Hulp-Eenzaamheid

 

Onze SPONSORS…!!!   Media berichten…!!!  Lopende acties…!!! 

   

Het laatste NIEUWS…!!!   Extra informatie…!!!   Met de bus mee…!!!

Vereenzaming:
Het is inmiddels bewezen dat meer dan een miljoen Nederlander zich sterk eenzaam voelen. Daarmee is eenzaamheid een groot en relevante uitdaging van deze tijd en dan vooral onder de oudere en hulpbehoevende/mindervaliden onder ons. Het is 2019 wanneer wij dit schrijven. Het is tegelijkertijd een complex vraagstuk dat individuele oplossingen vraagt.  Daarvoor is samenwerking nodig tussen verschillende mensen, bedrijven en organisaties op lokaal niveau om tot een succes te kunnen komen.

Om nu een gedeelte van deze eenzaamheid te doorbreken is het plan bedacht om een klein busje op de weg te zetten. Met dit busje kan deze genoemde doelgroep minimaal één á twee dag(en) in de week er op uit en kunnen zij elkaar leren kennen wat inhoud, dat wanneer het klikt, zij ook met elkaar kunnen optrekken. Het busje zal een verbindende factor gaan worden tussen deze eenzame doelgroep.

Wet- & regelgeving:
Niet meer dan maximaal 8 á 9 persoons busje en voorzien van een rolstoellift. Dit om binnen de wet- en regelgeving te blijven en ook verzekeringstechnisch de zaken sluitend te maken. Wij hoeven géén vergunning(en) aan te vragen hetgeen weer kosten scheelt.

Keuze busje:
De keuze is gevallen op een zogeheten L2H2 type wat staat voor 1x verhoogd & 1x verlengd met een zijdeur (dus géén voordeur instap) Voorkeur Mercedes Sprinter 316CDi (zie voorbeeld). Absoluut een AUTOMAAT, DIESEL. 2 stoelen voorin. Een jong model met weinig kilometers om onnodige kosten tegen te gaan. Voorkeur gaat uit naar een Mercedes Sprinter omdat deze vele kilometers kunnen afleggen tegen relatief lage kilometerkosten. Mocht het plan lukken dan kunnen wij bij een bevriende relatie terecht die ook nog eens 30% korting geniet bij aanschaf. Al met al voordelen. Uiteraard voorzien van een rolstoellift.

 

Controle financiën:
Zoals vele onder ons inmiddels al gewend zijn, zullen alle boeken/financiën worden gecontroleerd zodat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Vanaf 7 oktober 2019 wordt genoemde bankrekening ter beschikking gesteld totdat het benodigde bedrag is behaald, waarna deze zal worden gecontroleerd en dat zal kenbaar worden gemaakt via deze website. Deze controle zal plaatsvinden door een erkende accountant die door één van de sponsoren gekozen zal worden. Kortom, alles openbaar voor diegene die dit project een warm hart toedragen.

Notaris:
Het gebruik van de bus, wat te doen bij overlijden en/of ziekte, hoe wordt dit eventueel afgehandeld e.d. zal allemaal worden beschreven bij de notaris. Ook u kunt hierin meedenken en we zien graag suggesties en ideeën tegemoet zodat ook dit waterdicht zal zijn afgetimmerd.

Onderhoud:/Verzekering(en):
Deze zullen wij (Inge & Mike) hoofdzakelijk zelf allemaal gaan bekostigen. Dit werd ook gedaan met onze voorgaande wagen en daar veranderd verder weinig in. Om de uitjes allemaal te kunnen blijven betalen zal er een spaarrekening worden geopend uitsluitend voor deze rolstoelbus. Dit wordt nog verder uitgewerkt.

Vrijwilliger/bestuurder:
(Mike van de Beek) gaat graag als vrijwilliger deze bus besturen en onderhouden. Deze doelgroep leuke dagjes uit bezorgen. Dit kan en mag ik gelukkig doen door de huidige omstandigheden. Door deze omstandigheden ben ik er o.a. achter gekomen hoe lastig het is om vrienden om je heen te hebben. Aanloop wanneer je het moeilijk hebt……….!! Mensen weten vaak niet om te gaan met de situatie en blijven uiteindelijk thuis.

Eigendom busje:
Het busje zal op naam worden gezet van Mike van de Beek. Reden hiervoor is dat het te duur wordt om een stichting hiervoor op te zetten en omdat er een groot gedeelte van de inleg door onszelf zal worden betaald. Dit om misstanden te voorkomen. Zo zijn wij in staat om deze bus multifunctioneel in te zetten, ook buiten deze één of twee dagen om.

AANGEBODEN/TE KOOP:
Wij bieden daarom aan een ( VW-CAddy met lage kilometerstand VERKOCHT ) en een LMC MUNSTERLAND 530 met veel, heel veel extra’s. Als u er iemand voor weet horen wij het graag. Zolang deze link zichtbaar is kunt u gebruik maken van dit aanbod.

Hulpmiddelen:
Omdat ikzelf (Mike) in een situatie ben beland dat ik hulp en hulpmiddelen nodig heb, ben ik enorm geschrokken van de prijzen die er worden gevraagd. Vanuit deze kennis inmiddels opgedaan, is er bij het bedrijf van Paul Salders te Luttelgeest gekozen om bijvoorbeeld 2e hands Sta Op Stoelen & Scootmobielen te gaan verkopen met GARANTIE wat een groot succes is. Ook op deze manier willen wij bijdragen aan een betere en betaalbare leefomgeving voor deze doelgroep waar mogelijk en kan.

Vragen/Opmerkingen:
Als je nog vragen hebt en/of opmerkingen of misschien betere ideeën/suggesties, dan staan wij je natuurlijk graag te woord. Wij zijn als volgt te bereiken:
Mobiel: 0648950618
E-mail: info@mikevandebeek.nl

 

 

Wie ondersteunt?
Bekijk wie dit project ondersteund.

 

 

 

Onze SPONSORS…!!!   Media berichten…!!!  Lopende acties…!!! 

   

Het laatste NIEUWS…!!!   Extra informatie…!!!   Met de bus mee…!!!

 

Quote: Goede vrienden zijn lastig te vinden, moeilijk te verlaten en onmogelijk om te vergeten“.

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »