Mike’s Kinderen & Kleinkinderen

2 – prachtige Juweeltjes:
Zoals ik al kort schreef, ik ben een trotse vader van twee dochters. Angelique [rechts op foto] geboren 1981 en Mariska [links op foto]geboren 1985.
Beide dochters zijn uit mijn 1e huwelijk, hetgeen het meest door eigen toedoen maar geduurd heeft van 1980 t/m 1999.

 

 

 

 

Angelique, Albert, Wessel en Suze:
Angelique [mijn oudste dochter] is getrouwd met Albert geboren 1973 en zij hebben samen twee kinderen. Wessel geboren 2006 en Suze geboren 2011

 

 

Het is een pracht span samen waar ik (als vader) bere trots op ben. Samen is ook bij hen het zogeheten TOVERWOORD wat hun huwelijk sterk maakt en evenwichtig. Door hard werken, doorzettingsvermogen, inventief zijn hebben zij samen Ongse Droom verwezelijkt tot een groot succes. En daar mag je gerust trots op zijn. Toch…….?.

 

 

Mijn sterke lieve dochter Angelique. (Trots en dankbaar)

Tevens heeft mijn oudste dochter Angelique en aangrijpend boekje geschreven. “Ondeelbaar Verdriet” heeft het als titel. Wat ben ik trots op haar, ook hoe zij zich door het leven slaat met deze bagage.

Klik op afbeelding boek om het te kunnen bestellen.

 

Met dochter Mariska heb ik helaas geen contact meer sinds 2000. Dit is voor het grootste gedeelte gekomen door mijzelf en hoe mijn 1e huwelijk is verlopen. Helaas alleen een RELIGIE i.p.v. een RELATIE met mijn HEMELSE VADER heeft uiteindelik tot een scheiding geleid. Ik was veel weg en onderweg, gevlucht in het werk om de mislukking van het toenmalige huwelijk maar te ontwijken, maar nog erger, veel verkeerde dingen gedaan en uitgehaald. En dat is daarom nog steeds het gevoel dat je een pak meedraagt en het gemis van een dochter er niet minder om wordt, wat voelt als een mes in de rug waar je niet bij kunt komen en toch dagelijks mee wordt geconfronteerd.

Op een gegeven moment, uit zelfbescherming om hier niet aan onderdoor te gaan, heb ik het in gedachte een plekje gegeven. Een plekje waar je dagelijks aan herinnerd wordt. Dit gemis kun je niet beschrijven of uitleggen. In het begin en later ook diverse malen geprobeerd contact te zoeken, maar Mariska kan het wel zonder haar vader waren haar woorden.

Mijn enige handeling die ik gelukkig mag en oprecht kan doen, is mijn dochter Mariska op te dragen in mijn dagelijks gebed naar mijn HEMELSE VADER waar ik troost vindt en rust. Niet een rust in het gemis, wel een soort van berusting. Vele mensen die mij kennen hebben diverse adviezen gegeven waaronder gewoon voor de deur gaan staan en aanbellen. Dit echter kan niet omdat ik heb beloofd aan Mariska, haar verder niet meer lastig te vallen. Beloften zijn tenslotte beloften.

Zij is zelfstandig, en terwijl ik dit schrijf kwam mij het nieuws ter oren dat zij gaat trouwen op Curacao, ver van hier. Een ticket kopen is niet zo moeilijk Dat zou zo geregeld kunnen worden. Echter, het is haar dag en het is haar keuze. Uit respect zal ik dit dus niet doen.

Als je dit leest, heb ik maar 1 verzoek: Neem haar maar mee in jou gebed. Draag haar op aan de VADER. Bid dat zij de weg naar JEZUS mag weten te vinden. De weg die naar een EEUWIG LEVENzal leiden. Haar enige behoud. Dat is veel belangrijker dan contact met haar aardse vader.

Een gedicht voor mijn dochter:
Mariska is je naam gegeven, toen en in het heden.
Het betekent: “Bitter bedroeft en ster van de zee”.
Ik klamp mij vast aan de mooie herinneringen van een ver verleden.
En ja, verdriet hebben wij alletwee.
Ik houdt het op “Ster van de zee”.
Ik draag je in gedachte elke dag met me mee.
Hoop jou te ontmoeten houd mij op de been.
Dat het ooit stopt mijn innerlijk geween.

Jaren zijn inmiddels verstreken.
Hebben wij elkaar niet meer gesproken of aangekeken.
Wij vervreemden steeds meer van elkaar.
Ik was zo graag geweest, jou toevlucht en steunpilaar.

Helaas had het leven een heel andere wending door niemand gepland
Anders was het waarschijnlijk tijdig afgewent.
Mijn leven toen en nu, is een groot verschil.
Ondanks onze verwijdering is jou gemis dagelijks een bittere pil.

Ook jij hebt jou verdriet, onzekerheid en pijn.
Misschien mogen we elkaar nog eens ontmoeten voordat wij er niet meer zijn.
Heb ik de hartelijke wens dat jij gelukkig wordt en blijft.
En niet dat jij ooit alleen in verdriet achterblijft.

Wij leven nog in het heden der genade.
Ondanks door ons mensen veroorzaakte schade.
Kostbare tijd, gekregen van GOD, onze HEMELSE VADER.
Gooi dit toch niet weg, het wordt alleen maar kwader.

Lieve meid, zonder schroom zeg ik jou,
Vergeef mij wat ik heb fout gedaan, ik houd van jou.
Ik blijf op je wachten zo lang ik leef.
En hoop op de dag dat ik onze hereniging beleef.

Je vader die op jou wacht……

 


En zo heeft iedereen wel wat. Het meeste leed wordt geleden achter de voordeur zegt men wel eens. GOD Heeft ons geen kalme reis beloofd, wel een behouden aankomst. En daar zie ik naar uit. Naar die grote dag van zijn wederkomst. Daarin vindt ik mijn troost en rust. En mocht je in een zelfde soort situatie zitten, geef dan niet op. Opgeven is verliezen. Dat betekent je kind verliezen. Geef niet op.
Met een hartelijke groet, Mike

 

When homeless man, Donald Gould, sat in front of the recently installed public piano in Sarasota, Florida, it was too beautiful to ignore

quote: Parenting should be an example – if necessary a warning example.

  

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »