LMC Favorit 520 HTE

Op 2e paasdag 2019 hebben wij weer een caravan gekocht. Deze keer een LMC Favorit 520 HTE. Ruim en om de praktische indeling is het deze geworden. Een complete caravan inclusief de volledige inventaris zoals:

Dorema voortent, met stormbanden en Glasfiber Frame (nieuw, 2 maanden gebruikt), grondzeil, schotel antenne merk Oyster Vision, mover met afstandsbediening, airco, diverse kabels met verloop, fietsenrek op de dissel Omnistor, kluisje, accu met omvormer, hordeur, 4 stoelen Dukdalf met tafel, elektrische koelbox voor in de voortent, keukentafel en keukenkast, skottel braai (uitgebreid), reservewiel, 2 gasflessen,  dissel wege, Alko krik met steunen, samsung tv, en nog diverse zaken.

 

Wij zijn er erg blij mee en hadden nooit verwacht weer een caravan te kunnen aanschaffen gezien de gezondheid. Hoe kan het verkeren.

Vandaag 11 mei zijn wij de caravan gaan ophalen. Volledig gekeurd en een servicebeurt gehad, mover volledig nagezien en een vochtmetingsrapport. Na de overdracht van pepieren en enkele weetjes hebben we de caravan aangekoppeld en zijn op ons gemak huiswaarts gereden.

 

 

   

Thuis gekomen zijn we begonnen met het schoonmaken van de binnenzijde van de caravan en het inrichten. We hadden onze caravan spulletjes al van zolder gehaald en samen met hetgeen wij hebben gekocht/gekregen bij de aanschaf van deze caravan was het een hele uitzoekerij. Maar,……. dat noemen ze een luxe probleem.

 

 

Weggooien is zonde vandaar dat we voor zeer zachte prijzen alles hebben aangeboden wat wij niet meer konden of wilden gebruiken. Dit is te vinden op onze PRIVÉ MARKTPLAATS.

Vandaag eerst maar mijn standaard markering aangebracht op de caravan. Op elk voertuig tot nu toe gereden heb ik een Canadees vlaggetje geplakt. Dit is tenslotte mijn roots.

Een grote schoonmaak was de volgende stap. Gordijntjes, kussen en alle losse stof heeft de wasmachine van de binnenkant gezien. Alles afgesopt en stof gezogen en de binnenkant is weer helemaal proper. Met een speciale stofzuiger van Paul Salders hebben we de kussen voorzien van een zogeheten diepreiniging en dat was echt wel nodig. Paul, super bedankt, wat een verschil. Tja,…… als je maar spullen hebt.

 

 

 Toen zijn we begonnen met alle spulletjes een vaste plek te geven. Een hele uitzoekerij maar ook dat is uiteindelijk gelukt. Een bakje gemaakt voor de afstandsbedieningen van TV, schotel en mover en deze achter de TV opgehangen die vanaf nu ook een vast plek heeft d.m.v. een muurbeugel.

   

De bedden zijn inmiddels opgemaakt, we kunnen zo slapen als het moet.

 

 

   

 

Vervolgens met de disselbak aan de gang gegaan. Deze volledig leeggehaald, schoongemaakt en opnieuw ingericht. Ik had nog een gloednieuwe aluminium gasfles liggen met buitenvulling wat enorm scheelt in de kosten van gas. De BP-gasfles omgeruild voor een vol exemplaar dus we kunnen er tegenaan.

 

Toen met de satelliet aan de gang. Deze moest een nieuwe Update hebben volgens de voorgaande eigenaar. Na enig zoekwerk en research op het internet kwamen we er achter dat een Update niet meer mogelijk was en dat was even slikken. het volgende kwam ik op de website tegen van BM-SAT.   (Overigens een schitterend bedrijf)

Belangrijke mededeling Oyster vision II
Bent u in het bezit van een Oyster vision II met witte stuurkast en een witte/antraciet grijze

bediening dan heeft u een digitaal zoekend systeem welke zich uitricht op de laatste digitalefrequentie op astra III. Deze kunnen na software update 2.62 niet meer geupdate worden Oyster bied hiervoor een ruilsysteen aan, de HDTV receiver
Kosten  399,- excl. montage. Zie ook hieronder omruil vision II->HD

 

Lang verhaal, kort verhaal, we zijn op weg gegaan en hebben de volledige satelliet antenne na laten kijken. Achteraf maar goed ook want het was niet alleen de Update waar het aan mankeerde, ook de LMB op de schotel moest vervangen worden. Een bekend euvel en deze is nu vervangen door een nieuwer model. De schotel is vervolgens volledig gesmeerd en getest. John….. dank voor je eerlijkheid en snelle manier van zaken doen. Erg prettig je te leren kennen.

 

De bestaande Samsung TV hebben wij te koop aangeboden via Marktplaats en we hebben daarvoor in de plaats een Nikkei Mobile NLD22FMBK SMART TV 12 Volt 22 Inch met DVB-S/2/T2 en FastScan gekocht om reden dat deze op 12Volt kan. Via Nauticgear.nl  hebben we deze TV kunnen aan schaffen.


 

Ook de mover aan één kant werkt niet lekker en staat op punt van breken terwijl er net een keuring zou hebben plaatsgevonden bij van Vliet  Caravans te Woerden. Echter bij navraag is dit helemaal niet gebeurd, mede daar er geen accu in de caravan aanwezig was op het  moment van keuren. De accu is getest geworden, deze was nog maar 45% dus deze hebben wij met medewerking van Paul Salders vervangen. De mover zal worden gerepareerd en gedeeltelijk vervangen door de Gelderse Caravan Centrale te Barneveld.

 

 

Op zoek naar een juiste caravanstalling zijn wij via een omweg weer uitgekomen bij ons oude vertrouwde plekje wat wij nooit hadden verwacht. En…….. wat zijn we er blij mee. We kunnen in- en uit wanneer we willen, mogen water vullen in de tanks, hebben een eigen sleutel. Wat een rijkdom. De caravan staat droog, warm en aan de stroom.

Vervolgens hebben we nog één wens en dat is een omnistore cassetteluifel voor deze caravan. We zijn aan het kijken op het internet en marktplaats en hopen wat te vinden.

Deze caravan verkeerd in topconditie en is voorzien van een keuringsrapport 2019, nieuwe accu voor de mover, compleet met een Dorema voortent en glasfiber stokken, een airco en eventueel een satellietschotel (die willen wij zelf houden) een anti slingerkoppeling en verstevigde uitzetpoten en een stevige kluis.

Wordt vervolgd…………!!!!!!!

 WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »