Het kindje (3,5 jaar) heeft last van epileptische aanvallen. Prijs voor deze medicijnen bedraagt 2,75 per maand. We zijn een supermarkt binnen gelopen (met camera) en hebben boodschappen gedaan voor de eerste 2 maanden. Vervolgens een ziekenhuis bezocht en daar afspraken gemaakt met een dokter. Hij zal de benodigde medicijnen zelf 1x per maand brengen.

Collecte:
Alvorens naar Turkije te gaan is er gecollecteerd in diverse moskee?n in Nederland. Op deze manier waren de kosten te overzien, en heeft men via de media en dit internet kunnen zien waar de ingezamelde financien zijn gebleven.
      

Vrachtwagenlading aan goederen:
Hotel HAJE uit Heerenveen heeft een volle vrachtwagenlading aan bedden, dekens, kasten, lampen, matrassen, tafels en stoelen gratis ter beschikking gesteld.
Deze zijn opgeslagen in de Ayasofia Moskee in Amsterdam, en nadien vervoerd naar het episch centrum. Een fantastisch gebaar, waarvoor onze dank.
      

"Nil Volentibus Arduun" --- Betekend: Niets is onmogelijk voor hen die echt willen!