Welcome to 2002 ProjectAlbanie

Dagboek: Dinsdag 12 februari 2002 Om 05:30 uur gaat de wekker, en zijn wij wakker. Het net aangeschafte koffieapparaat kan meteen dienst doen, en nog geen 20 minuten later zitten wij te genieten van een kopje koffie..

Dinsdag 12 februari 2002

Na ons te hebben gewassen, gaat om 06:30 uur het gas erop richting Bari (Italie) alwaar wij op de boot hopen te gaan. Het is nu maar hopen dat wij nog een plaatsje op de boot kunnen krijgen, daar het oorspronkelijke plan Brindisi (Itali?) zou zijn. Dit plan is gewijzigd, omdat wij anders anderhalve dag moeten wachten in Brindisi. Daar hebben wij geen van beide eigenlijk trek in.

   

   

Onderweg richting Bari worden wij aangehouden door de Italiaanse politie. Wij hebben een probleem volgens hun. Achter op de trailer hoord een NL- sticker te zitten die echter helaas ontbreekt. Een dure grap, want dit zou na nog verdere controle op een bekeuring komen van in totaal 385,00. Maar onze gemoedelijke (en zeer corrupte) diender gooide het op een akkoordje en wij mochten 150,00 betalen zonder rekening. (Ofwel hij wilde deze dag op onze kosten eten). Na wat gehakketak kwamen wij er samen uit om 100,00 te betalen. Ik had echter maar 90,00 in mijn portemonnee, waar hij dan maar mee akkoord is gegaan. Aardige man..... toch?........ of niet.........! :-) Wij moesten wel bij de eerstvolgende benzinepomp een sticker kopen. Helaas waren deze niet voorradig, maar het is opgelost. (zie verschil foto)

   

   

Om 11:00 uur zijn wij na een voorspoedige reis aangekomen in de havenstad Bari. "Fast Ferries" is de enige maatschappij die deze dag nog afvaart richting "Igominitsa" (Griekenland). Het vertrek staat gepland om 20:00 uur. Voor ons houd dit in dat wij het ervan kunnen nemen, hetgeen wij dan ook ruimschoots hebben gedaan.

   

   

Rond 18:00 uur begon de heksenketel rond het inschepen. Een ieder wil voor of eerst zijn. Vanaf de zijlijn is dit spektakel een prachtgezicht. Getoeter, geschreeuw en veel handgebaren is het resultaat. Mike heeft de combinatie in de boot gereden.

   

   

"Onze" boot zal eerst aanleggen in Igominitsa, en vandaar doorvaren naar een van de grootste eilanden van Griekenland genaamd "Patras". Dit heeft tot gevolg dat eerst al de wagens met bestemming naar dit eiland ingescheept dienen te worden, omdat zij er als laatste uit zullen gaan.

   

Na even te hebben overlegd met de Purser, kregen wij het voor elkaar om als een van de laatste op de boot te gaan. Dit heeft als voordeel dat je er als eerste af bent, en dus de zwaar beladen Griekse collega's in de bergen voor bent. Wij hebben maar 8 ton lading, dus dit is maar een zogeheten lucht- of vliegvrachtje.

   

Om precies 20:00 uur zijn wij afgevaren. Wij kregen een perfecte hut toegewezen, en na ons even te hebben gedouchte, zijn wij in het restaurant gaan eten, hetgeen ons perfect smaakte. Na de maaltijd hebben wij nog een slaapmutsje gedronken en zijn bijtijds gaan slapen.

Ook deze dag is tot volle tevredenheid geweest, en beschouwen wij dan ook als geslaagd. Wij hebben ook hier wederom een tevreden en dankbaar gevoel


Met vriendelijke Groet,

Jan van de Kooy & Mike van de Beek