Index | Contact

Search

Welcome to 2001 Project Blinde tweeling

Eindelijk was het dan zover. De dag was aangebroken dat het geld kon worden ingezameld. Wij waren allemaal benieuwd, maar vol vertrouwen, dat wij het benodigde bedrag bij elkaar zouden krijgen. De Moskee in Lelystad was het verzamel- ontmoetingspunt. Door de diverse kranten (media) zijn daar diverse stukjes aan gewijd.

Moskee in Lelystad De Turkse gemeenschap heeft de handen als een grote familie in een geslagen, en heeft ervoor gezorgd dat de gasten een goede ontvangst hebben gekregen. Broodjes, koffie en uiteraard thee waren meer dan voldoende aanwezig.

Het eten wordt rondgedeeld. Ook diverse TV-stations en kranten waren aanwezig om het geheel vast te leggen. Zo waren CANAL-7 (Een Turkse TV-omroep), Hurriet (Turkse wereld-krant) De Telegraaf, Omroep Flevoland, Flevo Dagblad, en Omroep Flevoland aanwezig.

De bedoeling van deze posters was, om op vrijdag (de belangrijke biddag van de Turkse gemeenschap) via alle Moskeen in Nederland de Turkse gemeenschap te vragen om donaties. Op deze manier wilden wij het benodigde bedrag bij elkaar krijgen. (Fl. 200.000,00) Het geld kon gestort worden op een speciaal daarvoor geopende Bankrekening bij de ABN-AMRO te Barneveld. Mike heeft daar goede connecties, en ook zij hebben hun uiterste best gedaan en volledige medewerking verleend. Nogmaals onze dank daarvoor.

   

Er waren veel gasten aanwezig. Alle namen heb ik helaas niet kunnen onthouden, maar wat zeker belangrijk is, is dat de Islamitische Stichting te Den Haag haar goedkeuring heeft gegeven aan deze actie, en heeft beloofd ons te steunen indien er informatie zou worden ingewonnen vanuit de diverse moskeen uit Holland. Ook de Turkse Dominee heeft zijn steentje bijgedragen in dit geheel. Nogmaals onze dank daarvoor.

   

De inzameling kon beginnen. Van links naar reacht: Turkse Dominee Lelystad, Afgevaardigde Den Haag, de tweeling, Hanife en Hakan.

Afgevaardigde vanuit de Islamitische Stichting te Den Haag in gesprek met andere genode gasten.

   

Er was voor de komende gasten die de moeite namen om zelf te komen om hun donatie af te geven, hetzij persoonlijk, hetzij via het bedrijfsleven, of als afgevaardigde van de diverse Moskeen, voldoende eten en drinken beschikbaar gesteld.

Ja,.. waar alles om begonnen is, zoveel mogelijk geld voor de operatie. Hakan laat even zien wat er al is opgehaald.

   

Er moest van alles geregeld worden. De tenten, vloerbedekking, stoelen en tafels zijn allemaal klaargezet. ook de politie van Lelystad heeft haar medewerking in deze verleend, en heeft het parkeerprobleem in goede banen geleid. Ook u als politie nogmaals onze dank hiervoor.

   

Meer dan 19 plaatsen (Moskeen) in Nederland heeft Ayhan bezocht m.b.t. de inzameling. Nogmaals onze dank hiervoor.

   

Het aantal bezoekers was groot. Het was ook gezellig, daar veel familie, vrienden en kennissen elkaar weer zagen. De saamhorigheid was ook enorm. Helaas ben ik niet in de gelegenheid geweest alle namen te noteren of te onthouden. Ik hoop dat u mij dit niet kwalijk neemt. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse genode gasten.

   

Rond 16:00 uur 's middags zijn we gaan geld tellen. Inge (de vrouw van Mike) heeft zich hierover ontfermd samen met Fikri Sen. Dit werd gedaan in het kantoor van de Moskee achter gesloten deuren en onder getuigen. Het geld is nog diezelfde dag gestort op de bank.

   

Omdat de media overduidelijk aanwezig waren, bleven enkele interviews natuurlijk niet uit. Diverse gasten en genodigden werden naar hun persoonlijke reactie gevraagd wat zij van deze actie. 's-avonds konden op SBS-6 (Hart van Nederland) deze reacties life op de TV in geheel Nederland worden bekeken. In de navolgende dagen was er uitgebreid aandacht aan besteed door de nieuwsbladen, en kon men alles nog eens op z'n gemak doorlezen.

   

De grootste dank gaat uit naar Harun Bulut. Wij mogen niet vergeten dat hij diegene is geweest die de aanzet tot deze actie heeft bewerkstelligt. Hij zag een fragment op de Turkse televisie m.b.t. de familie Görmus en hun omstandigheden. Dit is de oorzaak geweest dat deze hele actie is gestart.

   

Het succes van deze actie is te danken aan de enorme samenwerking van alle mensen die zich hiervoor hebben sterk gemaakt. Er zullen ongetwijfeld namen vergeten zijn, of foto's niet zijn geplaatst. Helaas is alles niet mogelijk om te realiseren.

Met vriendelijke Groet, Inge & Mike van de Beek

Met vriendelijke groet. Mike