Welcome to 2002 ProjectAlbanie

Dagboek: Donderdag 14 februari 2002 Vanmorgen heerlijk uitgerust opgestaan en met z'n allen gegeten in het (nieuwe) huis van Annet en Rob van Eck..

Donderdag 14 februari 2002

Na de afwas zijn wij naar de Keramiek fabriek gereden en hebben diverse souvenirs aangeschaft. Wij hadden hier tijd voor omdat de lading hulpgoederen nog niet was vrijgemaakt bij de douane in Korcia.

   

   

Nadat wij de fabriek hadden bezocht, en de aangeschafte keramiek in een grote krat op originele Albanese wijze hadden vervoerd, waren wij in de gelegenheid om een echte Albanese bakkerij te bewonderen. De ruimte was ongeveer 4 x 4 meter waar alle activiteiten plaatsvonden. Ik heb diep respect om de manier en met welke summiere middelen de broden gebakken worden. Als toelage mochten wij van een speciale Albanese lekkernij proeven, hetgeen buitengewoon goed smaakte.

   

   

Vandaar zijn wij naar de Dorkas vestiging gereden, waar wij nog een uurtje moesten wachten op de afhandeling van de Douaneformaliteiten.

   

   

Eindelijk was dan ook dat hoofdstuk afgerond en konden wij met het lossen van de vracht beginnen. Op dat moment kwamen wij erachter dat er toch geprobeerd was in de wagen te komen, want het slot was doorgenipt. (Hier moet men in Albani? ter degen rekening mee houden, want men kan alles gebruiken en leent verschrikkelijk veel op langere termijn.... :-)

   

   

Dorkas had enige vrijwilligers opgetrommeld, die de vracht hebben gelost. Het recept van deze vracht bestond deze maal uit voedsel, kleding en schoolattributen, waar weer vele mensen, waaronder veel kinderen blij gemaakt konden worden.

   

   

Om 14:37 uur was de wagen leeg, en dus te laat om de avondboot te halen in Igominitsa. Er is dan ook besloten om de nacht door te brengen bij Annet en Rob.


   

   

Bij hen thuis aangekomen, hebben wij even helpen aanpakken, en de boel ruim gemaakt, wat vanwege de verbouwing geen overbodige luce was.

   

   

Daarna met z'n allen een boterham gegeten, daar dit er 's middags bij ingeschoten was. De rest van de dag rustig doorgebracht, en 's avonds nog even met Annet naar een Albanese Supermarkt geweest om echte Albanese Cognac te halen. (Heeft er naast gelegen maar wel erg lekker).

   

   

Jan heeft samen met Piet Corbijn, die een perfecte bakkerij rund in Vrouwenpolder Zeeland, een omelet gebakken. Piet was voor de Stichting Bakkers voor Bakkers aanwezig in Albani?. Helaas had Piet longontsteking, wat als gevolg had dat hij vervroegd met het vliegtuig naar huis moest. (Wilt u Piet schrijven, of wilt u contact met Piet, schrijf dan naar: bakcrbijn@cs.com )

De planning is om morgen om 05:00 uur op te staan, om op tijd in Igominitsa aanwezig te zijn. Vroeg dag dus, wat voor ons aanleiding was om bijtijds naar bed te gaan.Met vriendelijke Groet,

Jan van de Kooy & Mike van de Beek