2019 – Project Rolstoelbus

       

Media berichten…!!!    Onze SPONSORS…!!!   

 

Achtergrond info…!!!    Ook u kunt mee…!!!

Laatste nieuws…!!!

 

Het project Rolstoelbus omvat in het kort het volgende:

Het is de wens om de eenzame ouderen (lees vereenzaming KLIK HIER)  en mindervaliden  vanuit de Noordoostpolder en omstreken, uit hun isolement te halen en de vereenzaming op deze manier tegen te gaan om zo een verbindende factor te gaan worden voor deze doelgroep. Nieuwe contacten onder elkaar en omzien naar elkaar en SAMEN de eventuele kosten te dragen als dat écht nodig is. Plaatsen zoals; Emmeloord, Urk, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Espel, Schokland & Kuinre (en soms daarbuiten) zullen hoofdzakelijk aangedaan worden.

Met een busje willen wij minimaal 1 á 2 dag(en) per week met deze doelgroep er op uit.  Deze bus zal als verbindende factor gaan fungeren. Er is al nagedacht of dit verzekeringstechnisch kan en conform wet- en regelgeving personenvervoer en deze “hindernissen” zijn inmiddels al genomen en sluitend.

Het is de bedoeling dat het een klein 9 persoons busje wordt voorzien van een rolstoellift. Wegenbelasting, onderhoud, verzekering is/wordt allemaal geregeld. Het enige wat er nog voor nodig is zijn de financiële middelen om dit busje te realiseren. Net als de voorgaande projecten (KLIK HIER) is dit mogelijk SAMEN met u. De helft van het streefbedrag is er in principe al.

Start project:
Vanaf maandag 7 oktober 2019 zal uw hulp worden gevraagd om SAMEN dit project te bewerkstelligen en succesvol te maken. Elk bedrijf wat mee doet en dit project ondersteund zal met het logo van het bedrijf op deze website terug te vinden zijn met een link naar hun website. (Gemiddeld aantal bezoekers per dag tussen de 35 & 78). De namen en links zullen blijven staan, net als voorgaande projecten,  zolang deze website draait en dat is al vanaf 1986. Wij komen bij de meeste bedrijven persoonlijk langs. Mocht u besluiten mee te willen doen, dan graag een e-mail met het bedrag wat u wilt doneren. Wij plaatsen u nog diezelfde dag. Het bedrag wordt pas later gevraagd wanneer op papier alles binnen is en kan gestort worden op een daarvoor opengestelde rekening en zal worden gecontroleerd door een accountant.

Waarom dit project en deze doelgroep:
Wij (Inge & Mike) hebben diverse projecten mogen doen in de achterliggende jaren, waarvan diversen in het buitenland. Wij vroegen ons af, waarom naar buitenland als er in eigen land zoveel nood is. De ouderen vereenzamen en worden aan hun lot overgelaten en dan nog maar niet te spreken over de hulpbehoevende en minder validen onder ons. Eigenlijk te triest voor woorden. Voorbeelden zijn er helaas teveel om op te noemen en ga maar bij uzelf te raden in u eigen omgeving.  Het is een maatschappelijk probleem aan het worden. Vandaar deze keuze en daarbij, deze doelgroep heeft het niet verdiend om alleen aan hun lot overgelaten te worden.

Hoe gaan we te werk:
Er kan rechtstreeks via de opengestelde bankrekening worden overgemaakt. Ook gaan we bedrijven langs met een zogeheten  inteken lijst  en vragen voor hoeveel dit bedrijf/persoon bereid is mee te doen in dit project. Dit wordt genoteerd en wanneer op papier het streefbedrag is gehaald wordt er pas gevraagd het toegezegde bedrag over te maken.  Alles uitsluitend via de bank, niets contant om misstanden te voorkomen. Al is het maar 1 Euro, dat is al een stimulans voor ons en om het gestelde doel te behalen.

Rekeningnummer:
U kunt uw bijdragen overmaken via het volgende rekeningnummer:
NL66 INGB 0666 0558 31
T.n.v: M.W. van de Beek
O.v.v. 2019-Project Rolstoelbus

Controle financiën:
Zoals vele onder ons inmiddels al gewend zijn van de voorgaande projecten, zullen alle boeken/financiën worden gecontroleerd zodat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Vanaf 7 oktober 2019 wordt deze bankrekening ter beschikking gesteld totdat het benodigde bedrag is behaald en gecontroleerd en dat zal kenbaar worden gemaakt via deze website. Kortom, alles openbaar voor diegene die dit project een warm hart toedragen.

Notarieel vastleggen:
Het gebruik van de Rolstoelbus, wat te doen bij ziekte en/of overlijden, zal allemaal worden vastgelegd bij de notaris. Niets zal aan het toeval worden overgelaten.

Streefbedrag:
Het is de wens, ofwel wij willen proberen ongeveer € 45.000 euro bij elkaar te brengen en dit samen met de inruil/opbrengst (VW-CADDY  VERKOCHT) en een LMC Caravan te investeren in een goede rolstoelbus. de opbrengst van de caravan willen we gebruiken voor de noodzakelijke aanpassingen.

Quote:Jong een hoveling, oud verschoveling“.
Zolang je werkt wordt je gewaardeerd maar als je dat niet meer kan wordt je als oud vuil afgedankt.