LMC Munsterland 530

LMC Munsterland 530 -2006 + Vol autm. Mover. Deze hebben wij aangeschaft via Filip Caravans waar wij onze LMC Favorit 520 HTE op hebben ingeruild.

 

 

 

Het was ons om de indeling van de caravan te doen en de volledige historie was bekend. De bedden van de LMC Favorit 520 HTE  bleken achteraf toch te kort te zijn en dat was erg hinderlijk als je een goede nachtrust wilde hebben. Vandaar dat is besloten deze wisseling te doen. De indeling is voor ons meer dan perfect. Een hoop bergruimte en voldoende ruimte om te leven.

 

Een ruime rondzit met een verschuifbare ovale tafel.

 

2 aparte bedden die d.m.v. een uittrekbare smalle lattenbodem in een handomdraai veranderd kan worden in één groot bed.

 

Zowel onder het bed als onder de uitschuifbare lattenboden veel bergruimte.

 

Voorzien van een praktisch ingedeelde keuken. Een ruime kast voor servicegoed en een ruime lade voor bestek.

 

Tevens een koelkast die op 12Volt, 230Volt en gas kan draaien voorzien van een vriesvakje en groentelade.

 

Een ruime kledingkast en veel bovenkastjes maken de caravan nagenoeg compleet.

 

Ook de zogeheten natte cel (douche en wc) ontbreekt niet en is van alle gemakken voorzien.

 

Een groot Heki dakluik zorgt voor veel lichtinval en de gemonteerde kachel zorgt voor warmte indien nodig.

Voortent:
Uiteraard een schitterende, Isabella Voortent met Glasfiber (lichtgewicht) frame (Aanschaf 2014 rekeningen aanwezig) en een stormband over de gehele tent.

 

Sticker op de caravan:
Standaard zoals op al onze vervoersmiddelen plakken we een sticker aan de achterzijde van de caravan. Zo ook deze LMC Munsterland.

 

Volautomatische Mover:
Onder de LMC Munsterland 530 zit een volautomatische mover gemonteerd wat ik persoonlijk erg prettig vindt. Met één druk op de knop van de afstandbediening en het systeem is in werking.

 

Automatische satelliet schotel antenne:
De Satelliet antenne heb ik van de LMC Favorit 520 HTE afgehaald en inmiddels al weer gemonteerd op de caravan. Deze satelliet is van 2016 en heeft een volledige hardware en software Update gehad in 2019 (zie LMC Favorit 520 HTE).  Een nieuwe voetplaat is door BM-Sat geleverd geworden alsook een langere HDMI-Kabel.

 

Smart TV:
Ook de net aangeschafte 12/230Volt LCD TV is weer gemonteerd. de Nikkei Mobile NLD22FMBK SMART TV 12 Volt 22 Inch met DVB-S/2/T2 en FastScan die via Nauticgear.nl  in juni 2019 is aangeschaft.

 

 

Dometic airco:
De airco van de LMC Favorit 520 HTE  hadden we laten zitten en we zijn op zoek gegaan naar een nieuwer model met wat meer mogelijkheden. Na een intensieve zoektocht is dit gelukt. Het is een Dometic airco Freshjet 2200 geworden. Deze Airco is van bouwjaar 2014 en pas eind 2015 voor het eerst gebruikt. daarna nog 4 of 5 keer.

 

 

Aansluitspanning 230Breedte
56,2 cm Breedte inbouw 47 cm
Energieverbruik 1.200 W
Frequentie 50 Hz
Garantie 2 jaar
Hoogte 22,5 cm
Hoogte inbouw4,5 cm
Keurmerk E-keur
Kleur Wit
Koelvermogen 2.200 W
Lengte 78,7 cm
Lengte inbouw 55,5 cm
Materiaal Kunststof
Merk Dometic
Model Freshjet 2200
Netto gewicht 32 kg
Primaire basis kleur Wit
Verwarmingsvermogen 1.200 W

De Dometic FreshJet 2200 airco biedt klimaatbeheersing in een voertuig tot maximaal 7 meter. Het is de ideale oplossing om in je caravan of camper de temperatuur en luchtvochtigheid te reguleren. Door de compacte airco is er naast de airco ook nog plaats op je dak voor bijvoorbeeld een zonnepaneel, extra dakluik of een schotelantenne. De airco is voorzien van een softstart en is hierdoor ook geschikt op laag afgezekerde campings. Verder is de airco in werking aangenaam stil en ook nog eens energiezuinig.

Via  de Technische groothandel Combi Noord zijn we uiteindelijk aan een zogeheten Explosie tekening van de Dometic airco Freshjet 2200 (Klik op afbeelding) gekomen waar wij erg blij mee zijn. Er moest 1 onderdeel worden vervangen van deze airco. Een zogenaamde ventilator onder het koelrib gedeelte.

Ik heb er voor gekozen dit door de leverancier van dit product te laten doen omdat dit redelijk gespecialiseerd werk is.

 

 

 

 

Na vele e-mail naar diverse dealers heb ik Dometic zelf maar gebeld in Etten-Leur. Na het hele verhaal te hebben gedaan en alles te hebben uitgelegd heb ik uiteindelijk het advies gekregen om deze airco bij  Dometic in Etten-Leur te brengen om te bekijken wat de beste oplossing zou kunnen zijn m.b.t. reparatie. Maandagochtend 8 juli 2019 zijn we in alle vroegte naar Dometic gereden en hebben de airco daar afgeleverd. Op maandag 22 juli 2009 heb ik de airco opgehaald in Etten-Leur en deze vervolgens ingebouwd in de caravan.

Als eerste bij UTIOR in Marknesse  (Martin Damhuis) een plaatje zink op maat laten maken met de plasmasnijder. Dit is verlijmd over het bestaande gat waar het dakluik uit verwijderd is en met verzonken rvs-parkers vastgezet.

 

 

De binnenunit aangebracht, snoer via een kabelgootje weggewerkt en een test gedaan. Alles werkt naar behoren en we zijn er erg blij mee.

Nu alleen nog het dak volledig schoonmaken en poetsen en dan ziet het er daar ook weer netjes uit.

Omnistore cassetteluifel:
Ook een zogeheten Omnistore cassetteluifel mocht volgens onze beleving niet ontbreken. Ook deze is inmiddels aangeschaft en zal aan of op de caravan worden gemonteerd.

 

Hiervoor zijn de beugels voor de bevestiging besteld via KAMPEERDUMP.NL  zodat we de Omnistore op het dak kunnen monteren zodat we de voortent ook makkelijk kunnen opzetten op plaatsen waar we langer blijven.

 

 

 

 

Hordeur:
De HORREX hordeur happerde en we hebben een reparatiesetje aangeschaft om de touwtjes te vervangen.  De hordeur uit de caravan gehaald, mee naar huis genomen en daar op ons gemakje de touwtjes vervangen. Het reparatiesetje hebben we via een welbekende JASICAMP aangeschaft.

 

Horrex Pliché deur   Horrex Pliché deur

Horrex Pliché deur   Horrex Pliché deur

Het zat allemaal wat tegen en hebben uiteindelijk contact gezocht met HORREX.  Een zeer behulpzame medewerker gaf snel en adequaat reacties via e-mail en dit resulteerde in een duidelijke handleiding voor de hordeur en hoe het touwtje vervangen moest worden. We liepen vervolgens vast m.b.t. hele kleine klemmetjes en die heeft het bedrijf ons gratis toegezonden. Een super service waar wij erg blij mee waren. (Klik op afbeelding(en) voor officiële HORREX Handleidingen.

 

Achterlicht:
Helaas door een klein ongelukje is het glas beschadigd van onze LMC Munsterland 530 en zijn we op zoek gegaan naar een vervanging. Schrikbarende prijzen worden er gevraagd door diverse dealers tot wel € 204,64 toe.  Uiteindelijk kwamen we er achter dat het om het type: Hella Caraluna II gaat.  Deze wordt aangeboden voor € 66,11 excl. verzendkosten. Via Brezan Emmeloord en uiteindelijk Paul Salders is dit achterlicht vervangen. Tjonge wat een verschil.

 

 

 

Extra USB aanlsuitingen:
We wilden toch wel graag extra USB aanlsuitingen hebben om onze mobiele telefoons op te laden. Ook dit is uitgevoerd. Aan beide zijde van het hoofdeinde van het bed is een aansluiting gemaakt. Bekabeling allemaal netjes weggewerkt.

 

 

Uitgebreide Radio:
Ook aan een goede zeer complete radio is gedacht. Er is gekozen voor een HD Dubbel din autoradio 7″. Bluetooth, USB, AUX, Handsfree met touchscreen & afstandsbediening met de volgende functies:
-Audio : MP3 / WMA / WAV / MKV / FLAC / OGG / APE
-Video : RM / RRMVB / DVD / VCD / MP1 / MP2 / DIVA! / XVID / MP4 / H263 / H264 / FLV / 3GP /SWF / AVI / ASF / MJPEG
Speakers van JVC type CS-V518
Caliber antenne type ANT728B

Deze radio is aan de zijkant van de kledingkast ingebouwd. Precies een mooie plek zodat niemand er tegen aan loopt of in de weg zit. In de kast een kleine ombouw gemaakt zodat er geen schade komt aan bekabeling van 12 Volt voeding, antenne en speakers.

 

 

Dus eerst tuis in onze kleine werkplaats aan de gang gegaan en daar het hout op maat gezaagd, in elkaar gelijmd, geschuurd en een lak laagje gegeven. Deze houten kap wordt over het achtergedeelte van de radio heen gezet en zorgt er voor dat de kabels niet beschadigd kunnen worden.

 

De antenne is aan de buitenzijde gemonteerd voor een goede ontvangst. Alles netjes afgekit zodat er geen vocht bij kan komen. Het houten frame is gemonteerd met vier schroeven en kan er ten alle tijden worden afgehaald om er bij te kunnen.

 

 

De elektrisch versterkte antenne heeft ook een plekje gekregen en het bakje om de bedrading en achterzijde radio in de kledingkast is nu ook gemonteerd. Alle bedrading is nu weggewerkt.

 

GPS Tracking system:
Ook daar is aan gedacht. Deze is keurig weggebouwd en is zelfs te meten in de droge opslag waar de caravan staat gestald. De volgende opties zijn o.a. van toepassing:

1. Echte tijd en nauwkeurige positionering: tracking, automatische weergave van informatie op locatie in realtime (ondersteunt Android / iOS / web / WAP)
2. Electronic Fence (Geo-fence): wanneer u een geo-fence instelt zodat het apparaat de beweging binnen een district beperkt
3. Geheugen: binnen zes maanden kunt u het pad van het chronologische pad van het webmonitorcentrumapparaat bekijken en reproduceren.
4. Overmatig en bewegingsalarm Snelheidsalarm: wanneer de snelheid van het voertuig is ingesteld, verzendt de GPS-locator een waarschuwingsbericht naar de mobiele telefoon.

 

Schoonmaken:
Nu alle werkzaamheden aan de buitenzijde zijn voltooid, hebben we de caravan een flinke schoonmaakbeurt gegeven want dat was hard nodig. Het verschil was dan ook duidelijk te zien. Het was tevens een goede test om te zien of alles goed waterdicht was. En dat is het geval, dus goed werk afgeleverd.

 

 

   

Kluis:
Ook een goedgekeurde kluis is voor gezorgd. Hier kun je waardepapieren en documenten in doen. Voorzien van 2 sleutels) en keurig geborgd.

 

Stalling:
De caravan staat veilig achter slot en grendel in een droge geventileerde ruimte gestald als deze niet wordt gebruikt en aan het 230Volt infuus. Een ongekende rijkdom waar we erg blij mee zijn.

VERKOOP:
Deze prachtige zeer complete LMC Munsterland 530  is eventueel te koop.  Zoals u kunt lezen en zien is er veel aan gedaan en verkeerd deze caravan in topconditie. Een bijzonder fijne en gewilde indeling. Bedden kunnen apart of één groot speelveld van gemaakt worden. Deze caravan is van het volgende voorzien:

Opties/Accessoires:
1. Keuringsrapport/vochtmetingsrapport 2019
2. Dometic airco Freshjet 2200 (Bouwjaar 2014 Update 2019 Rekeningen aanwezig)
3. Volautomatische mover van het merk Truma. (Aanschaf 2014 rekeningen aanwezig)
4. Kleuren TV Nikkei Mobile NLD22FMBK SMART TV 12/230 Volt 22 Inch met DVB-S/2/T2 en FastScan (Aanschaf 2019 rekeningen aanwezig)
5. Volautomatisch satelliet schotel Oyster vision II(Aanschaf 2016 Update hard- en software 2019 rekeningen aanwezig)
6. Omnistore luifel 4meter breed en 2.50 meter uitval (Aanschaf 2014 rekeningen aanwezig)
7. Isabella Voortent met Glasfiber (lichtgewicht) frame (Aanschaf 2014 rekeningen aanwezig)
8. Groot gronddoek voor voortent
9. Banden (aanschaf 2016)
10. 3x extra USB aansluiting(en) voor laden mobiele telefoons. (2019)
11. Horrex plige deur (2015)
12.  Rondom combihorren / rollos en verduisterende rolgordijnen
13.  Nieuwe waterpomp  (2019)
14.  Aluminium fietsendrager op dissel voor 2 fietsen (Kunnen ook elektrische fietsen zijn)
15.  Licht metalen velgen.
16.  Antislingerkoppeling.
17. HD Dubbel din autoradio 7″. Bluetooth, USB, AUX, Handsfree met touchscreen & afstandsbediening  met JVC CS-V518 speakers en antenne (2019)
-Audio : MP3 / WMA / WAV / MKV / FLAC / OGG / APE
-Video : RM / RRMVB / DVD / VCD / MP1 / MP2 / DIVA! / XVID / MP4 / H263 / H264 / FLV / 3GP /SWF / AVI / ASF / MJPEG
18. Extra stopcontact keuken
19. ANWB Kluis voor papieren/documenten (+ 2 sleutels)
20. Aluminium gasfles om zelf te vullen (2018) Scheelt een hoop in de portemonnee.
21. GPS Tracking system (uitgebreid via laptop en/of Mobiele telefoon)

Technische gegevens:
Breedte: 229 cm.
Opbouw lengte: 530 cm.
Totale lengte: 698 cm.
Stahoogte: 196 cm.
Leeg-gewicht: 1080 kg.
Maximaal gewicht: 1500 kg.
Laadvermogen: 420 kg.

Boekjes + Rekeningen:
Alle boekjes en rekeningen aanwezig en worden uiteraard meegeleverd bij de verkoop. Elke herkeuring/keuring in overleg toegestaan. Bezichtiging op afspraak. Wanneer caravan niet wordt gebruikt staat deze gestald in een droge afgesloten geventileerde ruimte.

 

 

Inruil / Omruil:
Klik op deze LINK. (dan 2e pagina) Hier staat omschreven waarom wij deze zeer complete caravan verkopen. Niets meer en niets minder.

Prijs:
Is VAST

De LMC Caravan is een kwalitatief  zeer betrouwbare, hoogwaardige  en goed gebouwde caravan. Daarom ook te vinden in het hogere segment. Koopjesjagers hoeven echt niet te reageren. Hebt u belang bij een goed verzorgde en zeer complete caravan van alle gemakken voorzien en voor jarenlang caravan plezier, dan gaan we u vanzelf ontmoeten. Alleen bij serieuze reacties wordt er gereageerd. Het is anders zonde van uw en mijn  tijd. Wij hoeven deze caravan niet te verkopen en hebben er veel plezier mee. De enige reden is, dat ik uitzie naar een volgend hobby project. Denk aan het spreekwoord:  ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedtdoe dat ook een ander niet.’

U hoeft géén berichten te sturen of te bellen over LAAGSTE/RICHTPRIJS of EXPORT-prijs, gezien de vele aantoonbare dure accessoires en opties. Misschien gaan wij elkaar vinden en rijdt u binnenkort een schitterende wagen.

Met vriendelijke groet en een fijne dag.
Mocht u ondanks de uitgebreide info nog vragen hebben stuur dan een e-mail of waag er een telefoontje aan.

Mike
E-mail
06-48950618

Is dit niet wat je zoekt….? kijk dan ook eens op mijn website en/of bij mijn andere advertenties;

Informatie/vragen:
Hebt u ondanks deze zorgvuldig opgestelde pagina nog informatie nodig, aarzel niet en stuur of een e-mail of even een belletje. Wij staan u graag te woord.

Vriendelijke groet en een fijne dag verder,
Mike
E-mail
06-48950618

Ps, kijk ook eens op mijn website en/of bij mijn andere advertenties;