Energie Neutraal

Vanaf dat wij de woning in Marknesse hebben betrokken (2011) , zijn wij al aan het verbouwen, breken en verbeteren gegaan. Vanaf de achtergevel alles plat en opnieuw opgetrokken wat resulteert in een grote garage van 10 x 4 meter met zolder, een fietsenschuurtje van 3 x 2 met met puntdak en een afdak tussen de twee schuren in de achtertuin.

Informatie woning: 
Huis is gebouwd in 1952
Dit pand heeft nu nog het energielabel C.
Huis is gerenoveerd in 2017 / 2018
Woonoppervlakte 83m2 + uitbouw serre
Het oppervlak van het perceel waar het huis op staat is 232 m2.
Huis is gebouwd en opgetrokken met stenen, betonvloeren en een houten vloer op de zolderverdieping. Nieuwe ramen en deuren, houten kozijnen voorzien van dubbel glas. Dak volledig geïsoleerd en voorzien van een nieuw pannendak.

Bijkeuken is voorzien van een nieuw mastiek dak en alle wanden zijn geïsoleerd inclusief dak.
Het huis is volledig voorzien van spouwisolatie en vloerisolatie. De aangebouwde serre volledig geïsoleerd, dubbelwandig en voorzien van dubbelglas, staat in verbinding met de woonkamer en bijkeuken middels schuifpui.

2016:
In 2017 is er begonnen met het verbeteren van de woning. Te denken  valt aan, dak- en spouw isolatie, nieuwe dubbele beglazing, kozijnen en deuren, de ballenbak van McDonald’s ligt in de kruipruimten en het dak is geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen.

2018:
In 2018 hebben wij de woning uiteindelijk officieel gekocht en zijn doorgegaan met verbeteringen. Als eerste het gas er volledig uitgehaald. Wij kookten al op inductie en in de keuken hadden wij al een plintboiler ingebouwd. Het verbruik van het gas was dan ook nog maar 480 Kuub per jaar.

Warmtepompboiler:
Om het douchen toch aangenaam te houden hebben wij een ELDOM Green Line Lucht-water Warmtepompboiler 150 liter, aangeschaft. De 150 Liter tank is op zolder geplaatst op de locatie waar eerst de CV-ketel was gemonteerd. Deze warmtepompboiler hebben wij via “De Groene Hoed” aangeschaft. Een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in zogeheten GROENE ENERGIE.

 

Warmtewisselaar kachel:
Een warmtewisselaar zorgt ervoor dat u maximaal gebruik kunt maken van uw kachel. Het is natuurlijk zonde dat u de warme lucht via de ventilatiepijp verliest! De afgevoerde lucht zit namelijk vol potentie om uw huis mee te verwarmen. Een warmtewisselaar is een opzetstuk voor bovenop de kachel en verhoogt de efficiëntie. U plaatst het tussen de centrale afvoerpijp. De warmte lucht wordt langs een aantal buizen geleid, waardoor een deel van de restwarmte alsnog wordt afgegeven. Hiermee behaalt u extra rendement uit uw bestaande kachel en vermindert u het benodigde stookmateriaal. Ook dezer warmtewisselaar is wij via “De Groene Hoed” aangeschaft.

 

Airco systemen:
Voor het verdere verwarmen van de woning zijn wij overgestapt naar een Daikin Airco systeem. We hadden al een airco op onze slaapkamer en deze kunnen zowel verwarmen als koelen. Met het oog op de steeds warmer wordende zomers is dit voor ons een ideale oplossing. Het is GEEN hoofdverwarming maar een zogeheten bij verwarming voor nood. 1x Airco van het merk Fujitsu voor de slaapkamer en 1x Daikin airco voorzien van drie vloermodellen, Wifi en afstandbediening. Dit hele systeem is via: AIRCOVOORDEEL.NL aangeschaft.

 

https://www.mikevandebeek.nlZonnepanelen:
We hadden de afgelopen 2 jaar al 20 zonnepanelen laten leggen. Daar komen er nog eens 34 bij. Wij willen proberen zoveel als mogelijk onszelf te voorzien. Er liggen er 6 op de fietsenschuur, 12 op de garage en 2 op het houthok. De overige komen op de voor- en achterkant van het dak van de woning te liggen. Net zoals de 1e serie, elk paneel wordt voorzien van een zogeheten optimizer type P300 & P370. Na lang zoeken, overwegen en vergelijken hebben wij besloten te kiezen voor een gerenommeerd merk, SolarEdge. Voor de omvormers hebben we 1x de 6000SE en 2x de 5000SE gekozen. Alles is erg duidelijk via een App op de mobiele telefoon te monitoren.

 

Badkamer / Douche:
De huidige doucheruimten was erg gedateerd en klein. We hebben besloten een gangkast op te offeren en zodoende de badkamer te vergroten. Gelijk alle stroom vernieuwd zodat de complete badkamer op één groep is aangesloten. De wanden geïsoleerd en volledig tot aan plafon betegeld. Voorzien van LED verlichting en jawel een toilet. Deze was er nog niet dus dat is heerlijk. De aanpassingen en foto’s kun je HIER bekijken via mijn persoonlijke BLOG.

 

Vervolgens voorzien van vloerverwarming (elektrisch) inclusief programmeerbare thermostaat tevens te bedienen via WiFi. Het gemak dient de mens zullen we maar zeggen.  Deze vloerverwarming is helemaal compleet en aangeschaft via POLARHEAT te Lelystad.

 

Elektra:
Alle elektra zoals kabels, wandcontactdozen, schakelaars, stopcontacten, lasdozen en zware grondkabel is aangeschaft via GROEPENKASTBESTELLEN.NL Een absolute aanrader. Snelle en correcte levering en indien teveel besteld mag het retour.

 

LED-verlichting badkamer:
De LED-verlichting (5 stuks + 1 reserve) hebben wij gekocht via LEDPANEELGROOTHANDEL.NL Deze ronde 6Watt LED geeft meer dan voldoende verlichting in onze badkamer en is via een dimschakelaar in gezellige sferen te brengen.

 

 

De glazen douchewand en deur en de LED-spiegel voorzien van verwarming zijn via de BADENMARKT.NL aangeschaft. Ook deze spiegel is zeer zuinig in gebruik. Een sensor onderaan zorgt er voor dat de verlichting d.m.v. een handbeweging aan of uit gaat.

 

 

 

 

 

 

 

Om duurzaam gebruik te kunnen maken van deze verbeterde badkamer is er gekozen voor een passende afzuiging m.b.t.. vocht. In de aangebrachte koof waardoor de elektra, afvoer en nu ook de afzuiging zijn aangebracht komen aan twee zijden een afzuigventilatie te hangen. Deze werken op het moment dat er beweging wordt geconstateerd en via een instelmenu draaien de ventilatoren nog een kleine periode nadat je de badkamer hebt verlaten. Deze ventilatoren en bijbehorende pijpen en bovhten hebben wij aangeschaft via: VENTILATOREN-EXPERT.NL

 

 

WiFi module Fujitsu Airco:
We zijn op zoek naar een passende WiFi module voor onze huidige Fujitsu Airco Model: AOYR09LCC Capacity: 2.60Kw Serial No: E076140. Het gaat om de Fujitsu Fj-RC-WIFI-1 Module. Na lang zoeken, eerst Nederland, vervolgens België wat weer niet aan Nederland mocht verkopen ben ik terecht gekomen in Spanje bij het bedrijf INTESIS.De aanpassingen, montage en foto’s van de airco’s en het warmtepompboiler systeem zijn via mijn persoonlijke BLOG te bekijken.

  

  

Omdat de binnenunit volledig is ingebouwd is het erg moeilijk om het juiste type en model te achterhalen. Met veel kunst en vliegwerk is dit uiteindelijk gelukt. Deze afbeeldingen zijn alle gegevens die wij voorhanden hebben. Deze gegevens zijn gevonden via de Fujitsu Website

 

 

quote: The fundamental concept in social sciences is Power, in the same sense in which Energy is the fundamental concept in physics.

  WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »