Index | Contact

Search

Welcome to 2001 Project Blinde tweeling

Nadat de werkgever zijn goedkeuring had gegeven, is Mike meteen naar een Notariskantoor in Lelystad gegaan, die officieel een stichting heeft opgericht onder de naam "Twin Baby naar Amerika". Het notariskantoor (onder de naam Entjes - 0320-286000) heeft zijn uiterste best gedaan, en ervoor gezorgd dat de volgende dag de offici?le papieren ter ondertekening klaar lagen op zijn kantoor. Vandaar naar de Kamer van Koophandel in Lelystad, om de stichting officieel in te laten schrijven.

Toen de offici?le kant was gerealiseerd, zijn er posters gemaakt. Deze waren nodig om de Turkse gemeenschap in Nederland op te roepen tot saamhorigheid. Deze posters zijn door de locale Turkse gemeenschap van Lelystad verspreid naar 160 Moskeen in Nederland. Hiervoor was toestemming nodig van de Islamitische Stichting uit Den Haag..

Woensdagmorgen konden wij bij de drukker de posters ophalen. Deze zijn in zowel het Turks als in het Nederlands gemaakt. Vanaf woensdagmiddag zijn de locale Turkse mannen bij elkaar geroepen, en zijn er routes uitgestippeld.Vanaf dat moment zijn de mannen gaan rijden door heel Nederland heen.

De bedoeling van deze posters was, om op vrijdag (de belangrijke biddag van de Turkse gemeenschap) via alle Moskeen in Nederland de Turkse gemeenschap te vragen om donaties. Op deze manier wilden wij het benodigde bedrag bij elkaar krijgen. (Fl. 200.000,00) Het geld kon gestort worden op een speciaal daarvoor geopende Bankrekening bij de ABN-AMRO te Barneveld. Mike heeft daar goede connecties, en ook zij hebben hun uiterste best gedaan en volledige medewerking verleend. Nogmaals onze dank daarvoor.


De media had er inmiddels ook weet van gekregen, en Mike werd benaderd door diverse organisaties. Het was een druk telefoonverkeer, en diverse informatie werd op verzoek verstrekt aan de media. (Fax Hart van Nederland)

Dagblad Flevoland Tony Hendriks 0320-234055
TV Flevoland Silvia Gods 036-5486858
Kabelkrant Flevoland
Flevopost Bas Hoekstra 0320-221538
De Telegraaf Ina Egging 020-5852636
Hart van Nederland Bas Goedvolk 020-5225600
Hurriet (Turkse wereld krant) Unal Uzturk 020-4178007
Canal 7 (Turkse TV Zender) Mehmet Atif Celik 0049-699421000
Deze genoemde media heeft zich sterk gemaakt en de actie aan alle kanten ondersteund. Wij zijn hen daar dan nogmaals heel dankbaar voor.

De afspraak met de Moskeen zou zijn dat wij op een maandag alle gecollecteerde contanten zouden verzamelen. Dit kon door het opgehaalde bedrag per Moskee

te storten op de speciaal daarvoor geopende bankrekening, of een afgevaardigde van deze Moskee kon het persoonlijk komen brengen in Lelystad. Dit gold ook voor het bedrijfsleven. Ook zij hebben zich sterk gemaakt door van de partij te zijn.
De verzamelplaats zou de Moskee in Lelystad zijn. Dit was toch al als crisiscentrum ingericht, en alle contacten liepen al zo'n beetje via deze Moskee. Met name Fikri Sen en Ayhan Halici hebben veel werk verzet en meegeholpen aan de organisatie en realisatie.

Er was voor de komende gasten die de moeite namen om zelf te komen om hun donatie af te geven, hetzij persoonlijk, hetzij via het bedrijfsleven, of als afgevaardigde van de diverse Moskeen, voldoende eten en drinken beschikbaar gesteld.

De opkomst viel een beetje tegen, daar het op een maandag was gepland. Helaas kon dit niet anders, maar desalniettemin was het druk. Tevens was die dag de media er uiteraard bij.

Aan het einde van de week toen wij de balans konden opmaken via de gestorte bedragen op de bankrekening, en de contanten die persoonlijk waren afgedragen was er een bedrag bij elkaar van Fl. 141.384,55 Dit was op zich een schitterende prestatie, en zeker een bedrag waar wij dankbaar mee mochten zijn. De mogelijkheden lagen binnen handbereik om de zo nodige oogoperatie van de Tweeling te kunnen laten uitvoeren.

Een Turkse ondernemer die te horen kreeg dat wij nog een tekort hadden van ongeveer Fl. 55.000,00 deed de toezegging garant te staan voor dit bedrag indien er geen donaties meer binnen zouden komen. Een meer dan schitterend gebaar. Dit opende de weg om de tickets, Motel, Huurauto en verdere reisdocumenten gereed te maken.

Na telefonisch contact te hebben gehad met Mary Nicols (de secretaresse van Dr. Michael Trese) werden wij de 24e juli verwacht in het Beaumont Hospital te Royal Oak, Michigan USA. Wij konden dus vertrekken.

Beaumont Hospital: Royal Oak, Michigan, USA
Van start tot vertrek naar Amerika heeft ongeveer 3 weken in beslag genomen.Hakan, Hanife, Emirhan & Arda G?mus
(Foto Flevopost Lelystad|)
Met vriendelijke Groet, Inge & Mike van de Beek

Met vriendelijke groet. Mike