Welcome to 2002 ProjectAlbanie

Dagboek: Zondag 17 februari 2002 Om 07:30 uur zijn wij opgestaan na een zeer goede nachtrust. Wederom beloofd het een mooie dag te worden, dus wij genieten al bij voorbaat. Na ons te hebben aangekleed, zijn wij 3 km verder gaan staan op een mooie parkeerplaats. Dit om te voorkomen dat wij eventueel weggestuurd zouden worden door de eigenaar van dit station..

Zondag 17 februari 2002

We hebben nog even zitten praten met een paar jongens uit Bulgarije (emigranten), die daar naast de pomp op een stoel zaten te wachten op mensen die kwamen tanken. Zij staken dan een helpende hand uit, en ontvingen daarvoor gemiddeld 0,50 tot 1,00.


   

Buiten koken
Jan en Mike kijken toe of het goed gaat.
Nadat wij waren aangekomen op de genoemde parkeerplaats, hebben wij naar een bandje geluisterd van een evangelist. Deze had Jan van der Kooy in zijn assortiment bij zich. Het thema was: "Wedergeboorte en Bekering", uit de Ephezebrief van Paulus. Dit was zeer aangenaam om te horen, en gaf zeker bemoediging.

Rond 10:00 uur hebben wij water gekookt op het gasstel voor koffie. Tijdens de koffie hebben wij gelegenheid gehad om nog wat na te praten over het gehoorde thema.

   

Aan een vuilniswagenchauffeur hebben wij gevraagd of wij in het goede gebied van Anzio waren, hetgeen werd bevestigd. Wij hebben alleen maar een plaats en postcode doorgekregen, en dienen tot maandagmorgen rond 08:30 uur te wachten voor de rest van de adres gegevens.


   

Het beloofd ook vandaag weer een stralende dag te worden, zodat wij besluiten het vandaag rustig aan te doen. Mede omdat het vandaag zondag is, zullen wij niet meer doen en ondernemen dan noodzakelijk is. Tevens willen wij ons voorbereiden op de komende thuisreis. De afspraak is dat ik (Mike) uiterlijk de 20e thuis zal zijn, daar Inge (Mike's vrouw) een operatie moet ondergaan in het ziekenhuis van Lelystad. Zoals het er nu naar uitziet mag dit gaan lukken.

Om 12:20 uur zijn wij eten gaan koken. Op het 2 gangen menu van vandaag staat nasi goreng uit blik, met champion soep vooraf. Na het eten de afwas gedaan en toen heerlijk zitten genieten van het mooie weer. Ik denk dat het ongeveer 17 graden is. Ik heb in ieder geval even zitten bruinbakken in de zon.

's Middags hebben wij wederom zitten babbelen over de mogelijkheden om een truck met oplegger of aanhanger te realiseren. Omdat er in het verleden al diverse acties op poten zijn gezet die met succes zijn afgerond, en omdat wij al enige jaren contacten hebben in de wereld van hulporganisaties, neemt het plan om een actie op poten te zetten steeds vastere vormen aan. Ik denk er serieus over na om met vele bekende uit het heden en verleden deze actie te starten.

De bedoeling is om deze vrachtwagen uitsluitend voor hulpgoederentransporten in te zetten met ongelimiteerde bestemmingen. Het streefbedrag wat op tafel gebracht dient te worden zal ongeveer 250,000,00 zijn. Hoe deze actie verder in zijn werk zal gaan, hopen wij melding van te maken via het hoofdstuk "Actie Vrachtwagen". Ik nodig u allen dan ook van harte uit om dit hoofdstuk te lezen.

   

Om onze tijd door te brengen hebben wij een goed boek gelezen. Een boek wat absoluut het vermelden waard is voor de Christelijk (en uiteraard niet Christelijke) jeugd. De titel: "Jeugd waarheen" samengesteld met medewerking van meerdere auteurs. Drukkerij-Uitgeverij N.V. "De Banier"- Utrecht. Het belicht vele aspecten op grond van de Bijbel m.b.t vragen als: Kroeg, dansen, verkeringstijd, uitgaan, ouders, school, werk e.d. Een echte aanrader om dit boek te lezen als jullie daartoe de mogelijkheden hebben. Het geeft antwoorden op een verantwoord Christelijk leven zoals de Heere dit van ons vraagt.

Om 16:15 uur hebben wij even een Cup of Soupe gemaakt en om 17:50 uur Goulash met onze laatste voorrad brood (2 boterhammen). Het wordt tijd om weer wat in te slaan. Als toetje was het genieten van een kopje Espresso koffie.

Om 19:55 uur zijn wij onze slaapplaatsen gaan klaarmaken. In de cabine hebben wij nog een fijn gesprek gehad, en genoten van ons welbekende slaapmutsje.

Achterom kijkend hebben wij beide deze dag als bijzonder goed en fijn ervaren. Wij mochten geestelijk voer genieten. De wekker is gezet op 06:00 uur en wij hopen dat het adres spoedig doorgebeld mag worden. Dan kunnen wij laden en richting huis rijden. Wij zien beide uit naar het weerzien van onze vrouwen.

Voor vandaag hebben wij genoeg geschreven, en willen u allen Gods onmisbare zegen toewensen.


Met vriendelijke groet, Jan van de Kooy & Mike