homepage | contact

Twitter

"Leef toch bewust en voorkom dromerij; dagen die gaan, zijn voor altijd voorbij."

Dagboek: Donderdag 06-05-1999

Vandaag donderdag. Wij zijn vandaag met de boot aangekomen in DURES, de haven van Albanie. Zoals gewoonlijk duurde het vrijmaken (douaneformaliteiten - ook wel inklaren genoemd) erg lang. Gelukkig kwamen wij Arend Velema (Eigenaar van Transportbedrijf Transpose ofwel mijn vorige werkgever) tegen. Hij heeft een Albanees in dienst met de naam Ilir. Deze Ilir weet de weg en hoe te handelen als het gaat om afhandelen van douaneprocedures en formaliteiten. Hij heeft alle benodigde papieren en douaneformulieren meegenomen naar de Douane.
Uitdelen van voedsel zag je (gelukkig) overal om je heen gebeuren.
Soms ook grote vechtpartijen.
Het ging de hele dag door.


Om 16:30 uur reden wij van het Douaneterrein af, daar wij waren vrij gemaakt. (Douane formaliteiten m.b.t het inklaren waren afgehandeld) en gingen naar de loods van de ondergrondse kerk. (Warehouse Polici Acedemi Dures Albanie). Deze bevond zich op ongeveer 3 kilometer afstand van de haven.

Dures de havenstad van Albanie
De weg is weg......Asfalt is er nog niet echt...!

Wij hebben daar de wagen gelost. Het liep op grote onenigheid uit daar de ontvanger de mening had dat alles moest worden ingeleverd, en dat wij niets konen en mochten meenemen naar de familie Abazi. De hele lading moesten wij afgeven. Dit misverstand ontstond mede daar p de vrachtbrief de naam van de ontvanger stond. Wij hebben net zolang ertegen in gegaan totdat er met politie werd gedreigd. Om problemen te voorkomen zijn wij met een zeer ontevreden gevoel weggereden richting Tirana (Hoofdstad Albanie). naar de Police Acedemi waar wij onze truck met Trailer op een redelijk veilige manier konden stallen. Op het terrein wordt gepatrouilleerd door Albanese politie die de meest biedende trouw zijn....? Dus veel koek en bier weggegeven alsook een paar zakken kleding. Op het terrein zijn wij Klaas (een 24 jarige chauffeur van Transpose) tegengekomen en hebben alles uitgelegd. Hij was van mening dit met Arend Velema te bespreken, die daar absoluut een oplossing voor zou hebben. Na een goed gesprek en een paar bakken koffie zijn wij met knallende hoofdpijn en een groot teleurgesteld gevoel gaan slapen.Het straatbeeld van Dures.
Een veelgebruikt vervoermiddel.
Kleine tentjes waar je iets kon kopen zag je veel.


Tot zover onze 4e dag. Wij wensen een ieder vanaf deze kant een welterusten voor straks.

Met vriendelijke groet,

Ahmed Bulut & Mike van de Beek