homepage | contact

Twitter

"A relationship with God is the most important relationship you can have."

Vertrek: 1999 Kosovo - Albanie

Omdat wij tot op heden nog geen toezegging hadden ontvangen vanuit Den Haag, werden er serieuze voorbereidingen getroffen voor het vertrek met een vrachtwagen naar Albani?. Mike heeft zijn vorige werkgever "Transportbedrijf TRANSPOSE" uit Nijmegen, (waarvan Jolanda en Arend Velema de eigenaars zijn) benaderd met de vraag of zij eventueel bereid zouden zijn ons te helpen met de douane en grensformaliteiten en documenten. Het antwoord was zoals verwacht zeer positief. Deze twee mensen doen al hun hele leven hulptransporten. Het is dan ook absoluut het vermelden waard dat ik grote achting heb voor dit gezin, voor deze mensen. GOD staat op de eerste plaatst en de hulp aan derde volgt dan vanzelf.

Transport bedrijf "Transpose"uit Nijmegen die ons heeft geholpen met de douane en grensformaliteiten.


Donderdag 29 april 1999 ben ik (Mike) samen met Ahmed Bulut de vrachtwagen gaan ophalen in Nijmegen. Dit was inmiddels mogelijk omdat wij voldoende geld hadden opgehaald voor het transport naar Albani?, en de kosten die dit met zich mee zou brengen.

Vrijdag 30 april 1999 zijn wij 's morgens de wagen gaan laden in Amersfoort bij In- en Exportbedrijf Osmanli. Daar hadden wij de goederen en levensmiddelen opgeslagen. Deze ruimte werd gratis ter beschikking gesteld door Osmanli.


Harun Bulut op de heftruck
Personeel van Osmanli In- en Export uit Amersfoort helpt de vrachtwagen laden.
9 Pallets vol met voedsel voor Albani? heeft Osmanli In- en Export gegeven


De wagen was om 13:00 uur voor de helft volgeladen met levensmiddelen, en zijn vanuit Amersfoort naar Amsterdam gereden.


Ayasofia Moskee Amsterdam
Een ieder die aanwezig was heeft meegeholpen de vrachtwagen te laden.
De samenwerking was enorm, en de vrachtwagen werd snel gevuld.


Ons doel, volgens afspraak, de grootste Moskee. Ahmed & Harun Bulut hadden al voorbereidingen getroffen en de voorzitter van de Moskee had zijn toestemming verleend om de wagen verder af te laden met uitgezochte, gewassen kleding en schoenen. Om 18:30 uur was de wagen afgeladen vol en met nog eens Fl. 1000,00 extra keerden wij met een voldaan en tevreden gevoel naar Bunschoten terug.

Zaterdag 1 mei 1999 hebben wij de cabine gevuld met extra kleding voor onszelf, eten, drinken enzovoort. Dit vanuit het oogpunt dat het goedkoper eten is als je het zelf klaarmaakt onderweg, en bovendien vaak nog lekkerder is dan langs de autosnelwegen. Gelukkig had ik (Mike) op zolder nog veel attributen van het vrachtwagenleven uit het verleden staan, dus dat was verder geen probleem.

De zender (27MC) waar vrachtwagenchauffeurs onderling contact mee kunnen hebben, de labtop voorzien van een zogeheten Webcam en communicatieverbinding naar de GSM telefoonwaren allen ingebouwd , aangesloten en getest.Toen wij ervan overtuigd waren dat wij vanuit de wagen konden e-mailen, faxen en bellen, hebben wij de cabine afgesloten en op alarm gezet.

Alle papieren nogmaals gecontroleerd, geld geteld, route nogmaals doorgenomen, en om 20:30 uur waren wij allemaal klaar voor het vertrek. Zondag 2 mei 1999 hebben wij rustig aan gedaan. Even nog genieten van het samenzijn met het gezin en alles op ons in laten werken. Verder nog wat kleine zaken naar de vrachtwagen gebracht die wij waren vergeten. De gewoonlijke kerkgang gemaakt en de dominee gevraagd om voorbede voor de reis en voor ons (Ahmed Bulut en Mike, alsook de achterblijvers) op reis naar Albani?. Na een rustige zondag (zoals het hoort) zijn wij op tijd gaan slapen als voorbereiding van de reis.

Mike en Isa Abazi
Idem


Maandag 3 mei 1999 zijn wij om 10:00 uur precies vertrokken naar Nijmegen m.b.t. de douane formaliteiten. Wij werden uitgezwaait door veel vrienden, bekenden, en familie. De Kabelkrant, De Bunschoter, en de Gooi en Eemlander waren aanwezig om een foto te maken.
Ahmed en meester de Haan
Mike en Ahmed die samen naar Albani? zijn geweest
Ahmed, Harun en de zoon van Ahmed


Het geeft een enorm goed gevoel om door zo'n grote groep, belangstelling tonende mensen, te worden uitgezwaait. De vrouwen van Harun & Ahmed Bulut hadden nog veel eten kant en klaar voor ons gemaakt voor onderweg, dus verhongeren zal er niet gauw bij zijn.


Ahmed, Isa Meester de Haan, Marianne de Haan, Harun en Mike
Meester de Haan en Mike


Om 11:50 uur arriveerden wij in Nijmegen. Na een hartelijk afscheid en veel succes te hebben toegewenst gekregen van Jolanda Velema zijn wij richting Duitsland gereden.

Eindelijk "op weg" Ahmed zwaait de groep achterblijvers uit.Note:
De volgende pagina's zijn overgenomen van ons dagboek.

Met vriendelijke groet,

Ahmed Bulut & Mike van de Beek