2019 – Project Rolstoelbus

 

LET OP:…………..  Deze lopende actie valt nu onder Stichting memories Together KLIK HIER: Nieuwe informatie treft u aan op de NIEUWE website van deze stichting.

 

 

 

Onze SPONSORS…!!!   Media berichten…!!!  Lopende acties…!!! 

   

Het laatste NIEUWS…!!!   Extra informatie…!!!   Met de bus mee…!!!

Het project Rolstoelbus omvat in het kort het volgende:

Het is de wens om de eenzame ouderen (lees vereenzaming KLIK HIER)  en mindervaliden  vanuit de Noordoostpolder en omstreken, uit hun isolement te halen en de vereenzaming op deze manier tegen te gaan om zo een verbindende factor te gaan worden voor deze doelgroep. Tevens wordt er omgezien naar de jeugd. Een doelgroep waar wij als ouderen onze verantwoording voor hebben. In overleg met Carrefour  staan er mooie uitdagingen op stapel. Nieuwe contacten onder elkaar en omzien naar elkaar en SAMEN naar deze doelgroepen omzien omdat dit écht nodig is. Plaatsen zoals; Emmeloord, Urk, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Espel, Schokland & Kuinre (en soms daarbuiten) zullen hoofdzakelijk aangedaan worden. Niet voor niet is er een landelijke campagne bezig onder de naam: “Eén tegen eenzaamheid.

Met een busje willen wij minimaal 1 á 2 dag(en) per week met de ouderen er op uit. Daarnaast 1 dag met de jeugd. Deze bus zal als verbindende factor gaan fungeren. Er is al nagedacht of dit verzekeringstechnisch kan en conform wet- en regelgeving personenvervoer en deze “hindernissen” zijn inmiddels al genomen en sluitend. Ook zal de bus ingezet worden in het weekend en voor een hulporganisatie.

Het is de bedoeling dat het een klein 9 persoons busje wordt voorzien van een rolstoellift. Wegenbelasting, onderhoud, verzekering is/wordt allemaal geregeld. Het enige wat er nog voor nodig is zijn de financiële middelen om dit busje te realiseren. Net als de voorgaande projecten (KLIK HIER) is dit mogelijk SAMEN met u. 1/4  van het streefbedrag is er in principe al. De rest wordt via sponsoring opgehaald en Mike gaat deur voor deur langs bij bedrijven en organisaties om deze bus onder de aandacht te brengen.

Start project:
Vanaf maandag 7 oktober 2019 zal uw hulp worden gevraagd om SAMEN dit project te bewerkstelligen en succesvol te maken. Elk bedrijf wat mee doet en dit project ondersteund zal met het logo van het bedrijf op deze website terug te vinden zijn met een link naar hun website. (Gemiddeld aantal bezoekers per dag tussen de 35 & 78). De namen en links zullen blijven staan, net als voorgaande projecten,  zolang deze website draait en dat is al vanaf 1986. Wij komen bij de meeste bedrijven persoonlijk langs. Mocht u besluiten mee te willen doen, dan graag een e-mail met het bedrag wat u wilt doneren. Wij plaatsen u nog diezelfde dag. Het bedrag wordt pas later gevraagd wanneer op papier alles binnen is en kan gestort worden op een daarvoor opengestelde rekening en zal worden gecontroleerd door drie onaghankelijke personen (deze zijn inmiddels bekend zie “Laatste nieuws 4 december“) .

Waarom dit project en deze doelgroep:
Wij (Inge & Mike) hebben diverse projecten mogen doen in de achterliggende jaren met immens veel plezier en inzet, waarvan diversen in het buitenland. Wij vroegen ons af, waarom naar buitenland als er in eigen land zoveel nood is. De ouderen vereenzamen en worden aan hun lot overgelaten en dan nog maar niet te spreken over de hulpbehoevende en minder validen onder ons. De jeugd loopt te kampen met veel onzekerheid, veel gebroken gezinnen, veel verdriet en vaak geen tijd om hen aan te horen. Eigenlijk te triest voor woorden. NIEMAND mag en wil ALLEEN zijn en wij hebben onze verantwoording voor onze jeugd.  Voorbeelden zijn er helaas teveel om op te noemen en ga maar bij uzelf te raden in u eigen omgeving.  Het is een maatschappelijk probleem aan het worden. Vandaar deze keuze en daarbij, nogmaals, deze doelgroepen hebben het niet verdiend om alleen aan hun lot overgelaten te worden. Laten wij SAMEN proberen onze verantwoording te nemen.

Hoe gaan we te werk:
Er kan rechtstreeks via de opengestelde bankrekening worden overgemaakt. Ook gaan we bedrijven langs met een zogeheten  inteken lijst  en vragen voor hoeveel dit bedrijf/persoon bereid is mee te doen in dit project. Al is het maar 1 Euro, dat is al een stimulans voor ons en om het gestelde doel te behalen. Dit wordt genoteerd en wanneer op papier het streefbedrag is gehaald wordt er pas gevraagd het toegezegde bedrag over te maken.  Alles uitsluitend via de bank, niets contant om misstanden te voorkomen. We hebben liever 1000 mensen die 1 euro betalen, dan 1 persoon die € 1000,= betaald bij wijze van spreken. Het gaat om SAMEN, eendracht maakt macht. We hopen dat dit project door vele gedragen zal worden zodat het een ONS project wordt en is.

Rekeningnummer:
U kunt uw bijdragen overmaken via het volgende rekeningnummer:
NL66 INGB 0666 0558 31
T.n.v: M.W. van de Beek
O.v.v. 2019-Project Rolstoelbus

Controle financiën:
Zoals vele onder ons inmiddels al gewend zijn van de voorgaande projecten, zullen alle boeken/financiën worden gecontroleerd zodat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Vanaf 7 oktober 2019 wordt deze bankrekening ter beschikking gesteld totdat het benodigde bedrag is behaald en gecontroleerd en dat zal kenbaar worden gemaakt via deze website. Kortom, alles openbaar voor diegene die dit project een warm hart toedragen. Controle kan worden gedaan door een accountant of door drie onafhankelijke personen die dit samen gaan doen.

Notarieel vastleggen:
Het gebruik van de Rolstoelbus, wat te doen bij ziekte en/of overlijden, zal allemaal worden vastgelegd bij de notaris. Niets zal aan het toeval worden overgelaten. Het hoeft dus niet per definitie ondergebracht te worden bij een stichting. Wanneer alles goed staat beschreven, is dit zelfs nog transparanter en dat willen wij graag.

Inzetbaarheid busje:
Deze bus zal 1 á 2 dagen worden ingezet voor de ouderen en minder validen die vereenzamen in Emmeloord, de omliggende dorpen en Urk. Daarnaast zal in het weekend het busje ingezet worden om mensen naar de kerk te rijden en terug. Er is een hulporganisatie wat graag wil samenwerken (later hier meer over) en een stichting zou erg graag de ouderen willen rijden van- en naar de verzorgingshuizen tijdens een concertuitvoering e.d. In overleg met Carrefour zal de bus ook worden ingezet voor jongeren. Samenwerking met Carrefour behoord zeker tot de mogelijkheden gezien de gesprekken die er inmiddels zijn geweest. Kortom,…. deze bus zal maximaal worden benut wat ook zeker de bedoeling zal zijn, in dienst van de gemeenschap daar waar het nodig is. SAMEN met u kan dit en gaat dit lukken.

Onderhoud, APK, Brandstof, verzekering en wegenbelasting:
Dit zal allemaal door mijzelf (Mike van de Beek) worden betaald en is mijn blijvende bijdrage om voor deze doelgroepen te mogen blijven rijden. Er zijn al bedrijven waar ik de brandstoftank mag volgooien op gezette tijden, er zijn al toezeggingen voor onderhoud, ik ben bezig met een verzekeringsmaatschappij om de bus daar onder te brengen en de wegenbelasting is een verhaal apart. Samen met de eigen inleg (aantoonbaar) vindt ik dat ik dan ook het recht heb privé met deze wagen te rijden zonder een ieder verantwoording af te hoeven leggen. Er wordt omgezien naar een reservechauffeur om continuïteit te waarborgen.

Aanschaf NIEUW /2e-hands en voordeel BPM:
In de 1e instantie was er besloten naar een goede 2e-hands bus om te zien. Echter, we kunnen nog tot het 1e kwartaal van 2020 gebruik maken van vrijstelling BPM. Dit gaat er in 2020 vanaf. Dus het is zaak zo snel als mogelijk en redelijk is het bedrag bij elkaar te krijgen en dan voor een nieuwe bus te gaan. Het gat is dermate klein dat het zakelijk gezien een betere keuze is om een nieuwe bus te kopen. Gesprekken hierover zijn al in volle gang.

Streefbedrag:
Het is de wens, ofwel wij willen proberen ongeveer € 45.000 euro bij elkaar te brengen en dit samen met de inruil/opbrengst (VW-CADDY  VERKOCHT) en een LMC Caravan te investeren in een goede rolstoelbus. de opbrengst van de caravan willen we gebruiken voor de noodzakelijke aanpassingen.

 

 

Onze SPONSORS…!!!   Media berichten…!!!  Lopende acties…!!! 

   

Het laatste NIEUWS…!!!   Extra informatie…!!!   Met de bus mee…!!!

 

 

 

Quote:Jong een hoveling, oud verschoveling“.
Zolang je werkt wordt je gewaardeerd maar als je dat niet meer kan wordt je als oud vuil afgedankt.

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »