homepage | contact

Twitter

"God.. Loves you.. (f) Don't be scared... Just believe.. :)"

Vervoer: 1999 Kosovo - Albanie

Middels de media is er een oproep geplaatst m.b.t. vervoer. In de eerste instantie wilden wij met een 9 persoon busje naar Albanie vertrekken, maar bij nader inzien zou dit jammer zijn om niet gelijk van de gelegenheid gebruik te maken om ook Hulpgoederen mee te nemen die kant op, omdat deze zo hard nodig zijn.Ik kreeg al snel contact met Johan Elzinga de district directeur van Midnet. Hij heeft ons een grote bus toegezegd compleet met een extra chauffeur. Deze toezegging zou pas ingaan wanner wij een schriftelijke toezegging konden weerleggen m.b.t toezegging om de Abazi familie uit Albanie naar Nederland te mogen ophalen. Wij waren geweldig blij met dit aanbod. De bus zou onmiddelijk worden klaargemaakt en worden nagekeken zodat wij direct zouden kunnen vertrekken indien het zover was.

Omdat wij een grote passagiersbus zouden krijgen, was het ook hier erg jammer als wij met een lege bus naar Albanie zouden vertrekken. Vandaar dat er is besloten een grote voedselactie op poten te zetten i.s.m de lokale supermarkten, kabelkrant en verdere media. Bij de supermarkten werden affiches opgehangen met de tekst "Help familie Kosovo" en de klanten hadden de mogelijkheid om extra voedsel af te rekenen bij de kassa en dit vervolgens op een klaargezette palet te deponeren. Wanner deze pallet vol was kregen wij een telefoontje om vervolgens deze pallet op te halen. De actie verliep vloeiend. Helaas wilde de plaatselijke ALDI niks van deze actie weten, zelfs de directeur uit Tiel liet het afweten. De plaatselijke AP was koploper, gevolgd door Groenwout en Super. C1000 bleef helaas in gebreke van verdere hulp aan de actie, wat wel was te merken aan de opbrengst. 1 doos met levensmiddelen.


Bijdrage Bedrijfsleven:

Het Turkse In- en Export bedrijf Osmanli BV uit Amersfoort droeg zijn steentje bij door opslag te realiseren en zelfs 9 volle pallets aan levensmiddelen beschikbaar te stellen. Bakkerij "Het stoepje"en de Graaf's Bakkerijen waren samen goed voor 8 ton meel. Bekaserv voor inktcartridges en faxrollen, Van den Berkt fotografie stelde een camera beschikbaar en beloofde de te maken foto's gratis te ontwikkelen. Guart Systems stelde in de eerste instantie een gratis extra GSM telefoon beschikbaar, Koops Holding was goed voor Fl. 1.000,00 brandstof, Transportbedrijf Bakker stelde Fl. 250,00 beschikbaar, Smedesbloem gaf 50x 20 liter blikken bakolie, Zeefdrukkerij Hop maakte gratis grote stickers voor op de vrachtauto voorzien van een rood kruis en de tekst "Help familie Kososvo".

HP Nederland gaf gratis een portable printer cadeau, en Parox Computers gaf korting op de aan te schaffen communicatie unit voor de GSM en een extra geldbedrag. Ongetwijfeld zijn er diverse bedrijven waarvan ik de naam niet heb kunnen noemen of die ik helaas ben vergeten. Namens de organisatie nogmaals heel veel dank voor alle gulle gaven en goede zorgen. Het was meer dan fantastisch.

Harun Bulut in de Cabine van de vrachtwagen op weg naar Amsterdam
Mike en Harun plakken de "Rode Kruis"stickers op de trailer.
Harun, Mike en de zoon van Ahmed vullen de vrachtwagen.Turkse Gemeenschap:

De Turkse gemeenschap uit Amersfoort, Bunschoten, Nijkerk, Huizen, Hilversum, Amsterdam en Baarn zorgde voor een groot geldbedrag van Fl. 5.000,00 en een halve trailer aan uitgezochte en gewassen kleding via de Moskeeen. De hulp was overweldigend. Bij elkaar zo'n 27 Ton aan goederen bestaande uit kleding en voedsel. Omdat wij zoveel bij elkaar hebben gekregen hebben wij besloten om i.p.v een bus een vrachtwagen te realiseren. Deze keuze wedr nog verstevigd daar wij tot op heden nog steeds geen toestemming van de Nederlandse overheid hadden ontvangen voor Visums voor de familie Abazi in Albanie, en dus niet in aanmerking zouden komen voor de beloofde bus.

Met vriendelijke groet,

Ahmed Bulut & Mike van de Beek