Index | Contact

Search

Welcome to 2001 Project Blinde tweeling

Hallo allemaal, Wederom een berichtje vanuit Madison Heights, MI, USA. De gevoelstemperatuur is hier ongeveer 31/32 graden C. Iets koeler dan gisteren dus ...


Nog een nachtje slapen zeiden wij vroeger wel eens....., ook nu denken wij er zo over. Time to go home.... Wij zijn blij, dankbaar en hebben een tevreden gevoel. Het is absoluut niet voor niets geweest. Er is veel gewonnen, maar ook nog veel te doen. Helaas was het wederom een roerig nachtje. Om 02:00 werden wij gestoord in onze nachtrust omdat er iemand probeerde binnen te komen via de deur. Best wel even spannend, maar d.m.v. een gigantische schop tegen de deur aan, en daarna de deur met geweld open te trekken stonden wij in elkaars verbaasde gezichten te staren. Een "stel" had van de "Desk" kaartnummer 531 gekregen, wij hadden 331, ofwel was er even een leesfoutje gemaakt.


   


Vanaf 07:30 uur heeft de telefoon zo'n beetje roodgloeiend gestaan tot 11:30. Een ieder wilde informatie, en wilde weten hoe laat of wij nu precies hopen aan te komen. Nou daar gaat ie dan voor de laatste keer: ... :-) Wij hopen om 17:45 (US-time) te vertrekken op vrijdag 10 augustus 2001. Het vluchtnummer is KL6068 (North-west airlines) De aankomst staat gepland op zaterdag 11 augustus om 07:30 uur (NL-time) op Schiphol. M.b.t. de zitplaatsen is het nu meer dan perfect geregeld. KLM en North-West hebben er heel wat tijd in moeten stoppen om het zover te krijgen. Alle hulde is dan ook bij deze op zijn plaats. Wij krijgen van North-West, door het uitstekende werk van KLM, twee extra stoelen voor de kinderen. Deze dienen te allen tijde rechtop te zitten, vandaar dat hier hard aan gewerkt moest worden. Dit is nodig om beschadiging door overdruk in de ogen te voorkomen.

Met Emirhan en Arda gaat het verder goed. Zij hebben goed geslapen, en hebben zich vandaag wederom best vermaakt. Ook heeft Emirhan tot groot vermaak van zichzelf, en van ons, weer geprobeerd te lopen. Arda heeft nog even voor de TV gezeten. Ze zijn even mee geweest naar het zwembad totdat het te warm voor ze werd.

Vandaag hebben wij de laatste boodschappen gedaan die nog nodig waren. Verder hebben wij het erg rustig aan gedaan voor zover als mogelijk. De laatste betalingen verricht, rekeningen genoteerd, het dagboek bijgewerkt en nog enkele foto's genomen.

Mary Nicols, de secretaresse van dokter Michael Tresi. Een supervrouw. Een vrouw om nooit te vergeten. Nogmaals onze dank voor alles.
Bij de laatste boodschappen zaten twee taarten en twee flessen wijn voor Dr. Michael Trese, Mary Nicols en de verdere staf. Wij zijn Mary Nicols erg dankbaar voor haar medewerking in alles. Zij heeft veel voor ons gedaan. De foto's die wij vandaag naar jullie sturen en nog enkele vanuit de opgebouwde historie zijn nog even via e-mail naar haar verzonden. Zij wenste ons veel succes toe en een goede vlucht. Dr. Michael Trese was helaas afwezig, maar zij zou de flessen wijn op zijn bureau neer zetten.


   


De koffers zijn al een groot gedeelte ingepakt. Het laatste wasgoed is door Hakan gedaan, zodat wij met z'n allen een minimale "vuile" was mee naar huis nemen. Alle kastjes en laden zijn gecheckt, dus gaan wij ervan uit dat er niets wordt vergeten.

Na nog een laatste duik in het zwembad, en gezamelijk koffie drinken, hebben wij voor de laatste keer samen met elkaar nog zitten napraten over de afgelopen periode. De conclusie is dan ook dat er veel is gebeurd in een zeer korte tijd. Met nadruk werd ons op het hart gedrukt vooral een ieder die zich hier op een of andere manier in heeft gemengd, toch van harte te bedanken. Bij deze is dus aan deze wens gehoor gegeven.

Wij hopen op een goede nachtrust, en hopen morgen (vrijdag 10 augustus) rond 10:00 uur de kamer te verlaten. Mochten er nog telefoontjes in onze richting nodig zijn, dan kan dit dus tot genoemde tijd (dit is 16:00 uur NL-tijd). Graag geen telefoontjes vr 14:00 NL-tijd (bij ons is het dan 8.00 uur 's-morgens!), zodat wij tot die tijd kunnen uitslapen. Wij zullen op ons gemak richting het vliegveld rijden via een toeristische route. Rond 13:00 uur willen wij de inwendige mens nog even verzorgen, waarna wij onze rit richting vliegveld hopen te vervolgen. Het is dan alleen nog de auto inleveren, afrekenen, en inchecken.

Wij hopen op een goede vlucht. Het zal een lange dag worden voor ons, gezien ook het tijdsverschil wat meespeelt in deze. Wij hopen in het vliegtuig ook nog een oogje dicht te doen. Er is vanuit Lelystad al keurig voor vervoer gezorgd ten tijde van aankomst, dus zit daar verder maar niet over in. Alle dank daarvoor. Vlak na aankomst hopen wij een interview te houden met de media. Deze heeft vandaag nogmaals gebeld of de aankomsttijd e.d. klopte. De bedoeling is, dat wij het niet langer maken dan noodzakelijk, vooral met het oog op de kinderen en Hanife en Hakan. Ik (Mike) hoop dan ook dat de media hier rekening mee wil houden. De ouders hebben veel te verwerken gehad en zijn emotioneel aan het einde van hun latijn.

De bedoeling bij aankomst is als volgt:
Wij trekken ongeveer een uur uit voor het verlaten van het vliegtuig, het ophalen van de bagage en het passeren van de douane. Dit houdt dus in dat wij rond 08:30 uur uit de Douaneruimte komen. Wij willen dan graag eerst naar een rustige plek toe, om daar de beveiliging en andere passagiers niet voor de voeten te lopen. Vanaf deze "rustige" plek kunnen wij dan de media te woord staan.

Even voor de Media:
Ik (Mike) hoop mijn telefoon bij mij te hebben, en ben onder het volgende nummer te bereiken: 0655-8xxxxx. Via de terminal kunt u zien of wij geland zijn, en ook wanneer wij uit de Douaneruimte hopen te komen. Mocht alles nu een beetje eerder of later zijn, dan hopen wij dat u daar begrip voor heeft. Dit hebben wij niet in de hand. U kunt mij bellen zodra wij bij de lopende band(en) zijn om onze bagage op te halen. Vanaf daar hoop ik met u af te spreken waar wij elkaar kunnen en mogen ontmoeten.

Dit zal de laatste mail zijn die wij verzenden vanuit de USA. Wij denken niet dat er een vervolg zal komen vanuit Nederland. De werkzaamheden en dagelijkse beslommeringen zullen mijn aandacht weer volledig opeisen. Wij willen u allen dan ook heel hartelijk danken voor de belangstelling, de donaties, de medewerking en alles wat er verder bij hoort. Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat er vanaf nu een punt staat achter de mailsessies. Het bovenstaande ofwel gebruikte e-mailadres zal eveneens worden opgeheven.


   


Achterom kijkend mogen wij met een dankbaar gevoel zeggen "mission completed". Dit alles is niet mogelijk geweest zonder de zegen van de HEERE. Dit mogen wij dan ook als dusdanig ervaren. Dank HEM. Voor de laatste maal danken wij u allen heel hartelijk voor alles. En zoals al eerder gezegd, "Nil Volentibus Arduun Niets is onmogelijk voor hen die echt willen". Alle samenwerking heeft tot dit resultaat geleid. Mede dankzij u. Gods zegen in alles, en veel succes in de toekomst


Met vriendelijke Groet, Inge & Mike van de Beek