Index | Contact

Search

Welcome to 2001 Project Blinde tweeling

Met een te vroeg geboren blinde tweeling naar Amerika voor een specialistische oogoperatie in het Medical Office Building ofwel het Beaumont Hospital te Royal Oak, Michigan USA, waar zij worden geopereerd door Dr. Michael Trese. Wij worden op de de 24e juli verwacht in het Beaumont Hospital te Royal Oak, Michigan USA

Het is zondagmiddag rond 4 uur als de voordeur bel gaat en Harun Bulut uit Bunschoten aan de voordeur staat bij zijn vriend Mike van de Beek in Lelystad.

Zij kennen elkaar inmiddels al 20 jaar. Het is niet voor niets dat Harun aan de deur staat. Hij heeft op de Turkse televisie een fragment gezien via Canal D van een Turkse familie die in Lelystad woont, en een blindgeboren tweeling heeft.

Deze familie "Gormus" is ten einde raad. Zij willen graag dat deze tweeling wordt geopereerd in Amerika, maar de verzekering in Nederland wil dit niet betalen.

   

Harun vraagt aan Mike om even op bezoek te gaan bij deze familie, en zo begint de zaak te rollen. Het is een triest gezicht als je de twee gezonde jongens "Arda & Emirhan" van nog geen 7 maanden ziet.

Het is nog meer triest, en absoluut frustrerend als je weet dat een eventuele oplossing zo dichtbij ligt, en dat uitsluitend geld de drempel is.

Na het bezoek hebben wij onze gedachte laten gaan en de kansen in overweging genomen. Dan ga ik er maar van uit dat onze liferule nog steeds van kracht is.


"Nil Volentibus Arduun" Dit Latijnse woord betekend "Niets is onmogelijk voor hen die echt willen".

Triple P Bedrijf waar Mike werkzaam is als Projectmanager De volgende dag is Mike naar zijn werkgever gestapt met de vraag of hij vrij kon krijgen voor eigen kosten. Zijn werkgever Triple P te Vianen, heeft de volle medewerking verleend, en Mike kon op deze manier de actie voorbereiden.

Een ieder heel veel dank die op welke wijze dan ook een helpende hand heeft uitgestoken. Een project waar ik persoonlijk met veel plezier aan mag terugdenken. SAMEN met u was dit mogelijk.