Index | Contact

Search

Welcome to 2001 Project Blinde tweeling

Dagboek: 26 december 2001 Vandaag was voor ons ( Inge & Mike ) de afsluiting m.b.t wat wij noemde het Amerika project. Wij zetten er een punt achter voorzover als dat dit mogelijk is. Het is haast niet te doen om met alle mensen nauwe contacten te onderhouden uit de afgelopen tijd. Wij zijn tot zover tevreden, en hebben een kleinen bijdrage kunnen leveren m.b.t het tot stand komen en realiseren van de zo broodnodige oogoperatie. Onze plicht m.b.t onze dagelijkse werkzaamheden, werkgevers, en verdere sociale contacten roept. Wij zullen zeker op de zijlijn de verdere ontwikkelingen blijven volgen, want helemaal loslaten zal ons dit nooit.


   


In de afgelopen tijd is er veel gebeurd. Hakan en Hanife Görmus zijn inmiddels naar dokter van Oosterhout gereden in Maastricht. Daar is bij Arda het siliconenbandje uit zijn oog verwijderd. Dit bandje was aangebracht om meer druk op het oog te creëren zodat het netvlies beter zou kunnen hechten. Dit hechten heeft moeder natuur inmiddels goed verzorgt. Wederom reden tot dankbaarheid.

Tevens is Emirhan voor controle geweest, en hij zal 6 januari 2002 a.s voor een zogeheten zenuwtest nogmaals opgaan naar Maastricht.

Verder zullen de beide knapen onder regelmatige controle staan bij dokter van Oosterhout. Deze dokter staat in nauw contact met dokter Michael Tresi in Amerika. Deze twee heren kennen elkaar, want dokter van Oosterhout heeft ooit eens onder dokter Michael Tresi gewerkt.

De therapie die de beide jongens elke dag moeten ondergaan, gaat naar verwachting redelijk goed. Het vergt veel van Hanife. (zie oproep). Dit was al voorzien, vandaar dat er ook een oproep is gedaan aan mede bewoners van Lelystad. Deze therapie behelst het activeren van de ogen, zodat er geen stilstand in ontstaat. Het is een dagelijks terugkerend ritueel, wat veel tijd en inspanning vergt van de beide ouders.


   


Verslaggever (Radio Flevoland) schrijft nog even wat notities op voor het komende interview.

Gisteren (25 december - 1e kerstdag 2001) werd Mike gebeld door Radio Flevoland. De vraag was of het mogelijk zou zijn om nog een keer mee te werken aan een interview. Radio Flevoland heeft tijdens de actie veel aandacht besteed aan dit geheel, en wilde erg graag als afsluiter van het jaar 2001, de laatste status laten weten aan de bewoners van Lelystad. Hier is gehoor aan gegeven, en dat resulteerde dat op 2e kerstdag avond een interview is afgenomen, en deze was op 27 december 2001 te beluisteren op Radio Flevoland. Nadien hebben Hanife, Inge Hakan en Mike nog even rustig alles de revue laten passeren, en zijn wij nog even bij de tweeling op de slaapkamer wezen kijken. Het zijn gezonde jongens, met lekkere bolle wangen. Als je dit van zo nabij hebt mogen meemaken, is het een heerlijk en tevreden gevoel wat je over je heen krijgt. Het is absoluut niet voor niets geweest.

Hakan en Hanife willen dan ook via deze weg, namens de tweeling Emirhan en Arda laten weten dat zij enorm dankbaar zijn voor alle medewerking die zij hebben ondervonden. Dit zal hun hele leven in hun gedachte blijven.

   Teçekkür Ederim

Wij (Inge & Mike) kunnen en mogen dankbaar en met een tevreden gevoel achterom kijken. Voor ons zit het werk, de afwikkeling, de vele telefoontjes, het administratieve gedeelte, en de financiële afwikkeling van de gehele actie erop. In samenwerking met Osman en Fikri Sen (te bereiken via de Moskee in Lelystad) hebben wij de financiën nagekeken en gecontroleerd. Alle bonnetjes zijn ingeleverd, en de boekhouding is akkoord bevonden. De stichting en het speciale bankrekening nummer zijn inmiddels opgeheven. Gelukkig hebben wij geen gebruik hoeven te maken van de Fl. 50.000,00 die bij eventuele noodzaak gebruikt zou kunnen worden. Dit bedrag is aangeboden door een gulle gever uit het zuiden van het land. Ook van onze kant nogmaals heel veel dank voor het vele medeleven wat wij hebben ondervonden. Dit gaf ons de broodnodige mentale steun. Deze site zal verder niet meer aangevuld of bijgewerkt worden. Wij hopen dat u er iets aan heeft, want dat is tenslotte de bedoeling. Kennis delen was het motto.

Mocht u nog vragen hebben en- of opmerkingen, dan kunt u ons bereiken via e-mail. Wij zullen u ten alle tijden proberen te helpen voor zover als dat in ons vermogen ligt.

Via deze weg wensen wij u GOD's onmisbare zegen toe. Voor nu en in de komende tijd. Laten wij niet vergeten dat HEM alle eer toekomt. HIJ gaf ons de kracht, het inzicht, de gezondheid, en de mogelijkheden om deze actie tot een succes te maken.

Misschien tot ziens, of tot een volgende actie. wie weet. :-)

Vergeet nooit, dat als er een collecte bij u aan de deur is, of als iemand uw hulp vraagt, hieraan mee te werken. Het kan ook u eens overkomen dat u hulp nodig heeft. Laten wij als afscheid de volgende woorden opschrijven:

"Verbeter de wereld en begin bij jezelf" Laten wij er behalve erover te praten, er ook samen aan meewerken.

Met vriendelijke Groet, Inge & Mike van de Beek

Met vriendelijke groet. Mike