Hulp-Traplift installatie

 

Op 14 november 2017, de verjaardag van mijn lieve moeder (85)kwam in de ochtend Adrian Breunissen van Smienk Trapliften uit Nunspeet bij mij op bezoek met de  vraag/mededeling dat hij de trap wilde komen inmeten voor eventueel montage van een traplift. Het inmeten was zo klaar en onder het genot van een bakje koffie hebben wij een zeer goed gesprek gehad.

De meneer blijkt veel raakvlakken te hebben met mij persdoonlijk, Heeft gewoond in dezelfde buurt in Canada waar ik geboren ben, heeft in Lunteren gewoond waar mijn lieve moedertje is geboren en getogen, woont nu in Barneveld waar ook mijn moedertje woont en zij blijken naar dezelfde kerk te gaan. Hoe wonderlijk kan alles toch lopen. Op het moment van afscheid nemen, kwam Fred Schra nog even om de hoek en we zouden in de avond horen wat of de mogelijkheden eventueel zouden zijn.

“Klik op afbeelding voor volledige gegevens of vergroting”


Ik stond op punt van naar bed gaan en daar staan Fred & Riky Schra nog even voor de deur. Een glimlach van oor tot oor en een lang verhaal heel kort houdend, nog 500 Euro en de deal was rond. Mijn lieve moedertje jarig en ik krijg het cadeau………….Dank u HEERE. Dit kan ik volmondig en oprecht zeggen. Niet verdiend en toch gekregen.

De knoop is doorgehakt en er is een koop gedaan voor het volgende merk Thyssen krupp – model Swing Op 21 november rond 13:00u kreeg ik een telefoontje van kantoor Smienk Trapliften en ze hopen a.s. vrijdagmorgen met een servicewagen voor te komen rijden en de zaak nog eens zuiver in te meten. planning definitieve plaatsing/levering is zo rond 5 december 2017. Wat kan zoiets voor een opgelucht gevoel zorgen.

Hier even een paar afbeeldingen van de huidige situatie. Dus zoals de trap nu is en de gang. Jammer genoeg hadden we de gangkast al verplaatst, maar met een beetje inbeeldingsvermogen kom je er wel uit hoe dat heeft gestaan of hoe dat er uit heeft gezien.

   

   

De gang en trap waren volledig leeg en toegankelijk voor de monteurs. Vervolgens de spaanplaat legkast in de woonkamer afgebroken, de achterzijde van de “gangkast” met 10 cm verlengt en vervolgens geschilderd ofwel op kleur gebracht zoals de rest. Reden is dat we dan gelijk van de verwarmingspijp af waren en er toch bij kunnen indien nodig. Het gaf ons meteen gelegenheid een hoop uit te zoeken en keuzes te maken wat weg te doen en wat te houden. Er kwam weer meer ruimte, HEERLIJK.

   

   

Het inrichten van de kast heeft Inge gedaan. We wachten nu eerst even de installatie van de traplift af en dan willen we op de korte muur een kastje maken voor wat boeken, waar het rekje met kranten en folders aan de zijkant kan hangen en waar je je sleutels makkelijk in kunt opbergen of ophangen.

Monteurs Smienk (Inmeten)

Nu is het wachten op de monteurs van Smienk Trapliften, en daar hebben we alle vertrouwen in. Op vrijdag 24 november 2017 kwamen de mannen Stefan en Sander voorrijden. Keurig op tijd zoals afgesproken. Ze hadden de hele trap en gang/hal tot hun beschikking want alles was weggehaald. Het inmeten kon dus beginnen.

Ook de woningbouw kwam tegelijkertijd langs om een tegeletje uit te zoeken ter vervanging van de opgelopen schade tijdens de renovatie. Dit was gauw geregeld, de onderstukken bij het kruipluik bij de voordeur gaan ze vervangen en ik krijg een koplat voor de grote kieren bij de kozijnen op de bovenverdieping, daar kom ik later wel op terug via mijn BLOG

   

    

De geleidestang van de traplift stoel zal langs de binnenzijde (smalle kanten traptreden) worden gemonteerd. Dat hebben de overige mensen en vooral Inge een veilige
oversteek van boven naar beneden en visa versa.

   

    

Het was nog een heel ge meet en gebel met het hoofdkantoor en heeft al met al toch nog wel een paar uurtjes in beslag genomen. Gelukkig stonden de koffie en koekjes klaar voor
de jongens. Na zelf nog een telefoontje te hebben gehad van Adrian zou ik maandag meer horen. Ze willen eerst nog even een andere geleidebuis proberen te berekenen en
anders wordt het een gloednieuwe.

   

Inmiddels schrijven we Donderdag 7 december 2017 en vandaag stond Jacob Jan van Veldhuizen van Smienk Trapliften om 09:00u bij ons aan de voordeur. Er komt een
gloednieuwe traplift. Bij de voorgaande inmeting bleek alles toch niet helemaal goed te passen en het zekere voor het onzekere wordt genomen. Dus een compleet nieuwe meting vond plaats.

   

Allemaal kaartjes op elke trede van de trap, veel foto’s en zo werd er een driedimensionale trap getekend op de laptop de alle berekeningen in een speciaal ontworpen programma uitvoerde om zodoende tot een juist resultaat te komen. Twee afbeeldingen (screenshots) zijn hier onder te zien waar Smienk mee aan het werk gaat. Naar we hopen nog dit jaar plaatsen.

   
Jacob Jan van Veldhuizen bedankt voor deze laatse 5 foto’s. SUPER.
Echt,……maar dan ook echt bijzonder te noemen. Hoe mensen voor jou bezig zijn, de handen ineen hebben geslagen en dat ik hier naar het begin van een noodzakelijk resultaat sta
te kijken. Lieve mensen, nogmaals, een ieder die hier aan mee heeft gewerkt op welke wijze dan ook, DANK JULLIE WEL. Voor mij persoonlijk een hele ervaring omdat ik voor het eerst nu zelf aan de andere kant van de lijn sta.

“Normaal” waren Inge & ikzelf diegene die Projecten opzette en van A t/m Z afmaakten. Ik zie er echt naar uit en ben erg benieuwd wat het eind resultaat gaat worden.

En dat was sneller als dat ik verwachte. Op 5 januari 2018 kwam Smienk Trapliften rond 13:00u voorrijden en aan het einde van de middag kon ik voor het eerst zonder pijn en inspanning naar boven toe. Lieve mensen wat is dat een schitterende ervaring. Niet onder woorden te brengen.


 

Op maandag 22 januari ben ik samen met de initiatiefnemer van dit project Fred Schra het bedrijf Smienk Trapliften wezen bedanken voor hun inzet en medewerking. Het was een fijn, ontspannen maar ook een gezegend samenzijn. Het gaf uiteindelijk het gevoel deelgenoot te mogen zijn van één grote familie.

Er is nog een filmpje gemaakt door een medewerker van Smienk Trapliften en zodra dat klaar is krijg ik daar een kopie van. Deze zal uiteraard D.V. geplaatst worden op deze pagina.

Ook de tijd samen met Fred Schra in de auto zowel op de heen- als de terugreis was een bijzonder goede tijd. Fred Ik wil alleen maar zeggen DANK JEWEL VOOR ALLESHartelijke groet, dank voor je belangstelling

Mike

Quote: “If you think you need a facelift, try it with a smile.WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »