Hulp-Traplift

Op zowel dokters- en specialistenadvies en met de goedkeuring van woningbouw vereniging Mercatus,  zijn wij op zoek naar een voor ons betaalbare traplift. Helaas lopen we hier tegen een paar hiaten op, w.o. het meest belangrijke en dat zoals het zich nu laat zien, een Traplift financiën ver buiten ons bereik ligt en hebben de wens dit middels een opgezet PROJECT c.q. Actie bij elkaar te krijgen.

Is dit lastig……? Voor mij (Mike) een volmondig ABSOLUUT en JA En waarom……?Het is deze keer voor mijzelf en iets vragen voor mijzelf daar heb ik erg veel moeite mee, dan sla ik dicht. Ik vindt dit gewoon moeilijk. (Lees verderop deze pagina meer hierover.

We zijn maar eens begonnen met rustig om ons heen te kijken, marktplaats af te zoeken, bedrijven te benaderen en offertes op te vragen. De harde realiteit werd echte werkelijkheid. Door mijn zware gewicht viel ik meteen weer in de HOOFDPRIJZEN.

1e GIFT
Tijdens het koffie drinken na een kerkdienst in Emmeloord, kreeg ik een tikje op mijn schouder. Vervolgens werd er in mijn oor gefluisterd dat van het totaal bedrag wat de traplift zou gaan kosten, 1/3 deel bij deze persoon kon worden opgehaald.  Tjonge,…. ja daar wordt je dan even stil van. Wat een WONDER, wat een CADEAU.

Vervolgens krijg je te horen dat er een gift is gedaan. Ook daar wordt je stil van. Ik wel tenminste. Er ging toen een mooie uitspraak vanuit de BIJBEL door mijn hoofd en die klinkt als volgt. Wat GODS hand begint zal HIJ voleinden.  Bijzonder, echt bijzonder. En er kwam toch een soort rust over mij heen.

Inmiddels schrijven we 18 oktober 2017. Het 1e wonder deze dag was al weer gebeurd. Wij mochten weer opstaan. Iets wat vele onder ons maar heel normaal vinden. Dat is
wat wij noemen: GENADE nog beter gezegd dit valt onder de ALGEMENE GENADE En deze GENADE werd ook deze dag weer uitgedeeld aan Inge en mijzelf

Ik ben deze dag heel even in de garage geweest bij de zogeheten Pekelscoot. Daar kom ik later op deze website nog op terug. Kom ik weer binnen ligt er een envelop op de voordeur mat. Ook weer met een vorstelijke inhoud t.b.v.. de traplift.

   

   

Maar,….. het stopt niet……..Vervolgens krijg ik op 18 oktober 2017 een telefoontje dat twee goede bekende van van ons (mijn lieve vrouw en mijzelf) deze zaak oppakken, er een PROJECT c.q. ACTIE van maken en gaan proberen het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Je wilt niet weten, ik zat met kippenvel en wat ervaar ik dit als een ZEGEN en wat valt er dan een enorme last van je schouders. Lieve broeders, bij voorbaat onze dank en één woord, GEWELDIG dit is niet in woorden uit te drukken.

Het gaat hier om Fred Schra Heb je facebook….? Klik dan op onderstaande afbeelding en je komt op de FACEBOOK PAGINA va onze vriend Fred Schra (klik op afbeelding om meer weer te geven……)

De actie was van start en met wat voor een begin. Gewoonweg SUPER en handenwringend mocht ik vanaf de zijlijn alles volgen. Moeilijk…..? JA Voor het eerst dat ik aan de andere kant van de lijn stond, altijd zelf de teugels in handen, altijd zelf dingen opgepakt of een actie gestart. En ja, hoe wonderlijk ook, we zijn er tot nu toe gekomen. Als we toch eens zien wat er allemaal is gedaan en ondernomen en is veranderd in ons leven.\

Uitleg:
LET OP…….. Ik schrijf dit bewust neer, omdat velen onder ons hier niet bij stil staan, maar we hebben al een hele partij zegeningen achter de rug. Wij waren of hadden nog
de mogelijkheid gelukkig nog om dit allemaal te realiseren en te bekostigen (want het kost allemaal nogal wat) daar zien veel mensen overheen.

1. We moesten een scootmobiel aanschaffen; (Is gelukt)
2. Een andere auto waar de scootmobiel in vervoerd kan worden; (Is gelukt)
3. Een oprijplaat zodat de scoot naar binnen gereden kon worden in de auto; (Is gelukt)
4. Stokken en krukken; (Is gelukt)
5. Aanpassing toilet en douche; (Is gelukt)
6. Ben nu met een winter scootmobiel bezig (net als in de motortijd); (Is bijna gelukt – ik ben er mee bezig)
7. Kleding zoals schootkleed, jas, handschoenen. (Je zit stil en dan is het gauw koud. (Is gelukt)
8. Aangepaste stoel ( sta op stoel) in de woonkamer. (Is gelukt)

Nu noem ik nog maar 8 zaken op en dat zijn alleen nog maar de grote dingen, maar al deze zaken hebben we met zo goed als alles met eigen middelen kunnen bekostigen en realiseren. En geloof me, ik voel mij bevoorrecht, want velen zouden het ook willen en kunnen het om wat voor een reden niet. Denk maar eens aan deze mensen, het zijn er meer dan u denkt. En sta eens even stil bij de gedachte dat het u ook zou kunnen overkomen.

En rechten heb ik de afgelopen jaren niet opgebouwd. nul komma nul. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is, ik zat in gesprek met een goede vriend van mij, open en oprecht en met
respect naar elkaar zoals we dat al jaren doen.. En hij was boos, echt boos. Ik vroeg hem, “Waarom ben je zo boos?” Hij antwoorden met de woorden: “Waar zijn nu al die mensen
waar jij al die jaren voor heb klaargestaan?” Ik kon in volle oprechtheid het volgende antwoord geven: “DOE WEL EN ZIE NIET OM, ZOALS ER GESCHREVEN STAAT“.

Dat is geweest en ik ben dankbaar dat ik hier een onderdeel van mocht zijn, een radartje samen met al die vrijwilligers, bedrijven op welke wijze ook en dat ik het ook zo mag ervaren. PROJECTEN/HULPACTIES. Ik ben dankbaar dat ik in de ochtend mijn ogen weer open mag doen. de 1e GENADE die je al krijgt van de jou SCHEPPER. En heb ik RECHTEN opgebouwd? GÉÉN, NIETS, NADA, NOPPES. Ik ben er van overtuigd dat een ieder die nog adem in zijn/haar neus heeft, heeft GOD nog een plan mee. Probeer daar maar achter te komen wat het plan voor jou is. Ik zie uit naar de dingen die gebeuren gaan. en dat mag ik in vertrouwen doen.

Voor de rest wil ik alleen maar jullie gebed vragen. daar gaat meer kracht van uit dan menigeen denkt.En laten we duidelijk zijn:……………Het gaat hier om Fred Schra die dit project draait en heeft opgezet.

Ik verwoord dit alleen maar op mijn website als afsluiter over al die jaren waarin ik mijzelf (SAMEN – ABSOLUUT SAMEN MET INGE) dienstbaar mocht opstellen. En met liefde en inzet is dit gedaan. Heb je vragen en of opmerkingen? aarzel niet en stuur maar een: Mail naar Mike:

Op 14 november 2017 de verjaardag van mijn lieve moeder (85 jaar) stond ik op het punt om naar bed te gaan. Ik had de deurkruk van de gang al in mijn handen toen de  voordeurbel ging.  Inge doet de deur open en daar komen Fred samen met zijn vrouw Riky nog even op bezoek. Fred had echter een glimlach zo breed dat zijn hoofd zeer gedaan moet hebben want die paste haast niet eens. Hij stak ook meteen van wal en zei: “Mike, nog  € 500,00 Euro en je hebt over drie weken een lift“.

Ik kreeg even wat te verwerken. Mijn jongste broer Mark (Piloot in Amerika), woont daar ongeveer 20 jaar, zei net voordat hij vertrok voor een vlucht naar Holland om ook aanwezig te zijn op de verjaardag van mijn lieve moedertje, “Mike, stop eens met vragen en begin eens met te danken, voordat ik morgen land in Nederland heb jij je trap, misschien vanavond al wel”.

Leverancier:
De leverancier is Smienk trapliften – Nunspeet 

2017 Smienk Trapliften Nunspeet – Actie traplift voor Mike van de Beek;

Druk op de PLAY button en zie het filmpje van Smienk Trapliften

Gangkast:
We mochten meteen beginnen met aanpakken want over drie weken komt Smienk de traplift installeren. En in de gang staat/stond een kast die daar weg moest omdat daar de stoel gaat komen. In de woonkamer hadden we een kast in elkaar gezet van spaanplaat die we wilden omruilen. Een paar bananendozen waren gauw gevuld en de kast in de woonkamer was gauw gesloopt. Toen moest de kast verplaatst worden vanuit de gang naar de woonkamer. Echter, we hebben er een plank achter gemaakt van 10cm zodat de verwarmingspijp ook meteen weggewerkt is. Op kleur gebracht en de kast staat. (gelukkig bestond deze uit 2 delen want het is een massieve kast. Het uiteindelijke resultaat is er dan naar. Wij hebben er samen plezier in.

Klik hier voor het vervolg, waar de hele installeren traplift staat omschreven.

DANKWOORD:
Via deze weg wil ik een ieder heel hartelijk danken wie ons hierin heeft gedragen en wie dit mogelijk hebben gemaakt niemand uitgezonderd. Ik ga verder geen namen noemen omdat
ik bang ben dat ik iemand vergeet. Echt allemaal uit de grond van mijn, van ons hart…….. DANK JULLIE WEL  en boven alles en iedereen uit wil ik GOD DANKEN.

Quote: “True friendship is like good health, its value is rarely appreciated until it is lost.WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »