Hulp-Luna Scootmobiel

Het was een droom, een wens om op een echte solo 3 Scootmobiel te kunnen en mogen rijden. Deze scootmobielen staan bekend om hun patent op de vering en dat is te merken ook. het is de Mercedes onder de scootmobiels om het maar zo uit te drukken. Maar deze lag in de eerste instantie buiten ons financiële bereik. Uiteindelijk is het met medewerking en samenwerking gelukt om een hele complete Solo 3 scootmobiel te kunnen aanschaffen. Lees deze pagina maar eens.

PEKELFIETS:
Maar,……..wat doet zich nu voor, toen ik nog motor kon rijden had ik altijd (bijna altijd) twee motoren. 1 voor in de zomer en 1 voor in de winter en die voor de winter noemden we dan een Pekelfiets. Gewoon heel bekend motorjargon in de motorwereld. Het maakt niet uit hoe deze er dan uitzag, echter technisch altijd in perfecte staat en vooral de banden.

Dan heb je een nieuwe scoot staan met alles er op en er aan en dan denk je: “Ja maar, de wintertijd?”. En ik maakte mij zorgen om de nieuwe scootmobiel.

   

Wat doet zich nu voor, op een gezamenlijke 25 jarige bruiloft kom ik mijn neef Andre en nicht Thera tegen. Het blijkt dat zij nog een scootmobiel thuis hebben staan waar ze niets mee doen met een elektronische storing. De vraag die ik kreeg of ik daar geen belang bij had, Op mijn vraag afhankelijk van de kosten kreeg ik als antwoord, kom hem maar halen, het is wel goed zo. En op een avond dat mijn vrouw Inge bij 1 van haar broers op bezoek ging is ze op de terugweg langs gereden en de scoot opgehaald met lader en al en keurig thuis afgeleverd. Ik had wat te doen.

   

Er was mij verteld dat er een elektronische storing in zat en de knipperlichten niet goed werkten e.d. Dus het eerste waar we aan zijn begonnen de beschermkappen te demonteren en veilig weg te leggen. Op zich al een prutsklusje maar uiteindelijk was alles vrij en kon ik overal bij. Dat werkt in ieder geval een stuk makkelijker.

   

Toen op zoek naar de storing. Dat bleek na diverse door metingen een schakelaar te zijn. Verder moesten er werkende knipperlichten op komen. Dus ik ben naar mijn maat Paul Salders gereden en heb daar knipperlichten en een paar nieuwe handvatten gehaald. Na een bak koffie richting huis en moe maar voldaan op mijn heerlijke stoel neergezakt. De volgende dag ben ik pas begonnen met het verhelpen van de storing en het aanbrengen van de nieuwe knipperlichten. De Storing was verholpen.

   

Het geeft altijd een goed gevoel als je ergens mee bezig bent en het knapt op en werkt uiteindelijk ook nog. Maar bij mij is het niet gauw goed. Het moet gewoon écht goed zijn en dan bedoel ik alles. Nu de kappen er af liggen kan ik net zo goed gelijk alles nakijken, smeren waar nodig en schoonmaken waar nodig, Dus we zijn stap voor stap aan de gang gegaan. Helaas door de artrose gaat het niet zo snel meer als voorheen. Veel last van mijn handen en polsen en mijn rug lijkt wel in de brand te staan.

   

   

Alle verlichting nagezien en daar waar nodig de lampjes vervangen of het technisch probleem gerepareerd. Ik heb mij aangeleerd wanneer ik iets soldeer dat ik het afwerk met krimpkous.Veilig, waterdicht en meteen goed. Duurt wat langer kost een paar dubbeltjes meer maar je hebt er geen omkijken meer naar. Uiteindelijk na een paar weken was deze luna klaar en weer zo goed als nieuw.

   

   

   

   

   

   

Uiteindelijk heb ik besloten deze scootmobiel op marktplaats te zetten en te verkopen.Voor mij was deze net te klein, de stoel te hard en te smal. Wat klinkt dit ontevreden of niet na zo’n gift. Maar haal het woord ONTEVREDEN hier maar heel gauw weg, want ik werd dik en dik gezegend. Ik heb deze scootmobiel uiteindelijk zeer snel weten te verkopen en voor exact hetzelfde bedrag heb ik een prachtig onderhouden Solo 3 Scootmobiel van 2012 met maar 1200KM op de teller weten aan te schaffen.

ADVERTENTIE:
Beschrijving

Scootmobiel, Pride Luna
Zitbreedte: 50 cm.
Zitdiepte: 45 cm.
Totale breedte: 70 cm.
Totale lengte: 160 cm.
Kleur: Blauw
Bodemvrijheid: 12 cm.
Spiegel
Stokhouder
Actieradius: 25-35 km met 52 Ah accu
Maximum snelheid: 15 km/u
Gebruikersgewicht: 160 kg.

Kenmerken/Conditie:

Zo goed als nieuw

Beschrijving
Scootmobiel Luna Pride
Nu voor 400,-!!
100% in orde en inclusief goede accu’s
Compleet met oplader, mandje en stokhouder.
Zonder schade en in hele nette staat.
Max. snelheid is 15 km/h (instelbaar)
Actieradius is 40 km.
Alles is onlangs gecontroleerd van deze scootmobiel.
Bezorgen bij u thuis is bespreekbaar door heel Nederland.
Graag even bellen als u interesse of vragen heeft: 06-48950618
U kunt bij ons 6 dagen per week terecht, dus ook ‘s avonds of in het weekend, bel of mail even voor een afspraak.

We kregen goede respons en de scootmobiel was in 2 dagen verkocht. We brachten de Luna Pride weg, reden 60 kilometer verder en troffen daar twee verschrikkelijk lieve mensen aan in een immens lief huisje. We werden uitgenodigd voor een bakje koffie en hoorde het verhaal Meneer reed er al langere tijd niet meer mee en rond het zonde dat deze maar zo bleef staan. Vroeg naar mijn omstandigheden en bedoelingen en zei toen het bedrag wat hij er voor wilde hebben en dat hadden we net ontvangen voor de Luna Pride. Dus ontevreden,,,,,,,? NEE,…… we voelden ons zwaar gezegend. Ik ben nu bezig de Solo 3 Scootmobiel van 2012 met maar 1200KM op de teller helemaal klaar te maken.

Inmiddels dubbele spiegels, Een achteruitrijcamera, GPS-Tracker en er komt nog een stokhouder en trekhaak op. Maar dat is te lezen in èèn van de volgende hoofdstukken en/of via mijn BLOG waar dit verhaal ook beknopt op staat vermeld. Opknappen Luna Pride Scootmobiel. Er komt dus nog een vervolg………!

Ongelooflijk blij met deze actie die begon bij mijn lieve nicht en neef. Dit is voor mij van onschatbare waarden. Dank jullie wel. Ik draag jullie mee in mijn hart.

Mobility Scooter Luna Pride Mobility;Quote: “Het geluk is het net als met gezondheid: als je er niets van merkt, betekent dat dat het er is.WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »