Opa Mees van Harten

Opa van Harten mis ik nog elke dag. Een bijzonder mens met een groot hart en bewogen om zijn medemens. Veel anekdotes en uitspraken passeren nog elke week de revue.  Opa was een techneut ten top. Hij maakte en bouwde van alles ondanks de weinig scholing die hij genoten had. Hij was akelig precies in meetwerk. een standaard uitspraak van hem was dan ook: “Men kan nooit zien hoe lang ik er over heb gedaan, wel hoe goed“.

 

 

 

Opa zijn naam was MEES van Harten en hij was woonachtig in Lunteren. Aan de postweg had hij zijn eigen woning, bedrijfsschuur en diverse opslag gebouwd. Hij was timmerman van beroep en in de wijde omtrek een geliefd mens.

 

 

In zijn vrije tijd mocht hij erg graag orgel spelen op zijn eigen gemaakte orgel. En was niet verbaasd hij was erg muzikaal en tijdens het spelen was hij absoluut in zijn element. Altijd te zien in zijn corduroy broek en jasje en hesje met blouse en stropdas.

 

 

Naast spanten maken voor hooischuren voor de boeren in de omtrek draaide hij zijn hand ook niet om als er een trap gemaakt moest worden. Hoe het ook was er kwam vakwerk uit zijn handen.

 

 

Als klein jochie, net uit Canada waar ik ben geboren heb ik een periode bij Opa in gewoond. Samen met Oma van Harten (Hendrieka) waren zij een lief en compleet stel.

 

 

 

 

 

Hier sta ik met een Honda Goldwing zijspan motor met vouwwagen voor het huis van Opa van Harten. Hij is al lang overleden. Opa van Harten was geboren op 28 augustus 1894, getrouwd op 13 augustus 1924 en overleden op 24 april 1977. Als de dag van gisteren blijft mij dit bij.

 

 

 

Quote: “Een ongeletterde timmerman zei eens waar ik bij was: ‘Er is heel weinig verschil tussen de ene mens en de andere, maar dat kleine beetje is heel belangrijk.

  

 WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »