homepage | contact

Twitter

"Laat niet de begeerten de baas zijn in je leven, maar Jezus Christus."

Dagboek: Vrijdag 14-05-1999

Vandaag hebben Adam Abazi en Kees de Haan de familie Abazi wederom naar het IND centrum in Zevenaar gebracht. De afspraak was dat de familie er zo rond 14:00 uur zou zijn. Ook vandaag kwam er helaas niets uit de bus, daar het IND niet met de situatie wist om te gaan. Er is opnieuw een afspraak gemaakt vaar maandag 17-05-1999 om 's-morgens 07:00 uur *Dat wordt dus vroeg het bed uit). Verder heb ik vandaag de vrachtwagen ingeleverd.

De vrouw van Isa Abazi opent de deur.
De straat waar zij woonden
De woning welke door de Gemeente Bunschoten ter beschikking is gesteld.


Ik was net op weg naar Barneveld samen met Sedar Bulut (de zoon van Ahmed Bulut en de zonen van Isa Abazi, Ilmer en Ilber Abzi, toen Jolanda Velema mij belde met het verzoek de Truck in Nijmegen af te leveren, en de Mercedes Truck aan te koppelen en deze naar Barneveld te brengen. Aan dat verzoek hebben wij met liefde gehoor gegeven. In Nijmegen aangekomen heb ik nog net even een bakkie koffie kunnen doen met Arend en Yolanda. (Dit deed mij denken aan die goeie oude tijd.....:-).

Om 13:00 uur heb ik de combinatie afgeleverd in Barneveld, en heeft Ahmed Bulut mij daar opgehaald. Om 13:45 waren wij weer thuis. Weer een stukje afgewerkt en afgehandeld van de actie. De rekening zal nog door Jolanda Velema aan mij worden gestuurd m.b.t de truck. Ik heb haar gezegd dat zij maar geen haast hoefde te maken daar wij toch niet zo heel dringend om deze rekening verlegen waren.... :-)
Om 16:00 uur was de opening van de door de Gemeente Bunschoten beschikbaar gestelde woning. Met man en macht is er door de vrouwen van de werkgroep "Help familie Kosovo" (Harun Bulut, Kees de Haan, Nico Geertsema, Fred Veldhuizen en Fred de Haan) aan gewerkt om de woning in te richten. Bedrijven zijn benaderd voor bijstand in de vorm van: bedden, dekbedden, kussens, een kast, een bankstel en tafel, en ga zo maar door. Hier is ruimschoots gehoor aan gegeven. Op het laatste moment hebben wij nog een hamster en een parkiet voorzien van kooi en voer gekregen van Albert & Cor Veldhuizen, de dierenspeciaalzaak in Bunschoten, voor Valmire het 13 jarig meisje, wat dit met tranen in haar ogen van blijdschap in ontvangst nam. Hulde hiervoor uit de grond van mijn hart.

De ontvangst was bijzonder prettig aan de nieuwe woning. De buren reageerde enthousiast en de krant kwam meteen om een hoekje kijken (zie PDF bestand).


Het gaf een gevoel van een stukje bekroning voor een ieder die hier aan mee had gewerkt. De familie Abazi hadden nu een stukje voor henzelf, wat voor hun een veilig en geborgen gevoel geeft na alles wat zij hebben meegemaakt de laatste maanden.

Mama Abazi was zeer ontroerd en verschrikkelijk blij met zoveel menslievendheid. Alleen al voor dat mensje wil ik door het vuur gaan. De hele familie Abazi, alle medewerkers van de werkgroep met aanhang, vrienden, bekenden, buren en belangstellende waren aanwezig tijdens de inwijding van het nieuwe huis. Dit was en is absoluut een reden om de dag te mogen en kunnen afsluiten met een intens tevreden en dankbaar gevoel.


Met vriendelijke groet,

Ahmed Bulut & Mike van de Beek