homepage | contact

Twitter

"Hoe meer je je interesses en krachten spreidt, des te minder bereik je. Door je te concentreren op de hoofdzaak bereik je het meest."

Dagboek: Woensdag 05-05-1999

Vandaag op tijd vertrokken vanaf onze rustplaats rond Bologne. Wederom goed geslapen, en schitterend weer. De reis tot aan Bari (Italie) was voortreffelijk. Onderweg diverse malen gestopt en genoten van het uitzicht en de natuur. Uiteraard ook om even te eten. Het geeft een goed gevoel dat wij een "eigen"supermarkt onder ons bed hebben, want wij kunnen pakken uit een voorrad en dat uiteraard tegen een sterk gereduceerde prijs (grijns). Tevens een compliment voor de vrouwen van respectievelijk Ahmed en Harun Bulut. Die hebben voortreffelijk eten klaargemaakt. Daar langs de AutoBahn of AutoStrada is alle duur, duur en nog eens duur. Hier besparen wij al de eerste kosten, en zo passelijk zijn wij toch ook niet ingesteld. Wij zijn net een KLIKO.....Grijns......!

"Onze" boot
Mike rijdt de vrachtwagen achteruit de boot op.
Bijna in de boot, wij waren de eerste


Om 19:00 uur zijn wij aangekomen in Bari (Havenstad van Italie). Weliswaar twee dagen te vroeg volgens de gemaakte afspraken en de Ticket voor de overtocht, maar wij zijn even naar de Adriatica (Bootmaatschappij) gelopen om te kijken of wij eventueel vandaag nog mee kunnen met de boot. Na eerst wat smerig geld ("smeergeld") te hebben betaald ($ 200,00) konden wij tot ons grote geluk nog mee. Dit was toch goedkoper dan 2 dagen wachten gezien de huur van de trailer en de vrachtwagen.
Nog een klein stukje....
En daar staan we dan bijna.


Het was enorm hectisch in het havengebied, daar een ieder als eerste op de boot wilde. Uiteindelijk zijn wij om 00:30 uur gaan varen richting DURES (Havenstad van Albanie). Aan boord hadden wij een cabine voorzien van een douche, wat op zich al iets heerlijks is. Eerst even lekker wassen en opfrissen na een paar dagen in de vrachtwagen.

Vervolgens hebben wij heerlijk gegeten en hebben gesproken met diverse oud collega's, en nieuwe werknemers van mijn oude baas Arend Velema (Transpose). Vervolgens zijn wij naar bed gegaan.

Wederom een zeer tevreden gevoel, daar alles tot nu toe zeer vlot is verlopen, zonder noemenswaardige problemen. Wij zijn dan ook erg dankbaar. Het kan niet anders als dat GOD onze gids in deze is.

Wij groeten u vanaf deze kant en wensen u allen welterusten toe en bovenal GOD's onmisbare zegen in alles.

Met vriendelijke groet,

Ahmed Bulut & Mike van de Beek