homepage | contact

Twitter

"Houdt de Bijbel je weg van de zonde, of houdt de zonde jou weg van de Bijbel?"

Dagboek: Dinsdag 18-05-1999

Vanmorgen zit ik alweer om -7:30 uur achter mijn bureau en computer om het vervolg van dit verslag te tikken als de telefoon gaat. De Bunschoter (Krant van Bunschoten) aan de lijn met de vraag of er vanmiddag een interview mag worden afgenomen m.b.t de reis en het naar Nederland halen van de familie. De afspraak is gamaakt voor vanmiddag 14:00 uur. Nog geen half uur later hebben wij KRO's ontbijt TV aan de lijn met hetzelfde verzoek. Dit is nog even afgewezen m.b.t de problematiek rond de vestiging van de familie. Wij willen proberen te voorkomen dat de heren ambtenaren zich in de wiek geschoten voelen. Om 09:45 uur hoop ik Ahmed Bulut en Marianne de Haan op te halen voor het interview bij de LOS.Het is inmiddels 09:15 uur en ik ga proberen de heer Blok van het IND te Den Haag te pakken te krijgen. Helaas wederom niet bereikbaar. Dhr van der Mey (Plaatsvervanger van dhr Blok) zal de zaak in behandeling nemen en kijken of het verzoek om de familie 's-avonds in hun "eigen"woning te plaatsen in Bunschoten kan worden gehonoreerd. Ik zal daar vanmiddag over worden teruggebeld, is de belofte van dhr van der Mey.

Om 09:55 uur waren Ahmed Bulut, Marianne de Haan en ikzelf aanwezig op de Zuidwenk 80 waar de studio van de LOS is gevestigd. Het interview werd afgenomen door Christel Steenhart, en aan de knoppen zat Rene van de Groep. De sessie duurde tot 12:00 uur. Het was een hele belevenis Live voor de radio.
Meteen daarna zijn wij de foto's gaan ophalen die Fotografie Piet van de Berkt gratis voor ons heeft ontwikkeld. (Al de foto's die u ziet zijn door dit bedrijf ontwikkeld). Wij waren benieuwd of deze waren gelukt, en daar hoeven wij niet meer over in te zitten gezien het resultaat.

s'-Middags met dhr Wout Lauwrence van het Gemeentehuis gebeld en te horen gekregen dat het verzoek wat was gedaan in Den Haag is afgewezen. Dit omdat men zich aan de regels wil houden, en er blijkbaar niet mee om kan gaan als er ietsiepietsie van wordt afgeweken. Helaas niets aan te doen op dit moment.

s'-Avonds zijn wij de familie gaan opzoeken in Deelen. Daar zijn zij inmiddels naartoe overgebracht in afwachting van hun asielaanvraag. Zij krijgen 1 warme maaltijd per dag en fl. 60,= per week per persoon om rond te komen.
Met vriendelijke groet,

Ahmed Bulut & Mike van de Beek